Til hovedinnhold

Fra slemme månemenn til rolige fiskevann

Symbian S60

Snake Revolution

Digital Chocolates versjon av den tidløse klassikeren Snake er på langt nær noen revolusjon. Vi snakker i grunn mer om en særdeles trivelig videreutvikling av konseptet. Fremfor å lage enda en 3D-versjon av slangespillet har utviklerne heller lagt til en slags historie.

Her skal vi altså redde slangeprinsessen som har rømt fra paradis. Spillmekanikken er velkjent fra gode gamle Snake. I tillegg får vi bonuser som gir mer poeng, eller gjør slangen vår uovervinnelig i perioder.

Slangens hoveddiett består av stjerner, og for å fullføre et brett må den ha spist et fastsatt antall. Dette blir naturlig nok høyere og høyere for hvert nivå man kommer nærmere prinsessen.

Hindringer som trestubber dukker opp ut over i brettene, og om man er så heldig å finne en sopp kan man gjøre høvleflis av stubbene også. Det er en god strategi å kverke flest mulig hindringer mens man har en power up, siden disse er kortvarige og sjeldne.

I tillegg til historiemodusen finner man selvsagt også en klassisk Snake-modus. Foruten litt ekstra futt i form av farger og halvkjip polyfonisk musikk er denne modusen veldig lik den gamle, og går egentlig bare ut på å overleve lengst mulig.

Til tross for at det ikke er snakk om en revolusjon er dette særdeles spillbart, og historiemodusen har mange nok nye elementer underveis til å holde på interessen. Vi liker fortsatt Snake! Spillet fins i gratis prøveversjon og i fullversjon til 45 kroner på Ovi Store.

Iphone

Hoggy

Hoggy er et annerledes plattformspill. Man er eh, geleklumpen Hoggy. Månemenn har stukket av med kjæresten til Hoggy og som vanlig er det opp til oss å finne det som formodentlig er en kvinnelig geleklump.

Historien er altså så standard som den får blitt. Spillbarheten er derimot i særklasse. Omgivelser vinner tidvis svært mye om de man kan finne i Super Mario. Det har i det siste blitt vanlig å gjøre utradisjonelle ting med tyngdekraft i plattformspill. Så også her.

Dersom man berører skjermen snur tyngdekraften og Hoggy flyr opp i taket - eller ned igjen. Ved hjelp av flittig hamring på skjermen unngår man de farlige dyrene med skall og horn. Av og til støter man på eikenøtter. Disse gjør Hoggy tøff og solid. Så solid at man faktisk kan hamre ned vegger.

Foruten nevnte tyngdekraft kontrollerer man Hoggy ved å snu telefonen fra side til side. For en gangs skyld fungerer bevegelseskontroll fantastisk godt. Spillbarheten er utmerket, og vi får ikke på noe tidspunkt den litt plagsomme følelsen av at vi her helst skulle hatt knapper. Fabelaktig!

Hoggy kan lastes ned i Lite-utgave helt gratis fra App Store. Fullversjonen koster 17 kroner og gir mange flere brett. En soleklar anbefaling.

Android

Fishin' 2 Go

I forrige uke testet vi blant annet Farm Frenzy, der du kan senke skuldrene, komme deg ut av byen og starte en egen bondegård på Android-telefonen din. Denne gangen inviterer vi deg på fisketur. 

I Fishin' 2 Go blir du presentert for to forskjellige flotte landskap med dyrelyder i fleng. Du står foran et fiskevann, og kaster enkelt ut sluken ved å gjøre en kastebevegelse med mobilen mens du slipper tommelen fra kastetasten på skjermen. Deretter ruller du tommelen rundt på en virtuell snelle på skjermen for å sveive inn. 

Fiskevannet har rikelig med fisk i forhold til alle fiskevann undertegnede har prøvd i virkeligheten, og du trenger ikke bekymre deg for å tømme vannet for liv. Det er like mye fisk i vannet hver gang du prøver lykken.

Spillet viser deg hvor dypt sluken din ligger og hvor langt unna deg den er. Når en fisk biter på må du feste den i kroken ved å riste litt på telefonen. Deretter må du passe på at ikke krafta på snøret ditt blir for stor mens du sveiver inn fangsten. 

En egen måler viser deg hvor belastningen på snøret i forhold til hva det tåler. Av en eller annen grunn hjelper det å riste på stanga om fisken blir for vill i vannet, og ellers trenger du bare å passe på å sveive sakte nok til at måleren ikke går opp på rødmerket.

Fiskene kommer selvsagt i forskjellige arter og størrelser, og du kan i tillegg variere vekten på sluken din. I fullversjonen som ikke er tilgjengelig i Norge kan du ta vare på fiskene. I Lite-versjonen blir du pent nødt til å kaste den ut igjen, slik at fangsten din ikke er lagret på telefonen. 

Dette er rett og slett så underholdende som vi ser for oss at et fiskespill kan bli.

Spillet lastes ned via Android Market rett fra mobilen din.

Frozen Bubble

Spillet er jo legendarisk, og allerede før vi startet nedlastingen skjønte visste vi at dette kom til å bli underholdende. Spillet er velkjent i GNU/Linux, og undertegnede husker også godt å ha brukt timesvis på spillet med Nokia 6630. 

Nå finnes spillet også til Android, og det er like underholdende som før. Du skal skyte kuler med forskjellige farger nedenfra og opp. Taket består allerede av en rekke kuler, og det er om å gjøre å få tre kuler på rad slik at disse faller ned. Du kan se fargen på kula som er klar til utskytning, så vel som den neste kula du har på lager. 

Utfordringen er å få bort alle kulene som er klistret i taket, og taket senkes gradvis for å øke vanskelighetsgraden underveis.

Frozen Bubble er enkelt, men også svært underholdende. Spillet lastes ned via Android Market rett fra mobilen din.

Java

3D Attack Chopper

3D Attack Chopper er, til tross for navnet, et spill som styres i to dimensjoner. Du ser helikopteret ditt rett fra oven, og du skal skyte faststående artilleri uten å selv bli skutt i filler. 

Ammunisjonen flyr sakte gjennom luften, slik at det skal være mulig å unngå å bli skutt i mange situasjoner, og artilleriet snur seg også bare etter hver salve slik at det er mulig å lure deg unna skuddlinja.

Etter hvert som helikopteret ditt tar skade mister du halerotoren og kan ikke svinge helikopteret på vanlig måte. I de fleste tilfeller er du da dødens, og må starte på nytt. 

Spillet har dårlig grafikk, og avhenger i stor grad av god underholdningsverdi. Vi endte med å spille gjennom to brett, og på det tredje ble vi lei i det vi fant ut at det er umulig å skyte alle dingsene uten å eksplodere (helikopteret altså). 

Underholdningsverdien er altså bare et hakk høyere enn å se maling tørke, og det er dessuten vanskelig å kontrollere helikopteret. Når du i tillegg må lukke tre reklamer hver gang du starter spillet, synes vi ikke dette er verdt tiden du bruker på å laste det ned engang. 3D Attack Chopper er altså ikke underholdende, men vi innser jo at det kunne ha vært verre.

Hvis du synes det er underholdende å se maling tørke, kan du laste ned spillet fra getjar.com

annonse