Til hovedinnhold

Fly F16 eller kverk snikende ulver i parykk

Nok en gang er helgen her. Enten man behøver underholdning på do eller man trenger underholdning på nattevakt kan disse fem mobilspillene være til hjelp.

Iphone

Pigs vs Wolves

I beskrivelsen loves dette å være en ny generasjon av de klassiske tower defense-spillene. I praksis er det snakk om en Plants vs Zombies-klone.

Her har man altså et antall linjer monstrene, eller ulvene i dette tilfellet, kommer inn på. En skumling kan (stort sett) ikke bytte linje, men er dømt til å gå rett frem.

Her er altså poenget at man må ha kraftig nok skyts utplassert på hver linje til å kunne ta kverken på det som måtte dukke opp - enten det er en helt vanlig ulv, eller en ulv ikledt parykk og kjole.

Det er altså slik at jo raffere bekledning en ulv har, desto vanskeligere er den å ta kverken på, og som på vanlige tårnforsvarspill er det ikke spesielt fordelaktig å slippe skumlingene hele veien over banen. I noen spill har man et antall liv, men her er altså formålet at ingen ulver skal komme over banen.

For å finansiere våpnene man plasserer ut må man først legge ut sparegriser. Disse produserer femten av den kjente og kjære myntenheten "gull" annet hvert øyeblikk. Med mange nok av disse har man stort sett råd til våpnene man trenger.

Dette er absolutt er fornøyelig spill, men det når ikke helt opp til de humoristiske høydene som Plants vs Zombies gjorde på PC. Skal man trekke for noe er det at feltene kan være vanskelige å treffe når man setter ut våpen.

Tilgjengelig i gratis lite-versjon eller i fullversjon som koster 6 kroner på App Store.

2XL Supercross

Til mobilspill å være har dette kanskje den mest imponerende åpningssekvensen vi har sett. Det kjøres til og med en lengre introduksjonsfilm til spillet i starten.

Forventningene som bygges opp blir til en viss grad også møtt. Grafikknivået er svært høyt i forhold til hva vi er vant til på mobiltelefon.

Man skulle kanskje tro at alt lå til rette for litt underholdende offroad-kjøring med spenstige motorsykler etter den voldsomme introen. Til en viss grad gjør det også det.

Det tar en stund å beherske kontrollene, samt å stille inn riktig følsomhetsgrad for bevegelsessensoren i mobilen. Til slutt er det dog riktig så underholdende å frese avgårde.

Ulempen med dette spillet er dog at det har en relativt bratt læringskurve. Man kan ikke bare sette seg ned og forvente at en runde rundt banen skal gå bra på første forsøk. Man er nok dessuten avhengig av å kunne spille relativt uforstyrret for å oppnå noe.

Dette er nok aller mest et spill for motorsport-entusiastene der ute. Har man god tid er det mye god underholdning i dette spillet, men det egner seg nok ikke så godt på bussen.

Spillet er tilgjengelig i gratis lite-utgave på App Store, eller det kan kjøpes i fullversjon for 29 kroner.

Windows Mobile

Greedy Penguin

I Greedy Penguin er målet å samle så mange mynter som overhodet mulig med pingvinen din. Du har fire pingviner å velge mellom før du går i gang med spillet. Det er tilsynelatende stort sett bare farge og navn som skiller disse fra hverandre.

Spillet er en vertikalt scrollende verden med masse plattformer. Her skal man styre pingvinen sin fra den ene siden av skjermen til den andre i jakt på gullmynter som flyr forbi.

Samtidig som man samler mynter skal man selvsagt unngå å falle ned under skjermen. De mange forskjellige plattformene gir sitt bidrag til å gjøre det vanskelig for deg.

Noen av plattformene smelter, mens andre er piggete og helsefarlige over for lang tid. Noen er samlebånd som kaster deg av om du ikke er rask på labben.

I det hele tatt er dette ganske grei underholdning, og et typisk spill det er lett å plukke frem når kjedsomheten presser på. Spillet kan lastes ned gratis via applikasjonen Opn Market for Windows Mobile.

Symbian (med trykkskjerm)

Final Battle

Du våkner opp etter et hukommelsestap, og du hører en mann le. Hva gjør du? Du kan velge mellom å åpne øynene eller holde de lukket. Åpner du øynene ser du en mann stå å le av deg, og du er innesperret i et fengsel.

Teksten på skjermen forklarer deg hva som skjer, og her står det hva du og den latterfulle mannen snakker om. Teksten er formulert på en svært underholdende måte, og av og til kan du velge hva du skal ta deg til. Valgene kan få følger lenger ut i spillet.

Uansett, du er i et fengsel. Best å komme seg ut. For å få til det må du bruke de hjelpemidlene du finner. Det være seg stiger, kubein, nøkler, en skje og mye annet som kan komme til nytte på uante måter.

Spillet er underholdende nok. Ikke i form av fart og moro, men en underholdende oppbygning og kravet til tankevirksomhet gjør at du enkelt kan slå ihjel mye tid.

Java

Free Flight

Ukens Java-spill er muligens først og fremst for spesielt interesserte. Det er faktisk snakk om det som forsøksvis er en real flysimulator for java.

En av referansene for rene flysimulatorer til hjemmebruk er Microsoft Flight Sim. Alle som har tatt noen runder i Microsofts cockpit vil umiddelbart kjenne igjen konseptet i Free Flight.

Her er nemlig ikke målet å skyte ned noen, eller å få mest mulig poeng. Man skal fly fra punkt a til punkt b i en av de klassiske flymodellene spillet lar en velge.

Man skulle i utgangspunktet ikke tro dette var gjennomførbart i Java-utgave, og i rettferdighetens navn - dette er på ingen måte en fullverdig flysimulator. Det er likevel overraskende hvor gjennomført det likevel har blitt.

For gruppen som lander 747-en før middag, men gjerne tar seg en flyvetur med en F16 eller en Cessna C172 samtidig som middagen går ned på høykant er muligens Free Flight et nyttig program å ha.

Problemet med Free Flight ligger nok mye i det samme som gjør at flysimulator på PC ikke er for alle. Her er det lite poengsanking og lite skyting. Det er i det hele tatt lite som driver deg til å spille videre.

Videre kreves det noe øvelse å håndtere flyene på riktig måte, og dermed blir det ikke så umiddelbart spillbart som de fleste andre ting vi har testet. Middels karakter altså, og anbefalt for de som liker rene simulatorer. Simulatoren kan hentes gratis fra Getjar.

Se våre andre spilltester

Ta en actionpotet

Mobilspill til helgen

Fra slemme månemenn til rolige fiskevann

Søl bort helgen med mobilspill

annonse