Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Pro Evolution Soccer 2012 (PS3/X360)

Er dette spillet bedre enn FIFA 12?

Offensiv fotball og halsbrekkende løp står på menyen.

[Gamer.no]: Høsten er over oss og i kjent stil ypper to kjemper til strid. EA Sports og Konami har rivalisert om fotballtronen i en årrekke, og mens FIFA-serien dette året har satt fokus på en aldri så liten revolusjonering av det defensive aspektet, har Pro Evolution Soccer prioritert offensiv samhandling. Hvordan har det gitt resultater?

Les også: Anmeldelse av FIFA 12

Fabelen om haren og skilpadden

FIFA-spillene hadde lisensene, mens Pro Evolution Soccer hadde fotballen. Slik var det lenge, og få var uenige, men denne oppfatningen er ikke like utbredt i dag. Både spillpressen og publikum har bemerket hvordan EA Sports ikke bare har tatt igjen, men i manges øyne også gått forbi Konamis fotballstolthet når det gjelder spillbarhet og fotballsimulering. Mens førstnevnte har satset stort og gjort veldig mye riktig de siste årene, har Konami på sin side blitt beskyldt for å hvile på sine laurbær, blant annet ved å tillegge for lite nytt i hver utgave.

Reaksjonen min etter det første møtet med årets versjon, var at dette fremstod som Pro Evolution Soccer slik det burde vært i fjor. Ikke minst ligner det veldig på fjoråsutgaven rent visuelt, både når det gjelder menyene og den øvrige presentasjonen. Det har imidlertid blitt tilført enkelte kjærkomne forbedringer som gjør spillopplevelsen minst et hakk bedre i år enn tidligere.

Lite nytt

Konami tar ingen syvmilssteg, verken innenfor sin egen fotballserie eller i forhold til konkurrenten. Til tross for dette gjøres en god del riktig her. Muligheten til å kontrollere lagspillere, ikke minst ved dødballsituasjoner, bidrar til økt spillbarhet sett opp mot fjorårets versjon, og en god og underholdende fotballopplevelse.

Serien kunne uansett båret nytte av en enda sterkere trang til nyvinning fra utviklernes side. Et aspekt som det burde være enkelt å gjøre noe med, er flyten i spillet. Det er for eksempel fremdeles ikke mulig å ta innkast så raskt som man gjerne skulle ønske. Selv om spillet legger opp til at kastene skal kunne tas raskt, så ødelegges disse mulighetene av obligatoriske kuttscener og trege bevegelser, slik at motstanderen kommer i balanse. Her er det utvilsomt forbedringspotensiale.

Pro Evolution Soccer 2012 er likevel et godt spill sett under ett. Det er så godt på mange områder at det er synd at serien ikke nådde dit den er nå i fjor, for da kunne den pustet konkurransen skikkelig i nakken. Forbedring og nyskapning må skje hvert år for å forsvare utgivelsen av en ny versjon til full pris. Våger Konami enda litt mer frem mot neste høst, og lykkes, kan det bli riktig så bra. Mens vi venter er det likevel fullt mulig å kose seg storveis med årets utgave.

PES 2012 er i salg for det meste av spillplattformer. Vi har testet PS3-utgaven.

Dom PS3: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av PES 2012 på Gamer.no.

annonse