Til hovedinnhold
TestAnmeldelse: NHL 12 (PS3/X360)

Dette spillet er større enn ishockey

Det føles helt greit å tjuvstarte på vinteren i år.

De siste par årene har NHL-spillene stått for mine aller heftigste sportopplevelser på konsoll, og det er vanskelig å kalle NHL 12 noe annet enn et høydepunkt.

Sikker oppskrift

Rent mekanisk er spillet mye av det samme, og det klager jeg ikke på. Du skal lete på deg gikt for å finne et sportsspill med større flyt enn NHL 12, og det er ingen grunn til å tukle for mye med hvordan kampene utspilles. Her har EA enkelt og greit funnet seiersoppskriften.

Det har blitt gjort de typiske forandringene, av slaget bedre tribuner, flere animasjoner og mer virkelighetsnær fysikk, og det er selvsagt positivt. Kjernespillet oppleves likevel som svært likt det fra foregående år, og jeg har i grunn ingenting å utsette på det.

Utelukkende positivt er det også at du kan starte slåsskamper med keeperen, gjerne etter å ha kastet deg inn i en stygg duell med ham. Jeg vet ikke helt hvor matnyttig det er å kunne takle keeper for spillets utfall, men du verden hvor godt det er å hevne seg på en irriterende treg målvakt.

Er det nok nyheter?

Om det er noe å utsette på så er det kanskje at grensesnittet fortsatt er en anelse rotete. De har gjort visse forbedringer her og der, men det er rett og slett for vanskelig å finne frem til enkelte ting. Lite selvforklarende navn og intrikate menyhierarki gjør at jeg roter meg bort, selv om jeg har flere hundre timer med NHL-serien bak meg.

Det er også besynderlig at spillet fortsatt ikke har med KHL, Europas klart største hockeyliga og den største konkurrenten til NHL. Det er flust av andre europeiske ligaer å kose seg med, blant annet svenske Elitserien, og det er snedig at russerne ikke er noen steder å se.

Ellers er NHL 12 overraskende finpolert. Man kan gjerne krangle på hvorvidt slike forandringer rettferdiggjør en helt ny spillutgivelse, og om det er nok nytt til at man egentlig trenger noe annet enn en stalloppdatering. Personlig kunne jeg nok ha greid meg godt med NHL 11, men det er ingen tvil om at NHL 12 er et fantastisk produkt som står godt på egne ben.

Ikke bare for hockey-tilhengere

For meg er EAs NHL-serie et perfekt eksempel på et spill som er større enn sporten. Du trenger ikke å være ishockeytilhenger for å nyte det flytende, smidige spillet. Ei heller trenger du være spillfan for å komme inn i spillets magi.

NHL 12 har mange forbedringer, men de er ikke veldig store. NHL 11 står nok godt og støtt om man ikke er veldig opptatt av å kunne spille som en av sportens legender, eller ikke trenger en helt autentisk stall. Om du vil inn i serien for første gang, er NHL 12 likevel et av tidenes beste sportsspill.

NHL 12 utgis 8. september, til Xbox 360 og PlayStation 3.

Dom Playstation 3: 9/10 KLASSISK

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av NHL 12 på Gamer.no.

annonse