Til hovedinnhold
TestApper til Android, iOS og Windows Phone

Her er ukens utvalgte apper

Bli en bloggvinner med ukens anbefalte app. Vi har også med en app for å lage bildeeffekter, og selvfølgelig ukens mobilspill.

Shutterstock

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Wordpress

Format: Android, iPhone, Windows Phone
Pris: Gratis

Det holder selvsagt ikke å være på Facebook, Twitter, Whatsapp, Snapchat og eventuelt Tinder. Skal du være et interessant menneske i den digitale verden har du selvsagt din egen blogg.

Med Wordpress-appen er det kjapt og enkelt å oppdatere bloggen.

9 av 10

Sannsynligheten er stor for at bloggen din kjører på Wordpress-plattformen, som er den mest brukte bloggplattformen med lav brukerterskel for å komme i gang.

For å rekke å oppdatere bloggen din like ofte som dine blogger-konkurrenter, er denne appen løsningen. At du befinner deg på påskefjellet er med andre ord ingen unnskyldning for å ta blogg-fri.

Wordpress lager nemlig sine egne apper til Android, iPhone og Windows Phone, som gjør at du kan gjøre mye av de mest vanlige handlingene fra appen på telefonen. Vi har testet Android-versjonen, men de andre utgavene har tilsvarende funksjonalitet. Bare Android-versjonen alene har mer enn én million nedlastinger, så dette er et populært verktøy for mange.

I Wordpress-appen kan du selvsagt publisere og redigere blogginnlegg, noe som er den sentrale funksjonaliteten. Du har flere redigeringsmuligheter, og kan blant annet legge til bilder. Har du en mobil med stor skjerm, er det ikke noe problem å lage interessante bloggposter som ser bra ut. Vel å merke hvis du har noe på hjertet som er verdt å dele med resten av verden.

Appen virker både med blogger som blir hostet av Wordpress, og blogger som du hoster selv. Kort fortalt er forskjellen på dette at en blogg som er hostet av Wordpress kan du enkelt og gratis sette opp selv, men adressen til bloggen vil bli dinpersonligedelavadressen.wordpress.com. Hoster du bloggen selv, det vil si at du får et firma som tilbyr slike tjenester til å gjøre det for deg, er det fortsatt enkelt, men tross alt ikke like enkelt, og mest sannsynlig ikke gratis, men du kan til gjengjeld få bloggen på dinegenadresse.no.

Wordpress-appen er enkel å bruke. Den blir ikke like oversiktlig som admin-grensesnittet til Wordpress i nettleseren, og du har heller ikke all funksjonalitet. Det viktigste er imidlertid på plass, og nå kan du altså oppdatere bloggen din overalt så lenge du har mobilen din med deg.

Appen fungerte fint også med en egen-driftet blogg, bortsett fra at statistikk-delen ikke virket. Dette ser ut til kun å fungere med Wordpress.com-blogger.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone »

iFart Mobile

Ukens kuriøse:

iFart Mobile

Format: iPhone
Pris: 7,-

Vi har om mang en app skrevet at dette er noe av det mest kuriøse vi har prøvd.

Et eksempel er denne japanske mat-foto-appen.. Eller hva med denne appen som lar deg ødelegge telefonen din helt frivillig?

Denne appen er utvilsomt kuriøs. Allikevel koster den 6 kroner, noe folk gladelig betaler. Denne appen har nemlig, tro det eller ei, ligget på listen over de 20 mest populære appene i App Store gjennom tidene.

iFart Mobile.

Hva er så utrolig med dette? Jo, her har vi en app som lager prompelyder. Ja, vi har dessverre ikke noen mer diskret måte å si det på.

Flatulens?

Utviklerne har virkelig moret seg da de utviklet denne appen. Ikke bare kan de le hele veien til banken, men vi kan garantere at de har hatt det gøy på jobb også. Her kan du få appen til å spille av en drøss forskjellige prompelyder.

Dersom du er spesielt interessert, kan du også ta opp egne lyder. Mest festlig er kanskje muligheten til å spille av en prompelyd på et visst tidspunkt, eller hvis noen flytter på telefonen din.

Vår tro på menneskehetens fremtid er sterkt redusert etter å ha testet denne appen.

Hvis ikke dette var sært nok, må vi dessverre meddele att appen iPoo ble sensurert fra App Store. Mobilen er hyppig brukt på toaletter rundt om kring, og iPoo-appen lot deg chatte med andre folk som satt i samme posisjon som deg, bokstavelig talt, over hele verden. Sosiale nettverk finnes det kanskje nok av uansett, vi gråter hvertfall ikke over at vi slapp å teste denne appen.

God påske!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Photo Warp+

Styr unna denne:

Photo Warp+

Format: Android
Pris: Gratis, med reklame

Denne appen er definitivt helt unyttig. Med mer enn ti millioner nedlastinger for denne appen og forgjengeren, er det tydelig at unyttig ikke er det samme som uinteressant. På tross av mange nedlastinger, mener vi allikevel at dette er noe du bør styre unna.

Photo Warp+. Manuelt warpet bilde til venstre.

Det aller første vi stusser på er hvorfor en oppdatering av appen har resultert i en helt ny app. Originalen het Photo Warp, den oppdaterte versjon heter Photo Warp+.

God, bedre, elendig?

Hvis du ikke ved hva «warp» betyr, så er det ganske enkelt å fordreie bilder. Hvis du har en Macbook eller iPad har du mest sannsynlig prøvd dette allerede, hvis ikke så er et godt gammeldags speilkammer med speil som gjør deg slank, tykk eller bare rar en analog versjon av warping.

Dessverre er knappene du bruker for å utføre warpingen knøtt små. Selv om vi nok har en begrenset mental kapasitet, så mener vi allikevel at det er noe feil med appen når vi virkelig må konsentrere oss for å klare å treffe knappene. Her ser det faktisk ut til at den forrige versjonen av appen var bedre. Ordtaket om at alt var bedre før ser med andre ord til å ha en viss sannhet her.

Sikkert fornuftig om knappene ikke tar alt for stor del av skjermen når man skal redigere, men dette kan løses på mange bedre måter enn bare å gjøre dem mikroskopiske.

En annen ting vi ikke skjønner er hvorfor bildene får intet mindre enn elendig oppløsning. Dette gjelder både når du redigerer og når du lagrer bildene, og gjør at bildet ser kornete ut.

Siden appen er gratis må vi finne oss i at den har reklame, men her synes vi reklamen blir i overkant påtrengende. Riktignok interessant å se hvor kjapt de som plasserer reklamen har fanget opp at det forrige vi gjorde på telefonen hadde hadde med Wordpress å gjøre, men at storebror ser deg er det like greit å innfinne seg med.

Konklusjonen er: Warping er gøy, med ikke med denne appen. Det finnes heldigvis en mengde alternativer både til Android, iPhone og Windows Phone. Vi anbefaler at du heller prøver en av disse.

Last ned til Android »

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

Dracula 4

Format: Android, iOS
Pris: 14 kroner

Det fjerde spillet i rekken med Dracula-spill løst basert på Bram Stokers bok er et fornøyelig eventyrspill med en god historie. Her spiller du som Ellen Cross, en kunstrestaurerer som blir dratt inn i en malstrøm av merkelige, tvetydige mennesker rundt omkring i verden.

Man styrer ved å peke, dra og manipulere ting på alle de ulike plassene man får utforske i løpet av spillet. Noen gåter er ganske vanskelig å løse, men har du litt fartstid med denne typen spill ligger nok ikke løsningene langt unna. Jeg synes historien i spillet er bra, og det er en god balanse mellom utforsking, gåter og tempo i handlingen. Hvis du er en av mange der ute som liker eventyrspill som Broken Sword eller Gabriel Knight, så tipper jeg dette er et spill som faller i smak.

Jeg har ikke spilt de tidligere spillene i serien, men synes ikke det la noen spesiell demper på min opplevelse av Dracula 4. Jeg koste meg med den dystre historien, jakten på Dracula og de mange gåtene underveis.

Last ned til Android «
Last ned til iOS »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

annonse