TestApper til Android, iOS og Windows Phone

Her er ukens utvalgte apper

Bli en bloggvinner med ukens anbefalte app. Vi har også med en app for å lage bildeeffekter, og selvfølgelig ukens mobilspill.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Wordpress

Format: Android, iPhone, Windows Phone
Pris: Gratis

Det holder selvsagt ikke å være på Facebook, Twitter, Whatsapp, Snapchat og eventuelt Tinder. Skal du være et interessant menneske i den digitale verden har du selvsagt din egen blogg.

Med Wordpress-appen er det kjapt og enkelt å oppdatere bloggen.

9 av 10

Sannsynligheten er stor for at bloggen din kjører på Wordpress-plattformen, som er den mest brukte bloggplattformen med lav brukerterskel for å komme i gang.

For å rekke å oppdatere bloggen din like ofte som dine blogger-konkurrenter, er denne appen løsningen. At du befinner deg på påskefjellet er med andre ord ingen unnskyldning for å ta blogg-fri.

Wordpress lager nemlig sine egne apper til Android, iPhone og Windows Phone, som gjør at du kan gjøre mye av de mest vanlige handlingene fra appen på telefonen. Vi har testet Android-versjonen, men de andre utgavene har tilsvarende funksjonalitet. Bare Android-versjonen alene har mer enn én million nedlastinger, så dette er et populært verktøy for mange.

I Wordpress-appen kan du selvsagt publisere og redigere blogginnlegg, noe som er den sentrale funksjonaliteten. Du har flere redigeringsmuligheter, og kan blant annet legge til bilder. Har du en mobil med stor skjerm, er det ikke noe problem å lage interessante bloggposter som ser bra ut. Vel å merke hvis du har noe på hjertet som er verdt å dele med resten av verden.

Appen virker både med blogger som blir hostet av Wordpress, og blogger som du hoster selv. Kort fortalt er forskjellen på dette at en blogg som er hostet av Wordpress kan du enkelt og gratis sette opp selv, men adressen til bloggen vil bli dinpersonligedelavadressen.wordpress.com. Hoster du bloggen selv, det vil si at du får et firma som tilbyr slike tjenester til å gjøre det for deg, er det fortsatt enkelt, men tross alt ikke like enkelt, og mest sannsynlig ikke gratis, men du kan til gjengjeld få bloggen på dinegenadresse.no.

Wordpress-appen er enkel å bruke. Den blir ikke like oversiktlig som admin-grensesnittet til Wordpress i nettleseren, og du har heller ikke all funksjonalitet. Det viktigste er imidlertid på plass, og nå kan du altså oppdatere bloggen din overalt så lenge du har mobilen din med deg.

Appen fungerte fint også med en egen-driftet blogg, bortsett fra at statistikk-delen ikke virket. Dette ser ut til kun å fungere med Wordpress.com-blogger.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Last ned til Windows Phone »