Her er ukens utvalgte apper
Vi ser på appen fra fremtiden, appen for deg som liker både Android og Apple, vi har
Innhold
Ukens utvalgte apper
Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.
Her er ukens app-anbefalinger:
Ukens anbefalte:
Google Nå
Format: Android og iPhone
Pris: Gratis
Det finnes apper som gir en indikasjon på hvordan du kommer til å bruke telefonen i fremtiden. Google Nå er en slik app, og den er her nå.
Det vil si, Google Nå har allerede vært her en god stund, men den har blitt forbedret i flere omganger og er fortsatt svært aktuell.
Tilbake til fremtiden?
Du kommer neppe nærmere kunstig intelligens på telefonen din enn det Google Nå tilbyr. Google Nå er en del av Google-søket på telefonen din, og forsøker å ikke bare gi deg svar på det du søker på, men også på det den tror du lurer på.
Skal du ut og reise kan du for eksempel få vist mye informasjon relevant til reisen uten at du eksplisitt må lete det frem. Google Nå bruker blant annet posisjonen din, samt søke- og nettleserdata fra alle enheter hvor du er logget på med Google-kontoen din til å tilpasse innholdet i Google Nå best mulig.
Du kan for eksempel se aksjekurser for utvalgte aksjer, hvordan det går med favorittlaget ditt og være der du befinner seg. Hver for seg er dette funksjonalitet du fint kan få på startskjermen din på andre måter, men det er den ekstra dimensjonen med at Nå forsøker å gi deg mer enn bare akkurat det du ber om selv som gjør Google Nå spesiell.
I mangel av noe bedre så er vel personlig assistent en god beskrivelse på hva Google Nå egentlig er.
Vi har naturligvis skrevet om Google Nå tidligere, her kan du for eksempel lese om den nedstrippede iPhone-versjonen.
Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
SwipePad
Ukens kuriøse:
SwipePad
Format: Android
Pris: Gratis
Sannsynligvis så har du fylt opp Android-telefonen din med så mange apper at det kan være tidkrevende å få åpnet rett app. SwipePad gjør at du enklere kan åpne enda flere av de programmene du bruker på telefonen.
Du lurer kanskje på hva som er så kuriøst med dette?
Jo, SwipePad gir deg nemlig en lignende opplevelse som det OS X har ved at du kan få frem ulike programmer og funksjoner ved hjelp av sveipebevegelser med fingeren på pekeplaten. Ved å dra inn fra forskjellige steder, kan du med SwipePad få tilgang til ulike grupper av programmer. En Android app som vil passe bra for svorne Apple-fans vil vi påstå har et visst kuriøst preg.
Gratis, men..
Grunnfunksjonaliteten er inkludert i gratisversjonen av appen, men skal du utvide funksjonaliteten utover grunnleggende snarveier og et startpunkt for å åpne disse menyene, må du kjøpe forskjellige tillegg til appen.
Appen er enkel og bruke og å tilpasse, og lar deg bruke startskjermen til å vise nyttig informasjon samtidig som du har appene dine lett tilgjengelig.
GrowSocial
Styr unna denne:
Grow Social
Format: iPhone
Pris: Gratis
GrowSocial er en app som kaster seg på bølgen av apper som har oppstått i kjølvannet av eksplosjonen av bruken av sosiale nettverk. Tanken bak appen er å hjelpe deg å få flere følgere av Facebook-siden, Instagram-kontoen eller Twitter-kontoen din.
Det hele minner oss litt om internetts spede barndom, hvor man byttet linker. Med andre ord, hvis jeg reklamerer for siden din, så reklamerer du for siden min.
Når appen blant annet reklamerer med at dette er appen for deg som vil bli en internettkjendis, må vi innrømme at skepsisen blir stor.
Vi setter veldig lite pris på kjøpte tilhengere, og for oss blir umiddelbart selve ideen bak appen helt feil. Her oppretter du kampanjer, og deretter deler du ut lekepenger til de som liker kampanjen din. Lekepengene får du selv ved å like andres kampanjer, eller ved å kjøpe dem gjennom appen. Nettopp det å få folk til å kjøpe disse lekepengene antar vi er motivasjonen til de som har utviklet appen.
Hvis du vil ha flere tilhengere til Facebook-siden din, så lag heller en tjeneste eller et produkt som gjør at folk faktisk liker det du holder på med. Reklamér gjerne for det du holder på med, men ikke prøv å kjøpe deg følgere.
Utviklerne av appen har brukt litt energi på å lage et gjennomført grafisk design. Brukervennligheten og responsen holder ikke helt til mål, men det spiller liten rolle. Dette er en app du ikke vil ha på telefonen din uansett.
En ting kan vi garantere: hvis det kommer frem at du har kjøpt følgere til Twitter-kontoen din, så er det bare å forberede seg på et lass med dårlig PR.
Ukens mobilspill
Ukens mobilspill:
R-Type II
Format: Android, iOS
Pris: 14 kroner
Hvis du er omtrent på min alder er sjansen relativt stor for at du vet godt hva R-Type-spillene handler om. R-Type II så dagslys for første gangen i 1989, den gangen som et arkadespill. Denne mobilversjonen av spillet er veldig likt, både på godt og vondt.
Spillet er et todimensjonalt sideskrollende skytespill, der man styrer et romskip som må skyte bølge etter bølge med fiender før man dør selv. Og det er brutalt vanskelig, skjermen fylles etterhvert opp med fiender som dukker opp fra alle mulige kanter, noe som gjør navigering og skyting med romskipet langt ifra lett.
Romskipet oppgraderes etterhvert som man spiller, og kan bli en virkelig krigsmaskin. Du får laservåpen, skyter svære kuler som knuser alt den treffer og raketter som flyr i alle mulige retninger. Det er morsomt om man kommer seg et stykke i spillet, og fiender og våpnene dine lyser opp skjermen på en kaotisk og morsom måte.
Berøringskontroll for R-Type II fungerer greit, men det er en grunn til at utvikleren har sluppet spillet med støtte for en kontroll. Det forbedrer styringen om du har en kontroll, og blir på mange måter mer likt originalen det er laget.
Uansett hva du ender på er dette et godt spill, som er såpass vanskelig at du neppe blir ferdig det med det første.
Last ned til Android »
Last ned til iOS »
Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »