Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Dette er ukens utvalgte apper

Vi ser på apper som får deg opp om morgenen, ned i vekt og ut på ski. Et spill har vi selvfølgelig også med, dersom sofakroken frister mer.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten. Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Lifesum Kaloriteller

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis, tilbyr kjøp i appen

På tross av gode nyttårsforsetter, kan det være vanskelig å bli kvitt ekstra kilo. Lifesum Kaloriteller gjør det enklere å holde oversikten over det som går inn, slik at du kan gå ned.

Lifesum.

Livets sirkel

Lifesum hjelper deg med å kontrollere, og muligens også forbedre, dine spise- og treningsvaner. Først setter du deg et vekttapsmål. Deretter, ved hjelp av en sirkel inndelt i frokost, lunsj, snacks og middag, teller appen opp antall kalorier du kan spise hver dag dersom du skal nå målet ditt.

Grensenittet er intuitivt og greit å bruke. Så lenge sirkelen er grønn har du holdt deg til kostprogrammet. Lifesum gir en bra oversikt over hvor mye du faktisk spiser og gir en bedre følelse for hva man spise hver dag og hvor mye kalorier det egentlig er i ulike matvarer.

For å legge inn hva du har spist kan du søke opp matvarer eller bruke strekkoden på baksiden av produktet. Med andre ord kan det være enklere å spore ferdigmat enn hjemmelaget mat. For hjemmelaget mat, blir det noe mer kronglete med at man må legge inn én og én ingrediens.

Tjen kalorier med trening

Synes du appen alt for raskt viser rødt, mens sulten fortsatt gnager i tarmene? Da kan du tjene opp kalorier gjennom å trene. Legg til trening på samme måte som matvarer, og vips så kan du spise litt mer (hurra!). Lifesum har også integrasjon mot treningsapper som Runkeeper, Withings og Moves.

Les vår anmeldelse av Moves her.

For å få tilgang til integrasjoner og andre snasne greier, må du tegne opp et abonnement på gullmedlemskap. Dette koster drøyt 70 kroner per måned. Blir du svært aktiv bruker av appen, så kan nok dette være smart, men appen fungerer også helt greit uten denne oppgraderingen.

Les også om appene som gjør det morsommere å trene her.

Vi kan ikke love deg at du faktisk går ned i vekt, men Lifesum Kaloriteller er hvertfall en av de bedre appene hva gjelder design og brukergrensesnitt, dersom du ønsker å gjøre et forsøk på “Beach Body 2014”.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Uniqlo Wake Up

Ukens kuriøse:

Uniqlo Wake Up

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Minner datamaskinstemmer deg om en fjern fremtid hvor robotene har tatt over? Da er kanskje ikke dette appen for deg. Uniqlo Wake up vekker deg med en datamaskinstemme som delvis snakker og delvis synger klokkeslettet og dagens værvarsel. Hver dag endrer været seg litt, og det gjør syngesnakkingen til vekkerklokka også.

UNIQLO-Wake-Up.

Spennende konsept, fint design

Vekkerklokke på mobilen er ikke en triviell sak. Du må bytte alarmene ut nokså ofte hvis du skal unngå å ødelegge favorittlåten, bli halvsprø av en forferdelig bipelyd eller enda verre; ikke våkne i det hele tatt.

Uniqlo Wake Up bruker GPS til å hente dagens værvarsel for ditt område. Måten du stiller inn alarmen på er fiffig. Designet er rent og pent, og konseptet er sånn passe rart til at det blir interessant.

Det er såklart noen svakheter, appen må være åpen på iPhone for at alarmen skal gå av, og det er noen problemer med volumkontrollen på Android. Hvis du har skrudd lyden av på telefonen, så kommer det ikke noe lyd på vekkerklokken. Dette er rusk i maskineriet som Uniqlo bør få kontroll på.

Likevel, Uniqlo Wake Up er vel verdt et forsøk – til du trenger en annen “Ohrwurm” for å få deg på beina på morgenen

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Skisporet

Styr unna denne:

Skisporet

Format: Android og iPhone
Pris: 70,-

Årets skiføre har vel vært mildt sagt sviktende i store deler av landet, men med apper som Skisporet, kan du sjekke føre og preppestatus før du legger ut på tur.

Skisporet.

Høy prislapp, kjipt design

Appen reklamerer med preppestatus og værmelding for over 140 langrennssteder i hele landet. Likevel, prisen er kanskje litt i drøyeste laget. Det er kanske bra at det går an å selge apper som koster mer enn 15-20 kroner, for ja, det koster vel å vedlikeholde en god app, kanskje spesielt i dette landet. Alt for mange investerer alt for lite i videreutvikling. Skisporet skal ha kudos for at appen er reklamefri og støtter Android og iPhone.

Lurer du på hvordan føret er i slalombakken? Les om hvorfor Skiinfo sin app fortsatt får tommelen ned her.

Men, og her kommer det store “men”: 70 spenn for en app som viser Google Maps krydret med noen snøfnugg med preppedata i et rimelig begrenset og lite intuitivt brukergrensesnitt. Det skriker ikke gjennomtenkt design av denne appen, det ser litt mer ut som når du gir en Siv.Ing. frie hender til å lage en app “kun til innvortes bruk”.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Vurderer du fortsatt den skituren i marka? For en litt mindre heftig pris (14 kroner), får du Skiforeningen sin app, iMarka Pro til iPhone her.

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

Detective Grimoire

Format: Android, iOS
Pris: Gratis

Jeg har sagt det før, og jeg sier det gjerne igjen. Pek-og-klikkspill har virkelig funnet sin plass på den mobile plattformer. Detetctive Grimoire er nok et bevis på dette.

Her spiller du en detektiv som har et mord å løse. Richard Remington, eier av et feriested i en sump, er død og det kan virke som det mytologiske monsteret Boggy er synderen. Det er opp til deg å sørge for at morderen får sin straff, og dette gjør det med en blanding av utforsking og bevissamling, samt å intervjue personer og mistenkte som befinner seg på feriestedet.

Jeg liker grafikken i spillet, den passer utmerket til den litt humoristiske linjen utvikleren har lagt seg på. Lyden i spillet er også veldig bra, med noe av det bedre stemmeskuespillet jeg har hørt på lang tid i et mobilspill. Ikke akkurat noe man er bortskjemt med i dette formatet.

Du løser mordgåten ved å samle bevis, snakke om de rette tingene med den rette personen, eller vise de en gjenstand som fører historien videre. Selv om mordgåten ikke er veldig vanskelig å løse, og spillet til syvende og sist er litt i korteste laget, er Detective Grimoire et godt krimspill.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

annonse