TestApper til Android, iOS og Windows Phone

Sjekk ukens utvalgte apper

Om du skal ut på ski eller ut å fly, så har vi appen for deg.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

First Tracks

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Vi elsker snø! Som de fleste har fått med seg har snøen dumpet ned over fjellene i Sør-Norge i vinter, og da gjelder det å komme seg opp om morgenen.

First Tracks.

Førstemann til mølla

Dessverre er det som regel slik at det er mange som vil finne den urørte snøen. Da gjelder det å være tidlig ute for å ikke havne bakerst i køen.

First Tracks hjelper deg med akkurat dette. Appen er svært enkel – dette er i prinsipp en helt vanlig alarmklokke – bortsett fra én viktig forskjell. Denne appen vekker deg nemlig tidligere hvis det har snødd i løpet av natten slik at du skal rekke å komme deg ut i snøen som førstemann.

Du velger selv hvilket skisted du vil ha varsel for (og her finner du skisteder over hele verden), og hvor mye nysnø du krever for at du skal gidde å krype ut av køya før tiden.

Brukergrensesnittet er av det enkle, men svært gjennomførte, slaget. Å søke opp steder er for eksempel utrolig enkelt og delikat.

Denne appen bør være standard for deg som trives best med to planker under bena og en bratt bakke med dyp snø foran deg.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Flyplasstoget

Ukens kuriøse:

Flyplasstoget

Format: Windows Phone
Pris: Gratis

Du lurer sikkert på hva som er så kuriøst med en app som gir deg tidene til flytoget?

Flyplasstoget.

Vi kan røpe at det ikke er navnet vi tenker på. At appen heter Flyplasstoget, og ikke bare Flytoget, har nok med Flytogets merkenavn å gjøre.

For et smalt publikum

De fleste av oss tar jo Flytoget fra tid til annen, så en app som hjelper deg å planlegge reisen til eller fra flyplassen kan være nyttig for noen hver.

Det som gjør Flyplasstoget spesiell, er ganske enkelt plattformen. Denne appen er nemlig laget for Windows Phone. Uten på noen måte å kritisere Windows Phone – det er et glimrende mobiloperativsystem på mange områder – så er det et faktum at det er flere nåler i en høystakk enn Windows-telefoner rundt deg på bussen – eller i dette tilfellet, Flytoget.

Selv om Flytoget ikke har tatt seg bryet med å lage en app for Windows Phone, trenger du ikke bekymre deg. Noen har altså gjort jobben, slik at også du med en Windows-telefon enkelt kan finne ut når flytoget går.

Appen er svært enkel med en svært spesifikk funksjon, men den fungerer bra. Vi noterte oss riktignok forbedringspotensiale på et par punkter hva gjelder brukeropplevelsen, først og fremst hadde noen beskrivende hjelpetekster gjort seg.

Uansett, appen er gratis og gjør jobben. Tar du Flytoget og har en Windows-telefon er denne appen dermed kjekk å ha.

Last ned til Windows Phone »

Skiinfo Ski & Snørapport

Styr unna denne:

Skiinfo Ski & Snørapport

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Skiinfo er kanskje det mest oppdaterte nettstedet for deg som skal ut og stå på nedoverski. Her finner du oppdatert informasjon om det meste fra landets skianlegg.

Skiinfo.

Dessverre er brukervennligheten så som så. Vi har ikke tall på de gangene vi har åpnet nettleseren på mobilen for å finne ut hvordan snøforholdene er et gitt sted, og bannet og svertet oss gjennom nettsidene til Skiinfo. De er ikke spesielt gode på PC, og på mobil er de direkte håpløse. Og det er nettopp på mobil vi gjerne har bruk for denne informasjonen.

Håp i hengende snøre?

Vi øynet derfor et visst håp da vi lastet ned Skiinfo-appen. Kanskje har de fått sving på brukergrensesnittet sitt her?

Fortsatt tommelen ned

Dessverre er ikke appen særlig bedre enn nettsiden. At designet ikke er det mest delikate, kan vi leve med.

At det er rotete og vanskelig å finne frem, har vi vanskeligere for å akseptere. Det skal sies at denne appen er spekket med funksjoner, men kanskje nettopp derfor burde Skiinfo tatt seg ekstra tid med å finne ut hvordan servere oss all denne informasjonen på en god og oversiktlig måte.

Her finner du ikke bare snødybder, men værraporter, webkamera og masse tilbakemeldinger fra brukerne, med andre ord et topp utgangspunkt for å lage en god tjeneste.

Siden Skiinfo har opparbeidet seg en såpass stor brukerbase, synes vi det er ekstra trist at de ikke har satt brukerne mer i fokus og gitt dem den appen de fortjener.

Det er ikke hver dag vi ser apper som har så mange funksjoner og så mye nyttig informasjon for målgruppen. Derfor er det synd at Skiinfo tilsynelatende hverken har hyret inn en tjenestedesigner eller interaksjonsdesigner for å lage en helhetlig app som er enkel å bruke.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

Archangel

Format: Android, iOS
Pris: 12-14 kroner

I det første spillet fra Unity, selskapet bak en kjent grafikkmotor, styrer du en kriger som etter lang tids dvale må stå opp og bekjempe de onde styrkene som har dukket opp. Ikke akkurat originalt, men det fungerer.

Du bekjemper de mange fiendene på veldig lineære, kjedelige nivåer. Her finnes det liten frihet til å utforske og gå dine egne veier. Nivådesignet er langt ifra det beste og mest fantasifulle jeg har sett, men det fungerer greit nok som en sti der du finner din neste gjeng med fiender å ta livet av.

Du gjør dette ved å lobbe avgårde kraftige ildkuler, eller svinge sverdet om fiendene er så heldig at de kommer nærme nok for det. Kontrollene i spillet fungerer godt, du trykker eller holder for å sende avgårde ildkulen, eller sveiper for å svinge sverdet. Når du ikke kjemper trykker du på skjermen for å bevege figuren dit du vil. Du vil få en rekke oppgraderinger på utstyret ditt, og figuren din utvikler seg til å bli et skikkelig beist etter ganske kort tid.

Archangel finner på ingen måte opp hjulet. Oppskriften er velkjent og utprøvd, men det fungerer veldig godt som det er. Grafikken i spillet er bra, men på ingen måter revolusjonerende. Alt i alt et godt, om enn litt repeterende rollespill.

Last ned til Android »
Last ned til iOS »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

Les også
Apper til Android, iOS og Windows Phone: Her er ukens utvalgte apper
Les også
Norge best i Norden i populær Quiz-app
annonse