Bowers & Wilkins P5 - Ren nytelse

Bowers & Wilkins er et navn som gjerne forbindes med lyd av en høyere klasse. Du ender gjerne opp med å betale en del for dette, men det ligger på en måte i saken natur.

Du får det du betaler for, stort sett i alle fall. Vi hadde en del forventninger da dette selskapet bestemte seg for å lage hodetelefoner. Ikke bare det, men hodetelefoner som i tillegg er forberedt for iPhone eller iPod hvis det er det du har.

Øreputer

For det første er det tydelig at det har gått med mye tankearbeid før disse hodetelefonene ble sendt ut på markedet. Putene som ligger inn mot øret ligger oppå ørene, de omslutter dem ikke.

Selv om hodetelefonene ikke har noen støyreduserende funksjoner vil jeg gjerne underskrive på at de fungerer som om de har dette. I forbindelse med testen tok jeg en lengre tur med både buss, t-bane og tog.

Selve lyden
Det er her P5 virkelig skinner. Nå skal det sies at min iPhone sannsynligvis ikke på noen måte yter disse hodetelefonene rettferdighet, men jeg vil faktisk påstå at P5 får min enhet til å låte bedre.

For virkelig å teste hodetelefonen koblet jeg dem til et langt mer avansert anlegg. Selv om dette er hodetelefoner konstruert for mobile enheter så var det ikke noe problem å bruke dem mot et langt kraftigere anlegg. Jeg testet dem også mot et langt dyrere sett jeg har selv. Jeg vil vel påstå at P5 ikke har det minste problem med å rettferdiggjøre både prisen og påstanden om at de er kvalitetsmessig superbe.

Som nevnt i tidligere tester bør disse hodetelefonene også spilles inn. Det holder ikke bare med et par timer, la dem gjerne stå å spille i noen døgn. Hvis du lytter på dem når du setter dem på første gang og så tar en kontrollytt med jevne mellomrom vil du høre hvordan lydbildet forandrer seg og kvaliteten øker. Hvis du ikke klarer å høre dette, kjøp noe billigere.

Det jeg liker aller best er hvordan P5 separerer musikken. Du få en krystallklar fremstilling av alle instrumenter på sin tiltenkte plass i lydbildet samtidig som vokalen er klar og fin. Det som også skiller dem fra den store massen er behandlingen av bass. Denne fremstår som tung og potent der den skal være det og diskret der dette trengs.

Jeg testet dem også på ekstremt høye volumer og fant ingen antydning til forvrengning. Jeg skal kvalifisere dette litt nærmere. Med mobile musikkspillere var jeg ikke engang i nærheten av forvrengning. Når jeg satt dem opp mot mitt stasjonære anlegg som er forholdsvis kraftig kunne man ane antydninger til forvrengning når anlegg gikk for full pinne. Her skal det anmerkes at ingen ved sine fulle fem ville brukt hodetelefoner for full pinne på dette anlegget så testen anses bestått med god margin.

Konklusjon
Dette er et dyrt hodesett til 2 500 kroner. For mange blir det kanskje i meste laget å kjøpe hodetelefoner som koster like mye som musikkspilleren. Etter min mening er det verdt hver krone forutsatt at du virkelig setter pris på musikk.

Det er heller ingenting i veien for å bruke dem på et mer etablert anlegg så du får en dualbruk som kanskje rettferdiggjør innkjøpet. Uansett, dette er kanskje de beste mobile hodetelefonene jeg har testet og det sier en del. En liten ting til slutt. De fungerer utmerket sammen med min iPhone 4 og mikrofonen fungerer også glimrende i følge dem som var i andre enden av samtalen.
Les testen i sin helhet på Audiovisuelt.no

Les også
CM Storm Sirus 5.1: Dette hodesettet elsker spill og film
Les også
Asus Vulcan ANC: Spill-hodetelefoner holder støyen ute
Les også
De 10 mest populære hodesettene
Les også
Shure SRH940: Ren musikkglede
Les også
Shure SE535
Les også
Ultimate Ears TripleFi 10
Les også
Øreplugger med firkantstil
Les også
Monster Beats by Dr.Dre Pro
Les også
Ultimate Ears 400vi - Knallyd til prisen
annonse