Test

Shure SE535

Vi har testet flere ørepropper i det siste, og hittil har lydkvaliteten blitt bedre desto mer penger du legger på bordet.

Et alternativ som imponerte oss til en pris av to tusen kroner var Ultimate Ears TripleFi 10.

Nå har vi testet Shures SE535, nye highend-ørepropper med en prislapp på snaue fire tusen kroner. Er de virkelig verdt prisen du betaler?

Sitter som en skudd

Shure SE535 har samme festeprinsipp som Ultimate Ears TripleFi 10, der du setter inn øreproppen og slynger ledningen bak øret. Ytterste delen av ledningen som festes til proppen kan bøyes til etter behov og er forsterket med kevlar for å gi god holdbarhet.

Ledningen kan kobles fra.

Proppene bygger ikke mye, slik at de ikke skal stikke utenfor ørene, slik TripleFi 10 gjør. Dessuten festes ledningen til proppene med en smart kobling som gir ledningen mulighet til å rotere fritt rundt sin egen akse. Resultatet er en ørepropp som sitter nærmest støpt i øret ditt når du finner øreputene som passer til deg.

Alle øreputene som følger med.

Finn riktige puter

Med Shure SE535 medfølger det hele ni forskjellige øreputer, og det er viktig at du finner de som passer deg skikkelig, ellers blir ikke lyd like bra. Blant annet blir de dype tonene mindre markante.

Du får tre forskjellige størrelser gummierte øreputer, fire i skum, en universal gul skumpute og en tredelt pute med økende størrelse.

Tilbehøres til Shure SE535 som følger med i esken.

Utenom putene får du også med et renseverktøy, overgang fra 3,5 millimeter til 6,3 millimeter jack, adapter så du kan bruke proppene på flyet, samt en volumkontroll. Det følger også med et robust og stort oppbevaringsetui, som etter vår mening blir litt i største laget om du bare skal ha med deg proppene, men grei om du også vil ha med ekstrautstyret.

Lydkvalitet

Shure SE535 er en ren fryd i bruk, og sjeldent har vi brukt så mye tid til bare å sitte og absorbere musikk. Spesielt ukomprimerte lydfiler blir rett og slett ren nytelse.

For lydbildet i disse proppene er gnistrende bra, med en ekstrem god luftighet. Mellomtonene og diskanten er krisp og langer ut med stor slagkraft. Skarpe trommeslag virkelig smekker til deg og gir deg en ahaopplevelse første gang du prøver proppene.

Bassen er kraftig, luftig og presis, men mangler bitte litt "sting" i de laveste frekvensene etter vår mening.

Proppene er lettdrevne, og egner seg bra til bruk mot mobiltelefoner og annet bærbart utstyr.

Konklusjon

Så er Shure SE535 verdt pengene sine? Ja, mener vi, men skjønner samtidig at folk flest syns denne prisen er horribelt høy.

Men er du villig til å legge snaue fire tusen kroner på bordet for noen ørepropper, skuffer SE535 deg på ingen måte. Du får lydkvalitet fra aller øverste hylle, som gir deg timesvis med musikknytelse.

Spesielt mellomtone og diskant viser seg frem fra sin beste side, med en kraft og klarhet som gir musikken din et nytt ansikt. Bassen er også veldig bra, selv om vi syns det kunne vært litt mer tyngde i de aller laveste frekvensområdene.

Shure SE535 sitter meget godt i øret ditt ved hjelp av en smart kobling, der ledningen festes i et ledd som gir den mulighet til å rotere 360 grader.

Det medfølger bra med forskjellige typer og størrelser øreputer, samt et praktisk oppbevaringsetui, sammen med en overgang til bruk på fly, renseverktøy, overgang til 6,3 millimeter jack og avtagbar volumkontroll.

Finn beste pris på Shure SE535 her

+ Suveren lydkvalitet, spesielt god mellomtone og diskant
+ Komfortable å ha på seg
+ Avtagbar ledning
+ Bra tilleggsutstyr


- For dyrt for folk flest
- Litt lite bass i de aller laveste frekvensene.

Lyst på gode ørepropper til en billigere penge?
For to tusen kroner anbefaler vi Ultimate Ears TripleFi 10

Les også
CM Storm Sirus 5.1: Dette hodesettet elsker spill og film
Les også
Asus Vulcan ANC: Spill-hodetelefoner holder støyen ute
Les også
Shure SRH940: Ren musikkglede
Les også
Ørepropper som tåler en omgang i vaskemaskinen
Les også
Ultimate Ears 200vi
Les også
Ultimate Ears TripleFi 10
Les også
Øreplugger med firkantstil
Les også
Monster Beats by Dr.Dre Pro
Les også
Psyko-hodetelefoner i 5.1
Les også
Ultimate Ears 400vi - Knallyd til prisen
Les også
La proppene vekke deg
Les også
Disse ørepluggene beskytter hørselen
Les også
Bowers & Wilkins P5 - Ren nytelse
annonse