TestShure SRH940

Ren musikkglede

Shures nye toppmodell gir deg valuta for pengene.

På farten eller hjemme i sofaen – vi hører på musikk fra både anlegg, PC eller mobilen. For at naboen både vegg i vegg og på bussen ikke skal ta del i din musikksmak, bruker vi enten ørepropper eller hodetelefoner til å holde takten for oss selv.

Vi har tidligere testet flere ørepropper og hodetelefoner, der i blant Shures forrykende gode SE535. Produsenten leverer med disse en av markedets beste ørepropper, som tiltross for en svimlende pris, får musikken din til å fremstå på ny.

Nå har vi testet Shures nye toppmodell blant hodetelefoner, SRH940. Øreklokkene har gitt oss mange timer med ren musikknytelse – og det til en prislapp som på ingen måte er avskrekkende.

Mye lyd for pengene

Shures nye toppmodell, SRH940, er en hodetelefon som gir deg meget god lydkvalitet for pengene - og koster under to tusen kroner. Det i seg selv er jo en stiv pris for et par hodetelefoner, men til prisen blir du ikke skuffet.

De nye hodetelefoner fra Shure byr på et knallgodt lydbilde, der bass, mellomtone og diskant sammen avslører alle detaljer og gir musikken din et nytt ansikt. Spesielt mellomtonen og diskanten er klar og tydelig, og biter skikkelig fra seg når det trengs. En trommesolo kan for eksempel gi deg en skikkelig aha-opplevelse. Bassen på sin side er kjapp og presis, men mangler litt trøkk i de aller dypeste tonene.

Kabelen kobles til med en vrilås.

Gode å ha på seg

SRH940 er lagt i plast, men fremstår som solide. Både bøylen og selve klokkene er polstret i myke materialer, og kombinert med hodetelefonenes lave vekt er de behagelige å ha på seg over lengre tid.

Hodetelefonene fra Shure er imidlertid ikke helt lydtette. Når vi ble skrudde opp volumet, kunne kolleger i vårt åpne kontorlandsskap høre musikken vi spilte. Ikke i detalj, men som en summende støy. Spiller du veldig lavt har du heller ingen problemer med å høre andre snakke.

Når du kjøper SRH940 får du med et praktisk oppbevaringsetui, der du kan folde klokkene 90 grader og dermed "flatpakke" dem i eutiet. Det er også et eget oppbevaringrom i etuiet der du kan legge både overgangen fra 3,5 millimeter jack til 6,3 millimeter jack, sammen med de to forskjellige kablene som følger med.

Vri klokkene til siden og pakk de ned i etuiet som følger med.

Alt i alt får du en meget god hodetelefon fra Shure, som egner seg til de aller fleste typer musikk. Lydkvaliteten er meget bra til prisen, og SRH940 får dermed en klar anbefaling fra oss.

Finn beste pris på Shure SRH940 her

+ Suveren lydkvalitet, spesielt god mellomtone og diskant
+ Komfortable å ha på seg
+ Avtagbar ledning
+ Mye lyd for pengene


- Lekker lyd til omgivelsen
- Litt lite bass i de aller laveste frekvensene

Vil du vite mer?
Les hele testen av Shure SRH940 på Audiovisuelt.no »

Alternativer

Er du på utkikk etter hodetelefoner med mye bass, som samtidig er bunnsolid konstruert, burde du ta en nærmere titt på Monsters nye Beats by Dr.Dre Pro. Klokkene koster rett i overkant av tre tusen kroner.

Vil du heller ha hodetelefoner som egner seg godt til mobilt bruk, som samtidig har meget god lydkvalitet, bør sjekke ut Bowers & Wilkins P5. Her får du klokker skreddersydd for deg som er mye på farten og setter pris på god lydkvalitet.

Les også
CM Storm Sirus 5.1: Dette hodesettet elsker spill og film
Les også
Asus Vulcan ANC: Spill-hodetelefoner holder støyen ute
Les også
De 10 mest populære hodesettene
Les også
Hva med øreplugger til 8000 kroner?
Les også
Ørepropper som tåler en omgang i vaskemaskinen
Les også
Disse ørepluggene har glidelås
Les også
Luksus-hodetelefoner fra Beyerdynamic
Les også
Shure SE535
Les også
Ultimate Ears 200vi
Les også
Ultimate Ears TripleFi 10
Les også
Monster Beats by Dr.Dre Pro
Les også
Ultimate Ears 400vi - Knallyd til prisen
Les også
Bowers & Wilkins P5 - Ren nytelse
annonse