Test

Ultimate Ears 400vi - Knallyd til prisen

I forrige uke lanserte Logitech øreplugger fra Ultimate Ears i Norge, et merke som i sin tid ble startet av Van Halens lydingeniør, Lerry Harvey.

Vi har testet Ultimate Ears 400vi, nye øreplugger som sammen med mikrofonmulighet utgjør et meget bra alternativ for deg som hører musikk via mobilen.

Solid og lette

Ultimate Ears 400vi er det nest rimeligste alternativet med mikrofon fra produsenten, men bærer ikke preg av å være billige når det kommer til byggekvaliteten. Selve pluggene er nokså små og lette, hvilket gjør at de sitter godt når du beveger deg, og vi gikk aldri glipp av musikken, selv under panisk løping til toget.

God byggekvalitet på UE 400vi

Ledningen er flat, og skal bidra til at krøll på ledningen blir et mindre problem. Det gjør den også. Ofte kan ledningen ha en egen evne til å lage de utroligste knuter av "seg selv", men den flate utformingen kombinert med en glatt overflate eliminerer mye av dette problemet.

God tilpasning

Med i esken har du fem forskjellige størrelser øreputer å velge i, samt et sett med skumputer som former seg etter øret ditt. Her er det greit å teste ut med litt forskjellige størrelser, til du finner de som passer deg best. Lyden blir nemlig ikke like god dersom proppene ikke tetter skikkelig eller avstanden i øret blir feil.

Flere øreputer å velge i

Skumputene kan klemmes sammen og tilpasser seg øret ditt etter en liten stund. Dog sitter de ikke like godt som de vanlige gummiproppene gjør, dersom du for eksempel skal ut på en joggetur.

400vi isolerer mye av støyen fra omgivelsene, slik at du kan nyte musikken. De lekker heller ikke nevneverdig mye til de rundt deg, selv om du spiller på full guffe.

Fjernkontroll

Fjernkontrollen på ledningen

På den høyre pluggledningen sitter det også plassert en mikrofon, som har en liten fjernkontroll på baksiden. Under våre tester fungerte svarknappen på både Android-mobiler og iPhone, mens lydjusteringsknappene kun responderte på Apple-mobilen. Lydjusteringen skal også ifølge produsenten fungere bra med iPod, noe vi dessverre ikke fikk testet.

Lydkvalitet

400vi låter generelt meget godt. Bassen er helt klart til stedet, stram og presis, uten at den blir alt for dominerende, og detaljene i lydbildet er bra til prisen. Proppene er heller ikke ubehagelig skarpe i høyere toneleier. Klart, skal du sette deg ned å lytte til klassisk eller jazz, blir noen av detaljene vannet ut. Lydbildet i 400vi fremstår heller ikke like luftig som betraktelig dyrere propper, men til prisen synes vi de imponerer. UE 400vi egner seg bra til både pop- og rockemusikk. Vår referansemodell ga kraftigere lydvolum ved bruk mot iPhone, men 400vi er fortsatt ikke spesielt lavmeldte.

Etter flere samtaler via mobil er tilbakemeldingene fra motsatt ende at kvaliteten på mikrofonen er generelt bra, men at den også fanger opp noe av bakgrunnsstøyen.

Konklusjon

Ulitmate Ears 400vi er ørepropper som egner seg meget bra for deg som hører på musikk via mobil eller MP3-spiller. Lydkvaliteten holder jevnt over meget høy kvalitet til prisen. Bassen er kjapp og presis, og bidrar til bra med trøkk, uten at den blir for dominerende. I motsatt ende av lydbildet er også diskanten behagelig, uten skjærende tendenser.

Byggekvaliteten på proppene fremstår som solid og proppene har en lav vekt. Den flate ledningen har sammen med utformingen en glatt overflate som minsker problemet med knute på tråden.

Du har plenty med tilpasningsmuligheter, der du kan velge mellom fem forskjellige øreputer i gummi, eller et sett med skumpropper. Når du finner paret som passer dine ører, stenger 400vi ute mye av støyen fra omgivelsene, samtidig som sidemannen på toget ikke blir plaget av din musikksmak.

UE 400vi har fjernkontroll og mikrofon på ledningen. Svarknappen fungerer på både Android- og Apple-mobiler, men lydjusteringen fikk vi kun til å respondere på Apples produkter. Mikrofonen fungerer godt, og har en bra lydkvalitet, selv om den fanger opp noe bakgrunnsstøy.

Alt i alt får du mye for pengene med Ultimate Ears 400vi og en god følgesvenn når du skal ut på farten. Proppene koster i skrivende stund 629 kroner, og kan foreløpig kun kjøpes via Logitech sine hjemmesider.

Passer for:

  • Brukere som ønsker god lyd via mobil eller MP3-spiller
  • Brukere som trenger et bra handsfree til mobilen.
  • Brukere som ønsker solid kvalitet til en grei pris.

Passer ikke for:

  • Brukere som ønsker high-end lydkvalitet i proppene.
  • Brukere som ønsker meget bredt lydbilde i proppene.
Les også
CM Storm Sirus 5.1: Dette hodesettet elsker spill og film
Les også
Asus Vulcan ANC: Spill-hodetelefoner holder støyen ute
Les også
Shure SRH940: Ren musikkglede
Les også
Shure SE535
Les også
Ultimate Ears 200vi
Les også
Ultimate Ears TripleFi 10
Les også
Øreplugger med firkantstil
Les også
Monster Beats by Dr.Dre Pro
Les også
La proppene vekke deg
Les også
Ta et bad med denne høyttaleren
Les også
Bowers & Wilkins P5 - Ren nytelse
annonse