Til hovedinnhold

Ultimate Ears TripleFi 10

I noen få uker har du kunnet kjøpe ørepropper fra Ultimate Ears i Norge, og vi har allerede kikket på Ultimate Ears 400vi; propper med mikrofon, som egner seg bra til mobilbruk – til en gunstig pris.

De dyreste proppene du får kjøpt her til lands fra produsenten, er Ultimate Ears TripleFi 10. Vi har testet disse, og for under to tusen kroner får du et fyrverkeri av noen propper, med en lydkvalitet som gir deg valuta for pengene.

Mye tilpasning

Vanligvis setter du proppene inn i øret og lar ledningen henge ned langs siden av hodet. Med TripleFi 10 er løsningen en annen. Her skal proppene settes inn "oppned" og ledningen skal bøyes til over og videre bak øret. Dette var litt knotete i starten, men etter hvert fikk vi teknikken i fingrene og kunne feste proppene raskt.

Ledningen må bøyes til.

TripleFi 10 sitter godt når du først har fått tilpasset den stive og bøyelige delen av ledningen rundt øret, og holdt musikken på plass de gangene bussen måtte rekkes i en fei.

Byggekonstruksjonen er det heller ikke mye å utsette på, samtidig som de er lette med en vekt på rett i underkant av 20 gram.

Utskiftbar ledning

Ledningen til TripleFi 10 er utskiftbar, der du kan koble fra en kontakt som sitter på selve proppene. Dette er en fin detalj, for ledningen har en tendens til å bli ødelagt før selve proppene, spesielt om du bruker de aktivt.

Ledningen kan kobles fra.

Resten av ledningen er også solid i tykkelse, med en viss stivhet, uten at de blir for stive når du skal bevege deg.

Finn riktig ørepute

Som alltid er det viktig at du finner den øreputen som passer ditt øre best. Er den for liten stenges ikke omgivelsene ute og proppen sitter dårlig. Med i esken har du fem forskjellige størrelser å velge i mellom, der to par av de i alt seks parene, er i skum. Disse klemmer du sammen og setter inn i øret. Skumproppen ekspanderer da sakte ut og tilpasses øregangene dine. Vær obs på at disse ikke sitter like godt når du skal ut på joggetur. De fire andre størrelsene er laget i gummi.

Husk å fin riktig størrelse på øreputene.

Medfølgende tilbehør

I esken til TripleFi 10 får du med en del ekstra tilbehør. Foruten de forskjellige øreputene får du et renseverktøy for å holde pluggene rene, en overgang fra 3,5 millimeters jack til 6,3 millimeters plugg, en forlenger til ledningen, samt et dempeledd som du bruker på kilder med mye støy. For eksempel på flyet.

Tilbehøret følger med.

Med i pakken er det også et oppbevaringsetui i metall. Lokket sitter godt på, og har en stilig logo på oversiden. Etuiet er romslig, så du slipper å kjempe for å få plass til proppene.

Etuiet som følger med.

Lydkvalitet

Ultimate Ears TripleFi 10 har gjennomført suverent god lydkvalitet til prisen. Bassen i proppene er stram og kraftig, og blander seg godt inn i resten av lydbildet uten å bli for dominerende. Sammenligner du med for eksempel Monsters Turbine Pro, har TripleFi en bedre og mer fremtredende mellomtone. TripleFi 10 har krisp og fin diskant, som ikke blir ubehagelig frekvensene er høye. Luftigheten i lydbildet er også meget bra, og gir deg timer med lytteglede uten å bli trøttende.

En ting vi bet oss merke i, er at proppene mister noe av tydeligheten og detaljene når du bruker skumputene som medfølger. Samtidig stenger de også mindre av støyen fra omgivelsene ute.

Proppene fungerer også bra sammen med en mobiltelefon.

Konklusjon

Alt i alt får Ultimate Ears TripleFi 10 en klar anbefaling fra oss.

Med TripleFi 10 får du et behagelig og luftig lydbilde med en bass som er stram uten å dominere. Sammen med både mellomtone og diskanten spiller proppene balansert og tydelig, og egner seg bra til mange typer musikk.

Proppene har en solid byggekonstruksjon, samtidig som de er lette. TripleFi 10 festes "oppned" med en bøybar ledning, slik at denne går på baksiden av ørene. Dette gjør at proppene sitter godt under bevegelse, men tar noe lengre tid å feste enn vanlige propper.

I esken får du med seks par øreputer i fem forskjellige størrelser, der to par er i skum. Bruk litt tid på å finne de proppene som passer best, for lyden blir klart bedre når du finner det rette paret. Med i esken er det også bra med tilbehør, blant annet et solid oppbevaringsetui i metall. Også en forlenger av ledningen og rensepinne ligger ved sammen med et dempeledd for bruk på for eksempel flyet.

For i underkant av to tusen kroner får du virkelig valuta for pengene, og proppene kan i skrivende stund kjøpes på Logitechs hjemmesider.

+ Knallbra lyd
+ Mye for pengene
+ God byggekvalitet
+ Bra med tilbehør inkludert


- Litt knotete å feste

annonse