Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei Ascend D Quad

En rå mobil til lav pris

Flaggskipet fra Huawei har ytelse på linje med Samsung Galaxy S III.

Menyene er raske og gode, men innimellom hakker de litt.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Kameraet i Huawei Ascend D1 Quad leverer bilder av relativt god kvalitet.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

[Amobil.no]: Huaweis nye toppmodell heter Ascend D1 Quad. Telefonen er litt forsinket, og ble lansert for åtte måneder siden. Den gang omtalte Huawei den som kongen på haugen, og det var den tilsynelatende også. Spørsmålet er om forspranget har tålt den lange ventetiden.

Det enkle svaret her er nei. Skal du ha den råeste mobilen på markedet er det ikke Huawei Ascend D1 Quad du skal ha. Det som gjør valget litt vanskeligere er prisen, som ligger såvidt under 3000 kroner.

Svært god skjerm

For de pengene får du en av markedets bedre mobilskjermer. Den er svært lyssterk og har god fargegjengivelse og innsynsvinkel. Stor er den også, med sine 4,5 tommer, uten at selve telefonen er påfallende stor.

Ascend D1 Quad ligger godt i hånden, og har en betryggende tyngde. Det løse bakdekselet dekker kun kortplasser for SIM-kort og minnekort. Vi vet ikke helt hvorfor Huawei ikke har løst dette med små luker, når batteriet uansett ikke kan byttes. Dekselet sitter i alle tilfeller godt fast.

Raske og gode menyer

Menyene er raske, men telefonen er utstyrt med Android 4.0, som etter den siste Android-lanseringen er to generasjoner gammel. Det betyr at du foreløpig ikke får Googles "project butter", som skal gi bedre flyt i menyene.

Til tross for ett og annet svært kort opphold, glir menyene godt mesteparten av tiden. Telefonen er også kjapp nok til at apper startes og kjører raskt og problemfritt.

Huawei har ikke gjort noe særlig med utseendet på menyene. Det er for det meste Googles grafikk som er brukt her, og dermed bør det gå greit å finne frem i operativsystemet.

Super underholder

Ascend D1 Quad er dessuten en god multimedietelefon. Den gjør det jevnt over godt på nesten alle punkter i sjekklista.

Her får du en telefon som er god på videoavspilling, den har god lyd under musikkavspilling – forutsatt at du bruker noe annet enn proppene som følger med, og kameraet tar gode bilder.

Også spillopplevelsen er god. Det følger med et kurant racingspill med god grafikk og spillbarhet, og ut fra ytelsestestene kan vi slå fast at telefonen ikke bør ha noen problemer med selv de mest krevende spillene som ligger på Google Play i dag.

Noen små nykker

Ser vi på nyttefunksjonene undres vi litt over at det følger med to nettlesere, og at den ene fusker mens den andre oppfører seg eksemplarisk. Det er selvsagt ikke noe problem å bruke den som virker best. Noen foretrekker Chrome for Android, men denne nettleseren fungerer ikke optimalt her.

Fra tid til annen støter vi på denne typen nykker som trekker ned helhetsinntrykket noe.

E-postløsningen som følger med på Ascend D1 Quad virker godt, men vi synes den er litt i enkleste laget. Visning av meldinger tilpasses ikke alltid godt til skjermen, og av og til får vi ikke zoomet ut nok til å se hele meldingen på skjermen.

Det er heller ikke mulig å sette opp varierende frekvens på oppdatering av innboksen.

Den fullverdige kontorpakken som følger med trekker imidlertid opp. Her kan du opprette og redigere Office-dokumenter uten å måtte kjøpe ekstra programvare. I testversjonen støtte vi på en bug som ga en stor feilmelding her. Huawei fant feilen og gjorde klar en oppdatering i løpet av testperioden. Vi er blitt lovet at denne oppdateringen skal finne veien til brukerne svært raskt, og derfor trekker vi ikke for dette.

De mest grunnleggende funksjonene, så som ringing og SMS, fungerer imidlertid helt uten trøbbel. Batteritiden kan best beskrives som på det jevne. Ascend D1 Quad vil for de fleste klare en arbeidsdag greit, men du skal bruke den relativt forsiktig for å få den til å vare i to.

Til slutt

Alt i alt får du mye telefon for 3000 kroner i Huawei Ascend D1 Quad, men helhetsinntrykket står ikke til absolutt toppkarakter. Det forsterkes av at du i dag har betydelig mer å velge i på samme nivå enn du hadde da Huawei lanserte toppmodellen sin i slutten av februar.

LGs toppmodell heter Optimus 4X HD, og er noen hundrelapper billigere uten å være nevneverdig dårligere.

HTCs toppmodell One X har fått en oppdatering i form av One X+. Det betyr at originalen som fortsatt er svært sprek nå koster langt mindre enn den gjorde i begynnelsen. For litt under 400 kroner ekstra får du altså en telefon som har bedre kamera og kvassere byggekvalitet. Menyer og funksjoner virker også noe mer helstøpte på HTCs modell.

På omtrent samme størrelse domineres fortsatt markedet av Samsung Galaxy S III, som nå har sneket seg såvidt under 4000 kroner, og er helstøpt på alle områder og allerede er oppdatert til Android 4.1.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Huawei Ascend D Quad på Amobil.no »

annonse