Til hovedinnhold

Huawei lanserte to nye kruttpakker

Kineserne kommer med Galaxy Note II-konkurrent, og en ny toppmodell i Ascend-serien.

Amobil.no / Las Vegas: Det kinesiske selskapet Huawei var lenge kjent for å lage billige telefoner med helt greie spesifikasjoner. På kort tid har selskapet skiftet fullstendig gir, og med stadig nye toppmodeller gjør de sitt for å gi de mest kjente merkene konkurranse.

På årets Consumer Electronics Show i Las Vegas lanserte Huawei to heftige Android-telefoner. Foreløpig vet vi ikke om de vil finne veien til Norge, men det virker sannsynlig at iallfall én av dem finner veien til våre breddegrader.

Huawei Ascend D2 har full-HD-skjerm og er vanntett.

Huawei Ascend D2

Ascend D2 er en real toppmodell, med Huaweis egen firekjernede systembrikke og fem tommer stor skjerm med full-HD-oppløsning. Skjermen er en IPS-variant og Huawei lover at skjermen skal gi svært god fargegjengivelse.

Vi undres litt over navnevalget på skjermen. Huawei omtaler den nemlig som Super Retina LCD – hva Apples advokater synes om navnevalget vet vi ikke, men vi føler oss ikke sikre på at Huawei vil slippe unna med å legge seg så nærme Apples "Retina Display".

Vi konstaterer at det endelig er fler enn Sony og Motorola som har fått med seg at mobiltelefoner ofte stryker med av fuktskader. Huaweis nye toppmodell skal nemlig være vanntett med IP54-sertifisering.

Digert batteri

En annen ting som virker lovende med denne telefonen er det store batteriet. Batteriet Huawei har fått plass til har en kapasitet på hele 3000 mAh. Til sammenlikning har de fleste andre toppmodeller batterier på et sted mellom 1800 og 2300 mAh.

I tillegg til det store batteriet har Huawei bygget inn teknologier for strømsparing. Etter vår erfaring varierer det veldig hvor effektive disse er, men de mest effektive sparemodiene vi har vært borti har gitt betydelige mengder ekstra batteritid til telefonene.

Dermed er det mulig at Huawei Ascend D2 kan bli telefonen for deg som er lei av at dagens smarttelefoner må lades hver natt.

Huawei skryter av kameraet i nyvinningen – en 13 megapikslers bakbelyst bildesensor skal ta svært gode bilder. Akkurat hvor gode de blir gjenstår å se. Dagens toppmodell fra Huawei, Ascend D1 Quad, har også bakbelyst bildebrikke og tar helt greie bilder. Den kan imidlertid ikke helt hamle opp med kameraene i mange av de andre toppmodellene.

Les også: Test av Huawei Ascend D1 Quad

Bygget i aluminium

Ascend D2 er bygget i aluminium, og ifølge Huawei har den en lav vekt på 170 gram. I realiteten er vekten helt i den øvre enden av skalaen for mobiltelefoner, Samsung Galaxy Note II og Nokia Lumia 920 er blant de få telefonene som er rundt 10 gram tyngre enn Ascend D2. I praksis forventer vi likevel ikke at vekten blir noe stort problem for Huawei.

Da vi testet Nokias Lumia 920 gjorde vi et poeng av å la folk vi støtte på få holde den, uten å fortelle om vekten. Vi fikk nesten ingen klager.

Foreløpig er det ukjent om Ascend D2 kommer til Norge, og vi har heller ingen indikasjoner på hva den vil koste. Til det kinesiske markedet skal den komme i løpet av februar.

Huawei Ascend Mate har superfølsom skjerm. Det betyr at du kan betjene den like godt med hansker som med bare fingre.

Huawei Ascend Mate

Med Ascend Mate kaster også Huawei seg over "phablet"-bølgen. Dette er krysninger mellom mobiltelefoner og nettbrett – eller bare mobiltelefoner med svært store skjermer. Selv om flere produsenter har laget mobiltelefoner med skjermer på mellom 5 og 7 tommer tidligere, var det Samsungs Galaxy Note som først og fremst startet denne trenden.

Ascend Mate har en HD-skjerm på hele 6,1 tommer. Her er imidlertid oppløsningen lavere enn i Ascend D2 – denne skjermen har bare 1280 x 720 piksler, selv om den altså er mer enn én tomme større.

Superfølsom skjerm og stort batteri

Akkurat som Nokias to kvasseste Windows Phone 8-mobiler, Lumia 820 og Lumia 920, har Ascend Mate en svært følsom skjerm. Det betyr at telefonen skal reagerer på berøringene dine selv om du har på deg hansker.

På innsiden av telefonen sitter den samme systembrikken som i Ascend D2, altså Huaweis egen K3V2+. Brikken har fire prosessorkjerner, og en klokkehastighet på 1,5 GHz.

Ascend Mate har et batteri med kapasitet på hele 4050 mAh. Selv om slike store batterier vanligvis gir lengre brukstid på telefonen, har de også en ulempe – vanligvis tar de nemlig også lengre tid å lade. Huawei hevder at Ascend Mate skal kunne lade batteriet vesentlig raskere enn liknende telefoner.

Skal ha bedre dekning

Mobilprodusentene fokuserer sjelden så mye på mottak og hvordan telefonene fungerer i dårlig dekning. For en gangs skyld har vi fått en pressemelding der det også er nevnt.

Huawei hevder nemlig at Ascend Mate skal ha 20 til 30 prosent bedre dekning enn andre telefoner. Hvis det er riktig kan Ascend Mate være et smart valg for hyttefolk som sliter med dekningen langt til fjells.

Usikkert om norgeslansering

For at telefonene skal bli gode alternativer for oss nordboere må de imidlertid komme til Norge først. Det har vi foreløpig ikke fått bekreftet om de gjør. Vi synes det virker sannsynlig at Ascend D2 kommer til Norge, ettersom forgjengeren, Ascend D1 Quad, allerede er i salg i norske butikker.

Vi kommer tilbake med sniktitter på Huaweis nye modeller så fort messeområdet åpner, og vi får sett nærmere på dem.

Lik oss på Facebook
annonse