Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Multicom Kunshan W870

Introduksjon

I løpet av 2009 var det de små nett-PC-ene som fikk mye av fokuset. Bærbare er generelt sett virkelig i vinden, men selv om smått kanskje er godt, kan ikke 10"-maskiner brukes til alt.

Multicom er en av meget få aktører som bygger bærbare maskiner på det norske markedet. Det er ikke lenge siden vi tok en titt på NAW-serien, og i dag er det Kushan som står på testbenken. Kunshan W870 er det fulle navnet, en maskin med en 17.3" skjerm i oppløsningen 1920 x 1080 piksler. Skjermen er med andre ord klar for fult HD-bruk, og en bakgrunnsbelysning bestående av lysdioder burde lage et skarpt bilde.

Maskinen er av den typen der du kan kombinere sammensetningen av komponentene selv. Prosessoren er basert på Intel Core i7 hele veien, i modellene 720QM, 820QM og 920X. Skjermkortet på samtlige modeller er et Nvidia GTX 280M, støttet opp av 2 eller 4 GB minne. Når det kommer til lagring så har maskinen to plasser for 2,5" harddisker, og hvis du ønsker er det mulig å velge SSD-enheter.

Dagens testmaskin består av en i7 720QM prosessor på 1,6 GHz, 2 GB minne og totalt 1 TB lagringskapasitet på konvensjonelle harddisker.

La oss se hva Multicom har å by på denne gangen!

Takk til Multicom som sendte produktet til test.