Tek.no

Test

Lenovo Ideapad S12

Jørgen Elton Nilsen
11 Nov 2009 15:30

Introduksjon

Med Asus sine Eee-maskiner, ble det skapt et helt nytt marked opp fra et behov som var meget lite på den tiden. Dette segmentet har nå blitt populært, og en rekke produsenter har kastet seg på bølgen. I dag er det Lenovos bidrag som skal får en skikkelig kikk. Ideapad S12 har skapt forventinger av en respektert produsent.

Med en 12-tommers bredskjerm, alternativt 10, blir maskinen såpass stor at den er i grenseland for hva som omtales som nett-PC-er. Skjermen kan skilte med en oppløsning på 1280 x 800 piksler, en normal og god oppløsning som er bakgrunnsbelyst av lysdioder.

Dagens testmodell kommer med en harddisk på 160 GB og 1 GB med DDR2-minne. Prosessoren er en Intel Atom N270 med klokkefrekvensen 1,6 GHz. Et Intel 945 Express-brikkesett med et integrert GMA 950-skjermkort er det som avslutter spesifikasjonslisten.

Maskinen har en bredde og dybde på tilnærmet den samme størrelsen som et A4-ark, og vekten starter på rundt 1 kilogram avhengig av hvilke deler du velger. Et lite webkamera er også på plass, noe de fleste nett-PC-er er utrustet med.

Spesifikasjonene blant lignende maskiner er veldig like, vi skal se hvor Lenovo plasserer seg med sitt bidrag!

Takk til Lenovo som sendte produktet til test.

Les også