Til hovedinnhold

Gaming

TestEpic Mickey 2: The Power of Two

Et spill med skikkelig Disney-sjel

Hvem kaller Disney-verden på når det er trøbbel? Mikke Mus selvfølgelig!

[Gamer.no]: Mikke er tilbake i et nytt Disney-eventyr fullspekket med kjente og kjære figurer, musikk, humor, maling og tynner. Ødeland må reddes atter en gang! Men i all den koselig barnsligheten må du likevel ta valg i forhold til egen spillestil. Vil du male verden eller fortynne den til ingenting?

Den «gode» doktoren er tilbake

Ødeland, landet hvor glemte Disney-figurer bor, blir en dag rammet av jordskjelv. Den gale doktoren, som Mikke beseiret i det første Epic Mickey, returnerer plutselig til landet for å hjelpe Oswald den heldige kaninen og de andre figurene med å reparere skadene — slik at de kan se at han angrer gamle synder og har forbedret seg. Flere lar tvilen komme doktoren til gode og aksepterer, men Ortensia, Oswalds kjæreste, og gremlinen Gus bestemmer seg likevel for å kontakte Mikke Mus. Det ser nemlig ut som Den gale doktoren kan ha skumle planer for landet.

Den store «kladdkrig-helten» Mikke Mus er heldigvis tilbake for å hjelpe alle de glemte Disney-figurene, og denne gangen har han slått seg sammen med Oswald. Sammen begir de seg ut på eventyr i Ødeland, en spennende verden bestående av hus, grotter, undergrunner, huler, ymse attraksjoner fra fornøyelsesparker og selvfølgelig doktorens laboratorium.

Spill med en venn

I ren spillbarhet er Oswalds tilstedeværelse den store forskjellen fra originalspillet, og dermed muligheten til å spille med en venn. Derfor kan ikke spillet beskyldes for å revolusjonere plattformsjangeren. Handlingsrytmen kjennes til tider også litt saktegående.

Veldig mange av figurene har sideoppdrag til deg og jeg hadde ikke styring på hvor mange som ventet på skrapmetall, bilder, pins eller hjelp til småting. Dette slår seg sammen med den tidvise forvirringen rundt hva som er det konkrete målet ditt, og etterlater derfor spillet litt rotete.

En god Disney-opplevelse

Men Epic Mickey 2 er et spill med skikkelig Disney-sjel. Musikaldelen er flott, kortfilmene vekker minner og kostymene du kan låse opp til både Mikke og Oswald får virkelig nostalgipumpa til å gå. Både Mikkes trollmannskostyme og det gamle dampbåt kostymet er eksempler på disse.

Å få ta del i en verden fylt av Disney-attraksjoner og gode, gamle figurer gjør at dette spillet hele veien kjennes som en virkelig god Disney-opplevelse. Figurene i Ødeland strekker seg utover 80 år, så derfor vil ikke alle være like lette å kjenne igjen som andre.

Epic Mickey 2: The Power of Two er en håndsrekning til Disney-fans, men vil være god plattformmoro for mange. Har du ikke PlayStation Move? Fortvil ikke. Du vil helt fint kunne spille uten.

Epic Mickey 2: The Power of Two kommer i salg 20. november, til Wii, PlayStation 3 (testet), Xbox 360, PC, Mac, 3DS.

Dom PS3: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Epic Mickey 2: The Power of Two på Gamer.no »

annonse