Til hovedinnhold

Gaming

TestLittleBigPlanet Karting (PS3)

Artig gokart-spill med elementer av kaos

Karting med Sackboy er gøy, men ikke imponerende.

[Gamer.no]: LittleBigPlanet-serien har vært en stor suksess for Sony og utvikler Media Molecule. Ikke bare har spillene hatt høye salgstall, men de har langt på vei lykkes i å skape et bredt samfunn av kreative sjeler som — ved å bruke seriens fremragende kreative verktøy — stadig produserer endeløse mengder med nytt kvalitetsinnhold til titlene. LittleBigPlanet er ganske enkelt stort, og da må serien selvsagt ha sitt eget gokartspill.

En følelse av gjenkjennelse

Fra det øyeblikket stemmen til Stephen Fry vasker over stua, kjenner jeg LittleBigPlanet-følelsen senke seg. Den kjente briten veileder meg gjennom en kjapp opplæringsdel, før den klassiske pappbrune pod-menyen dukker opp. En liten tanke sniker seg inn i meg; hadde ikke Sackboy sittet og glist i en gokart, kunne dette lett ha vært en av forgjengerne. United Front Games har åpenbart gått langt for å bevare stilen og sjelen til LittleBigPlanet, og det er jeg glad for.

Historien er like banal som alltid. En gjeng med gokartkjørende tyver kalt «The Hoard» har ankommet verdenene og er iferd med å stjele alt de kommer over for å stue det vekk på et hemmelig sted. Som sin egen Sackboy er det spilleren sin oppgave å kjøre om kapp med disse tyvene, gjenvinne det som er stjålet og stoppe «The Hoard» fra å skape flere problemer. Det hele oppleves like grunt og lite inspirerende som det høres ut, og da hjelper det heller ikke at den normalt så spreke humoren ikke er helt tilstede. Noen vil argumentere med at historien ikke er viktigst i et LittleBigPlanet-spill, men det fører til at historiemodusen i stor grad består av å pløye seg gjennom innholdet.

Kaotisk, men moro

LittleBigPlanet Karting er et bra spill, selv om det ikke når helt opp. Kontrollene sitter nærmest sømløst, og kjøringen i seg selv føles gjennomført og er utvilsomt morsomt, selv om våpnene fører til hakket for mye kaos. Banene og spillmodusene er varierte og bra laget, men kan til tider være litt tomme og lite minneverdige. Historiemodusen er bare der for å gi innhold til de som skyr nettet, og, selv om brettene er bra, føles det litt tamt og sjelløst; nesten som om enkeltspillerdelen kun er der for å vise mulighetene og forberede spilleren på konkurransen online.

Nettdelen virker til gjengjeld og være like omfattende som tidligere. Det er litt vanskelig å dømme denne siden av LittleBigPlanet Karting. Hvis spillet finner sin fanskare, kan mengden variert innhold være nærmest endeløs; hvis ikke kan det hele bli litt platt. Selvsagt kan en alltids sette seg ned og lage egne storslåtte baner, men dette er både tidkrevende og vanskelig å sette seg inn i. Det krever tålmodighet. Mulighetene er der uansett, og det finnes knapt noen annen serie som tilbyr samme verktøy som LittleBigPlanet.

LittleBigPlanet Karting er bra. Det er gøy å spille med venner, gøy å pusle med skapemodusen og enda morsommere å teste baner på nettet. Alene er det dog litt lite engasjerende, selv om det tekniske bak spillet fungerer godt. Er en glad i gokartspill eller veldig kreativ av seg, vil nok LittleBigPlanet Karting være et godt valg. Det er et spill med enormt potensial, og mange av problemene kan løses av brukerlagd innhold på nettet.

Dom PS3: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av LittleBigPlanet Karting på Gamer.no »

annonse