Til hovedinnhold

Dette spillet får barn til å gjøre husarbeid

ChoreMonster skal gjøre det moro å vaske rommet.

ChoreMonster

Barnerommet flyter over av legoklosser. Sofaen er full av brødsmuler og potetgull. Det er ungenes skyld, men de nekter å rydde opp. Mange foreldre ligger i konstant krig med arvingene for å få dem til å gjøre husarbeid. Barna vil jo mye heller bruke tiden sin til å spille data.

Men nå har oppfinnsomme spillskapere funnet en løsning som skal lure de små til å vaske rommet med glede. ChoreMonster er et dataspill som belønner barna for å utføre de oppdragene som foreldrene legger inn.

Dovask gir frynsegoder

Fete premier i vente for flinke barn. Klikk på bildet for større versjon.Foto: ChoreMonster

I ChoreMonster, som kan oversettes med "Husarbeids-monstre", kan barna gjennom et innbydende grensesnitt logge inn for å se hvilke oppgaver de kan velge blant. Hver huslige syssel belønnes med et visst antall virtuelle gullmynter, dersom foreldrene godkjenner at arbeidet er utført. Etter hvert som ungene sanker inn poeng, kan de kjøpe seg flere monstre og overraskelser i spillet.

Dersom denne belønningen ikke er god nok, kan de voksne tilby premier i det virkelige liv. Det kan være ekstra godteri, en tur til Tusenfryd eller rett og slett penger.

ChoreMonster finnes foreløpig bare i beta-versjon, men du kan bli med og teste det dersom du registrerer deg på spillets hjemmeside.

Flere spill å velge blant

Husarbeidsmonstrene er ikke det første spillet det lukter grønnsåpe av. Rollespillet Chore Wars har eksistert i noen år, og skal være nesten som World of Warcraft, ifølge utviklerne. Så dersom dine arbeidssky unger liker rollespill kan dette være et alternativ.

I samme gate ligger Agent Piggy og danske Pengeby.

Dermed er det bare å sette småtassene i sving med husvasken, mens du later deg på sofaen.

Får du fortsatt ikke ungene til å hjelpe til hjemme?
Les om en robot-hushjelp som tar seg av kjøkkenarbeidet.

Her er kan du se en videopresentasjon av ChoreMonster:


Hva er dine triks for å få barna til å gjøre husarbeid? Del dine erfaringer i forumtråden.

(Kilder: CoreMonster, ComON.dk).

annonse