Tek.no

Test Acer Aspire V5-122P

Acer frister med en strømgjerrig AMD-prosessor

For første gang tester vi AMDs «Temash».

Vegar Jansen, Hardware.no
Vegar Jansen
12 Juli 2013 18:20

Innledning

Kraftige bærbare datamaskiner har lenge vært ensbetydende med en Intel Core i-prosessor, men for de litt svakere modellene har det vært alternativer. Intels egen Atom byr på overlegen batteritid, men lav ytelse. I tillegg har AMD klamret seg fast med sine strømgjerrige plattformer.

Og det er nettopp AMD som nå skal i ilden, her sammen med PC-produsenten Acer. I dagens testobjekt Acer Aspire V5-122P sitter nemlig den strømgjerrige «Temash», arvtager til fjorårets «Hondo». Dette er en prosessor som er ment for nettbrett og små bærbare, og i V5-122P sitter en firekjernet utgave: AMD A6-1450. Prosessoren er for øvrig basert på «Jaguar»-arkitekturen og skal ha en TDP på åtte watt.

Foruten AMD-prosessoren, har 11,6-tommeren Aspire V5-122P en skjerm med berøringsfunksjonalitet – altså har du en alternativ måte å styre datamaskinen på i tillegg til tastatur og pekeplate. Ikke alle synes dette er like nyttig, men vår erfaring er at dette fungerer godt og intuitivt på mindre bærbare.

Av spesifikasjonene ser vi ellers at dette er en helt vanlig bærbar PC. Den veier godt under ett og et halvt kilogram, noe som gjør at den på en måte kan klassifiseres som en ultraportabel. Vi har likevel noen ukjente faktorer her, nemlig ytelse og batteritid. Spesielt det siste er jo viktig når det gjelder faktisk portabilitet.

La oss derfor se nærmere på den lille tassen >>>

Takk til AMD for lån av datamaskinen.

Les også