Til hovedinnhold

Tre små bærbare du bør merke deg

Her er noen få av våre favoritter fra årets Computex.

Hardware/Taipei: Messegulv flest, uansett hvor rene eller ryddige de er, har ett stort problem: for mye informasjon. Det er et mylder av folk, prangende presentasjoner, høyttalere på annethvert hjørne og båsberter som smiler så bredt at du knapt ser hva de har å by på av maskinvare.

Se bilder fra en av verdens største teknologimesser »

I et slikt kaos kan godsakene fort drukne i mengden av middelmådige ting, men vi har pusset brillene og funnet tre bærbare du så avgjort bør kjenne til.

Toshiba Kirabook

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Lett og høyoppløst 13,3-tommer

Kirabook ble sluppet i forrige måned, om enn ikke her til lands, og er en imponerende bærbar på flere måter. Likevel er det skjermen som stjeler showet på denne krabaten – 2560 x 1440 piksler gir en pikseltetthet tilsvarende Apple MacBook Pro 13" med Retina-skjerm. I tillegg har skjermen på Kirabook berøringsteknologi.

På toppen av wow-faktoren skjermen gir, har Toshibas ingeniører virkelig klart å høvle ned vekta her. Kirabook veier inn på 1,1 kilo, noe som gjør den en halvkilo lettere enn den nevnte Retina-MacBooken.

Når det er sagt, er det klart at vekta er tatt fra et sted. Spesielt lokket på Toshiba Kirabook kunne nytt godt av litt ekstra avstiving, men det burde ikke by på noe problem så lenge du ikke mishandler maskinvaren.

Med en Intel Core i7-3537U på 2,0 GHz og åtte gigabyte minne skal Kirabook i teorien være blant de kjappeste ultrabookene vi har vært borti. Det største ankepunktet på denne datamaskinen er nok prisen – den starter nemlig på 1600 amerikanske dollar.

Flere bilder av Kirabook finner du i bildekarusellen nederst i saken.

Acer Aspire P3

Bærbar PC i nettbrett-form

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Aspire P3 er en annen datamaskin som ble sluppet i forrige måned. Denne 11,6-tommeren kan verken skryte av være tynnest, lettest eller ha den høyeste oppløsningen, men den har flust med sjarm. IPS-skjermen har stor innsynsvinkel og 1366 x 768 piksler, mens en Core i3- eller i5-prosessor gir brettet ytelse som er typisk for en ultrabook.

Brettet/PC-en kommer med berøringspenn og et avtagbart deksel som også fungerer som tastatur – og sånn sett minner den litt om Microsoft Surface Pro, men er altså et litt større og lettere brett til en litt lavere pris.

Acer Aspire P3 kjører fullversjonen av Windows 8, og kommer i utgaver med 60 GB eller 120 GB SSD. Den har også en nær identisk business-tvilling med modellbetegnelsen TravelMate X313.

Flere P3-bilder finner du nederst.

Toshiba Portégé Z10T

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Klassisk produktlinje kaster tastaturet

Portégé-linja fra Toshiba har opp gjennom årene vært mang en forretningsmanns våte laptopdrøm, og nå er den på vei i ny drakt. I riktig tidsånd vil den nye Z10T ha touchskjerm og avtagbar tastaturdokk.

Skjermen er ikke mer enn 11,6 tommer stor, men kan likevel skryte av å ha Full HD, altså 1920 x 1080 piksler. Det som kanskje likevel er mest spesielt her, er belegget som gjør at berøringsskjermen fremstår som matt.

Utstillingsmodellen vi fikk se og kjenne litt på, var utstyrt med en Intel Core i5-3339Y. Av Y-en i modellbetegnelsen ser vi at denne tilhører de ekstra strømgjerrige Ivy Bridge-prosessorene, som har en klokkefekvens på 1,5 GHz og skal kunne klare seg med så lite som syv watt under typisk bruk.

Toshiba Portégé Z10T vil som de fleste bærbare av denne typen kunne brukes som en vanlig bærbar PC, men med et enkelt håndgrep kan også skjermen løsnes fra tastaturdokken. Da ender du opp med et nettbrett med muskler.

Trenger du noe ekstra lite og lett?
Sonys nyeste bærbare PC er lett som en fjær >>>

annonse