Test

Samsung Wep180

Samsung Wep180 er et billig hodesett fra koreanerne. Likevel fungerer det helt greit.

Designen er det ingenting spesielt med. Samsung har ofte snasent design på de litt dyrere hodesettene, men i Wep180 er designen i større grad preget av billig plastikk.

Hodesettet har ellers en ganske avrundet form, og fargekombinasjonen er i seg selv stilfull: Sort og grått. Sortfargen er av den blanke sorten.

Vanlig tasteløsning

En tast på fremsiden av hodesettet lar deg ta telefonen og legge på, samt slå på og av hodesettet (ved å holde inne knappen i noen sekunder). På siden finner du volumtastene.

Når du kobler hodesettet til telefonen din for første gang er det bare å sørge for at hodesettet er avslått, og deretter holder du inne knappen på fremsiden i ti sekunder. Telefonen er da i sammenkoblingsmodus. Velg deretter å søke etter blåtann-enheter med telefonen, og velg Wep 420. Når du blir spurt om et passord, trykk 0000.

Fremgangsmåten for å søke etter blåtann-enheter kan variere fra telefon til telefon. Sjekk telefonens brukerveiledning om du er usikker.

På fremsiden av hodesettet finner du også et lys som blinker blått når alt er i orden. Lyset blinker rødt når det begynner å bli tom for energi, og lyser rødt når det lader.

God på øret

Om enn designet er litt kjedelig, har Samsung lyktes når det gjelder ergonomi. Hodesettet består av en øreplugg du stikker inn i øret, og en ørebøyle som bøyer seg rundt øret ditt. Ørepluggen er myk og behagelig i øret, men etter en times tid begynte det å gjøre litt vondt på øret.

Ørebøylen fungerer mest som en ekstra sikkerhet. Den tar nemlig ikke borti øret, men sørger likevel for at hodesettet ikke faller i bakken om det skulle finne på å falle ut.

Forøvrig sitter ørepluggen så godt i øret at vi ikke kan tenke oss at det faller ut med mindre du utfører noen akrobatiske øvelser på glattisen.

Alt i alt er ikke ergonomien den beste, men hodesettet er likevel behagelig nok til moderat bruk.

Av bundel følger det med fint lite. I pakken finner du hodesettet, en lader og en brukerveiledning. Laderen plugges rett i hodesettet, og krever ingen overgang.

Vi savner en halssnor som sørger for at du ikke mister hodesettet så lett. Men siden dette ofte ikke følger med på dyrere hodesett engang, er det kanskje litt mye forlangt.

Høy lyd

Lydkvaliteten er helt middelmådig til å være et blåtann-hodesett. Den er ikke for flat, og duger absolutt. Lyden i øret kan for øvrig stilles unormalt høyt. Det betyr at hodesettet bør egne seg for de med ikke så altfor god hørsel.

I andre enden er tilbakemeldingene varierende, men alt i alt var det ingen som reagerte spesielt på lyden og vi ble ikke misforstått flere ganger enn normalt. Skal vi pirke, må vi si at lyden virker litt vel komprimert hos motparten men er ellers rund og behagelig.

Batterilevetiden er imidlertid det som imponerer mest. Taletiden er oppgitt til syv timer, og hviletiden til 200 timer. Vi opplevde å kunne bruke hodesettet over to til tre dager med en times bruk om dagen.

Konklusjon

Samsung Wep180 imponerer ikke, men det er nok heller ikke meningen. Det ser ikke spesielt pent ut, men er ei heller stygt. Lydkvaliteten er midt på treet. Det eneste som utmerker seg er den gode batterilevetiden og den lave prisen.

Vil du ha et hodesett med mer sjarm over seg, kan du se på et av Samsungs design-alternativer: Wep420 eller Wep410. Førstnevnte er designet av Bang & Olufsen, mens sistnevnte er i et mindre format.

Er du mye på farten bør du ta en titt på Plantronics Discovery 655, som har en liten batteribasert lader med i esken.

Er du ute etter markedets beste lyd uten å bry deg altfor mye om størrelse og design, bør du se på hodesettet Flamingo. Dette er et stabilt hodesett med krystallklar lyd.

Les også
Jabra Arrow
Les også
Cellpoint NX6000
Les også
Slik tar du i bruk Bluetooth
Les også
Samsung Wep 410
Les også
Nokia lanserer bilhåndfri
Les også
Samsung Wep 420
Les også
Motorola HF850
annonse