Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Jabra Arrow

Jabra JX10 har vært en populær håndfri i veldig lang tid. Nå har Jabra kommet med en oppfølger som er nesten prikk lik sin forgjenger i utseende.

Nykommeren heter Jabra Arrow, og den utmerker seg med en hyggelig pris. Forgjengerne har vært kjent for god lykvalitet så vel som stilren design, og med gode resultater i våre tester av JX10 og JX20 er våre forventninger høye.

Les alle våre håndfritester »

Design

Arrow er en liten håndfri som ikke opptar stor plass på øret. Jabra har spart seg for unødvendige detaljer, og håndfrien utmerker seg som enkel og stilren. Materialvalget er ikke like eksklusivt som i JX20 som har en overflate i titan, men sideflaten er i metall og plastmaterialet er dekket med noe som minner mest om svart pianolakk.

For å slå av og på håndfrien holder du ikke inne en knapp slik du er vant med. På Arrow finner du en skyvebryter. Dette er en stor fordel da det endelig er enkelt å unngå lommeringing. Å skyve bryteren opp er lett å gjøre med tommelen, men skjer ikke av seg selv i lomma.

På motsatt side av håndfrien er det en tast som lar deg ta telefonen, legge på eller sette håndfrien i tilkoblingsmodus. Noen volumtast har ikke Arrow. I stedet skal håndfrien justere lydstyrken automatisk, og vi kommer tilbake til den funksjonen senere.

Med i pakken finner du en egen festemekanisme som du stikker i ladekontakten på håndfrien og som har en liten løkke på motsatt ende. Denne kan du bruke til å feste håndfrien i telefonen din eller andre passende steder. Hurtigkoblingen er lett å anvende, men den sitter godt noksom du kan bruke til å feste håndfrien på telefonen eller andre stedet som måtte passe.

Ellers følger det med en vanlig lader så vel som en liten USB-lader som er lett å ta med seg, overgang fra sigarettenneruttaket i bilen til USB, fire øreputer og to ørebøyler slik at håndfrien skal passe de fleste ørefasonger og -størrelser. Ørebøylene tåler å bøyes litt for tilpasning til øret, og knekker ikke så lett som JX10-ørebøylene hadde for vane å gjøre.

Ergonomi

Jabra har laget håndfrier i lang tid, og burde kunne det med ergonomi. Likevel synes vi Arrow kjenner litt løst ut, og vi synes både Plantronics Voyager Pro og Jawbone Prime sitter noe bedre i øret. Vi ble imidlertid ikke sliten i øret av langtidsbruk, og håndfrien faller ikke av uten videre.

Enkel og grei

Arrow kan huske paring med 8 forskjellige telefoner eller andre enheter. Første gang du slår på håndfrien er det bare å søke etter Bluetooth-enheter med mobilen, og trykke inn koden "0000" hvis mobilen spør om dette.

Det kan også være kjekt å autorisere hodesettet på telefonen, slik at disse kobles sammen når du slår på hodesettet eller trykker på knappen.

Grei lyd

Lydkvaliteten i Arrow er helt grei, og stemmen til motparten er klar og tydelig i øret ditt. Enheten har ingen volumknapper, og justerer i stedet volumet av seg selv ut ifra hvor mye bakgrunnsstøy det er rundt deg. I tillegg kan du justere volumet manuellt ved hjelp av volumknappene på mobilen din. Dette fungerer bra, og vi merker at lyden jekkes opp så snart det trengs.

Lyden hos motparten er bedre enn vi er vant med i Bluetooth-håndfrier, der det ofte blir en skarp, flat og ubehagelig stemme. I Arrow er stemmen naturtro, og ingen samtalepartnere reagerer spesielt på lydkvaliteten. Dette er imponerende i en så billig håndfri.

Støyfiltreringen i Arrow kan ikke måle seg med støykanselleringen vi kjenner fra Jawbone og Plantronics. Er det støy i bakgrunnen kommer motparten til å høre det, men det skal være svært mye bråk før det blir vanskelig å føre en samtale.

Batterilevetiden på 4,5 timer taletid er noe under gjennomsnittet. Den portable USB-laderen er et lite plaster på såret.

Konklusjon

Jabra Arrow er ikke i toppsjiktet av håndfrier, men i forhold til prislappen på veiledende 599 kroner lar vi oss imponere. Lydkvaliteten er helt strålende, håndfrien er liten og nett, og vi liker at det følger med festemekanisme og en veldig hendig USB-lader.

Riktignok finnes det håndfrier med støykansellering som er kjekt når du snakker i støyfylte omgivelser. Men hvor ofte snakker du egentlig i en håndfri mens du er på konsert? I vanlig trafikksus og på støyfylte kjøpesentre er lyden helt upåklagelig i begge ender.

Det eneste vi vil sette fingeren på er at håndfrien gjerne kunne sittet litt bedre fast i øret. Arrow er behagelig i langtidsbruk, men kjennes litt løst ut på øret selv når vi bruker ørebøylen.

Bedre støyfiltrering og ergonomi får du i eksempelvis Jawbone Prime ved å gå noen hundrelapper opp i pris. Vil du ha en proffhåndfri bør du se på Plantronics Voyager Pro. Plantronics Discovery 925 er en annen suveren håndfri for deg som vil ha litt annerledes utseende.

annonse
Jabra ArrowI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
annonse