Til hovedinnhold

Mobilspill skremmer spillindustrien

Har du en Iphone kan du enkelt gå inn i App Store og velge mellom flere enn 21 000 spill som er gratis eller tilnærmet gratis. Dette er langt mer enn antall spill som finnes til Nintendo og Sony tilsammen. Også i Android Market kan vi bla i en evighet gjennom den lange listen med gratis spill, uten at vi har det eksakte tallet. 

På spillmessen Tokyo Game Show ble det vist frem 758 nye spill, der 168 av de var for mobiltelefoner. Dette er dobbelt så mange mobilspill som året før. Salget av spillkonsoller har også gått nedover i det siste. 

New York Times har vært til stede på spillmessen og snakket med en rekke aktører i spillbransjen som er bekymret over dette. 

- Mobiltelefoner har størst potensiale

- Spillivsstilen har blitt endret det siste året, og telefoner har begynt å bli kjente spilleenheter, sier Haruhiro Tsujimoto, administrerende direktør i Capcom, til New York Times.

- Som plattform har mobiltelefoner det største potensialet, fordi alle eier en, sier Kazumi Kitaue, administrerende direktør i Konami Digital Entertainment, til avisen.

Programvare og samfunn blir viktig

Kazuo Hirai, sjef for Sonys spillavdeling, mener at maskinvare kommer til å ha mindre betydning, og at det er på programvaresiden vi kommer til å se konkurranse. 

Flere av toppsjefene New York Times har snakket med, er enige i dette. Grees administrerende direktør, Yoshikazu Tanaka sier at etter et viss punkt vil forbrukerne få nok av høyt spesifisert maskinvare. Fokuset flyttes over til innholdet, og det blir viktig å bygge et samfunn rundt spillene. 

Gir Hudson gåsehud

- Jeg har gåsehud. Jeg visste dette ville revolusjonere spillverdenen, og jeg visste at det ville treffe Japan hardt, sier Masato Shibata, administrerende forretningsdirektør i Hudson. 

Spillbransjen har svart med priskutt og ny teknologi som tredimensjonale spill. Til Nintendo DS har det også kommer en egen ekvivalent til App Store og Android Market, der man kan laste ned spill over trådløse nettverk.

(Kilde: New York Times)

annonse