Tek.no

Test Find My iPhone (iOS)

Finn din forsvunne iPhone

Med denne appen er det lettere å finne igjen iDingsen din.

21 Des 2012 06:05

Format: iPhone
Pris: Gratis

Lite er så kjedelig å miste som mobilen. Hvis uhellet først er ute, kan denne appen redde deg.

Det er én forutsetning for at denne appen skal kunne hjelpe deg om iPhonen er borte. På forhånd må du nemlig ha aktivert funksjonaliteten på iPhonen eller iPaden din.

Det hele er svært enkelt, du går inn på "Innstillinger - Personvern - Stedstjenester" hvor du nederst på siden finner "Finn iPhone". Når du går inn på dette valget er det bare å aktivere "Finn iPhone", og du er forberedt dersom uhellet skulle oppstå.

Få telefonen tilbake

Find My iPhone er en app du legger inn på en enhet som kjører iOS, det vil si iPhone, iPad, Mac og så videre. Appen kobles til din Apple-ID.

Du kan riktignok bruke Find My iPhone uten appen, og spore mobiltelefonen din via nettleseren på en PC eller Mac, men appen er en elegant måte å holde et øye med iOS-enhetene dine – forutsatt at du har mer enn én, selvfølgelig.

Skulle du være så uheldig å miste eller bli frastjålet for eksempel iPhonen din, logger du på Find My iPhone på en annen iOS-enhet. Du vil da ikke bare kunne se iPhonen din på et kart, men den vil også spore bevegelsene så lenge iPhonen er i mistet-modus.

Hvis telefonen er stjålet, har du kanskje gitt opp håpet om å få den tilbake, men du kan i den minste låse telefonen, og eventuelt slette alt innholdet slik at du unngår at ditt private innhold havner i feil hender.

Om du vil lokke tyven med finnerlønn, eller true med juling, skal ikke vi legge oss bort i, men du kan også sende en melding som vises på forsiden av telefonen.

Gratis forsikring

Du tenker kanskje at tyven ikke er så dum at han ikke nullstiller telefonen og sletter alt som er på den umiddelbart, inkludert Find My iPhone-appen. Vi kan fortelle at oftere enn du skulle tro så er tyven faktisk så dum, og det finnes den drøss av historier om tjuvradder som er tatt på fersken med en stjålet iDings.

Enda mer aktuelt er det kanskje hvis du har glemt igjen eller mistet telefonen din. Da kan du både finne den igjen, eller sende en melding til den som eventuelt har funnet den. I alle tilfelle er Find My iPhone en gratis forsikring som kan redde deg ut av en irriterende situasjon.

Terningkast: 6

- Last ned til iPhone

Her finner du alle våre app-tester

Se også:

Les også
Nå kan du spore Android-mobilen din
Les også
Google med Find my iPhone-lignende tjeneste
Les også
– Få tilbake mobilen min!
Les også
– Apple snuser på Waze
Les også
Se de nye iPhone-appene
Les også
Google Maps til iPhone kan lastes ned nå
Les også
Essensielle apper til Windows Phone
Les også
Dette er de essensielle iPhone-appene
Les også
Dette er de essensielle Android-appene
annonse