Til hovedinnhold
NyhetStor oversikt: Android-apper

Dette er de essensielle Android-appene

Sjekk hvor mange av appene du har på hjemmeskjermen din.

Innledning

Det finnes etter sigende en app for alt. Akkurat dét kommer nok an på øyet som ser, men vi kan i det minste slå fast at det finnes en app for alle. For øyeblikket er det godt over en halv million forskjellige apper i Google Play å velge mellom, og tallet vokser kjapt. Blir menyen for stor kan det imidlertid være vanskelig å finne godbitene.

Derfor har vi her samlet de essensielle Android-appene - kjente og kjære apper som pryder hjemmeskjermene på mange smartmobiler i Norge. Listen er ikke rangert, men vi har plassert dem i ulike kategorier:

Bruk innholdsfortegnelsen til høyre for å navigere mellom sidene

OBS! Nye apper legges til jevnlig!

Har du forslag til flere essensielle Android-apper? Kommenter i forumet eller skriv omtale på AppLista.no.

Sosiale medier

Her er de essensielle sosiale nettverkstjenestene for Android:

Twitter

Har du ennå ikke kastet deg på Twitter-bølgen, er det ikke for sent. Nesten hele poenget er å følge personer du har interesse av for å se hva de mener om aktuelle tema, og eventuelt komme med offentlige innspill.

Diss' en kjendis på Twitter (gratis)

Facebook

Facebook er en verdenskjent sosial nettverkstjeneste der du via statusmeldinger, bilder og en personlig profil forteller venner og bekjente hva som foregår i livet ditt. Du kan også chatte med de du har på venneliste.

Poke en venn på Facebook (gratis)

Google+

Googles sosiale nettverkstjeneste har foreløpig ikke klart å vippe Facebook av pinnen, men den eksisterer som et godt alternativ for de som er lei av å bli poket av eldgamle klassekamerater på Facebook.

Lag dine egne kretser i Google+ (gratis)

LinkedIn

Er du opptatt av karrierebygging vet du at det handler mest om å skaffe seg et godt nettverk. Hensikten med LinkedIn er å styrke båndene mellom deg og dine jobbkontakter.

Bli proff på LinkedIn (gratis)

Path

Path er ment å være en sosial nettverkstjeneste for deg og dine aller nærmeste. Appens design gir inntrykk av at dette er en slags digital multimediedagbok.

Del favorittlåten din via Path (gratis)

Øvrige: Skype, Tango, Viber, iCalls, Handcent SMS, Flickr, Tumblr, IM+, AppAware, Slices for Twitter,+++

Har du forslag til flere essensielle Android-apper? Kommenter i forumet eller skriv omtale på AppLista.no.

Spill

Her er de essensielle Android-spillene:

Jetpack Joyride

Dette har vært et av de desidert kuleste mobilspillene til iPhone, og nå har utvikler Halfbrick Studios ENDELIG lansert det samme spillet til Android - bare gratis. Fly jetpack-en din så langt du klarer, og unngå alle hindre på veien. Løs utfordringene, få utmerkelser og skaff penger til å kjøpe oppgradert utstyr.

Fly på nye eventyr med Barry Steakfries i Jetpack Joyride (gratis)

Quiz Battle

Det finnes mange quiz-spill i Google Play, men Quiz Battle fra Illustrert Vitenskap er det første av denne typen som virker skikkelig forseggjort. Spørsmålene er mange, brettene er varierte, og vanskelighetsgraden er godt tilpasset voksne. Gratisversjonen fungerer fullt ut, og hvis du etter hvert vil ha flere brett kan du oppgradere til Premium-versjonen for 21 kroner.

Gjett hvem som ble deportert til St. Helena ved å spille Quiz Battle (gratis/premium 21 kroner)

Waking Mars

Dette unike mobilspillet går ut på at du 100 år frem i tid skal vekke planeten Mars til live, etter at liv har blitt oppdaget der. Forrige versjon av Waking Mars fikk gode kritikker på iOS-plattformen, og nå er nyutgivelsen av spillet klart til Android.

Utforsk og gi liv til den røde planeten i Waking Mars (29 kroner)

Prince of Persia Classic

Klassikeren Prince of Persia har kommet i mobilversjon, dog med noen få, små endringer fra originalen fra 1989. Her skal du, som spillets helt, løpe, klatre og hoppe, samt fekte mot voktere for å redde Sultanens datter, som er fanget av trollmannen Jaffar i middelalderens Persia.

Redd prinsessen ved å beseire Jaffar i Prince of Persia Classic (17 kroner/gratisversjon)

Rayman Jungle Run

Liker du såkalte plattform-spill vil trolig Rayman Jungle Run falle i smak. Dette er et nytt spill i Rayman-serien, kjent fra PC, PlayStation og Wii, bare tilpasset mobilen. Grafikken er veldig bra.

Slå deg forbi alle hindre i Rayman Jungle Run (18 kroner)

Ocean Tower

Dette er en flottere og mer avansert utgave av tårn-spill á la populære Tiny Tower. Hensikten er å bygge det høyeste, flotteste tårnet, med de beste fasillitetene for beboerne. Du kan også bygge under vann.

Bygg i høyden og dybden med Ocean Tower (gratis)

Max Payne Mobile

Mobilversjonen av det populære Max Payne-spillet er nå klar for Android. Her skal du ta hevne en urett mens du jages av både mafia og politi. Merk at spillet bare virker på noen Android-mobiler, samt at du må ha minst 1,33 GB ledig lagringsplass for å installere det.

Ta hevn i Max Payne Mobile (22 kroner)

Temple Run 2

Oppfølgeren til det hyper-populære spillet Temple Run, altså Temple Run 2, har nå dukket opp i Google Play. Det går ut på det samme som det første spillet, men grafikken er bedre, hindrene er annerledes og karakterene har unike egenskaper. Hvis du ikke er lei, er det bare å løpe videre.

Legg på spring i Temple Run 2 (gratis)

Angry Birds Space

De sinte fuglene har blitt et ikon på mobilspill. Nå har det kommet en ny utgave av spillet hvor handlingen foregår i verdensrommet. Med hjelp fra NASA har utvikler Rovio funnet en artig måte å sende kamikazefuglene på jakt etter flere grønne griser som forpester livene deres.

Fly i bane med Angry Birds Space (6 kroner) (gratis med reklame/originale Angry Birds/Seasons/Rio)

Ruzzle

For mange av de som har gått lei av Wordfeud har Ruzzle (tidl. Rumble) blitt et morsomt alternativ. Dette spillet går ut på å lage så mange ordkombinasjoner som mulig på to minutter, ut fra de bokstavene du har fått tildelt på brettet.

Knus kollegaen din i Ruzzle. (16 kroner)

Wordfeud

Den norske Scrabble-kopien Wordfeud har blitt umåtelig populær både i Norden og i USA. Det finnes til og med ligaer og mesterskap for de aller ivrigste spillerne.

Skriv CAD i Wordfeud (gratis/betalingsversjon 21 kroner)

DrawSomething

En potensiell "Wordfeud-killer" for deg som liker Fantasi eller Pictionary bedre enn Scrabble. Her gjelder det å tegne noe på skjermen og så skal partneren gjette hva du har tegnet. Og omvendt.

Tegn en banan i DrawSomething (gratis/betalingsversjon 12 kroner)

Fruit Ninja

Dette spillet går ut på å kutte opp frukt på mobilskjermen. Dette er ett av mange banale mobilspill i Android Market som har klatret høyt opp på listen over de mest nedlastede spillene.

Maltraktér en vannmelon i Fruit Ninja (gratis/betalingsversjon 7 kroner)

Where's My Water

Alligatoren Swampy trenger vann for å kunne ta seg en dusj, men har stadig problemer med vannrørene.

Lek rørlegger i Where's My Water (6 kroner/demo)

Need for Speed: Hot Pursuit

I dette bilspillet skal du enten være purk eller tyv. NFS: Hot Pursuit byr på en omfattende og morsom karrieremodus med deg i førersetet.

Stopp tyven i Need for Speed: Hot Pursuit (40 kroner)

Minecraft

Dette er mobilversjonen av et unikt PC-spill der du skal lage din egen verden med noe som kan minne om LEGO-klosser.

Lek byggmester med Minecraft (38 kroner)

Fieldrunners HD

Hvis du synes Robo Defense, Tower Raiders eller andre "tårn-spill" er morsomme, vil du elske Fieldrunners HD. Merk at dette spillet kan være avhengighetsskapende.

Knus fienden i Fieldrunners HD (17 kroner)

Grand Theft Auto III

Rockstar har laget en mobil-versjon av sitt legendariske skytespill Grand Theft Auto III, og det fungerer veldig bra. Merk at dette kun virker på utvalgte Android-mobiler og at du trenger 1 GB ledig lagringsplass for å installere spillet.

Knert en gangster i Grand Theft Auto III (35 kroner)

Reckless Racing 2

Reckless Racing 2 er et litt annerledes bilspill med god grafikk. Du ser banen og bilene ovenfra, og det gjelder å komme først i mål for å tjene mest mulig penger til oppgraderinger og nye biler.

Gass på i Reckless Racing 2 (29 kroner)

World of Goo

Dette spesielle hjernetrimspillet går ut på å løse oppgaver ved å bygge koblinger eller broer med "Go-balls" - små gjørmete skapninger. Spillet er pakket inn i en god historie, toppet med strålende grafikk.

Test de små grå med World of Goo (demo/fullversjon 29 kroner)

Øvrige: Reckless Getaway, Flick Golf Extreme, Cut the Rope, Doodle Jump, Dragon, Fly!, Diversion, Bubble Shoot, Jewels Deluxe, The Sims 3, Can Knockdown 2, Unblock Master, The Moron Test, Asphalt 6: Adrenaline, Modern Combat 3: Fallen Nation, Samurai II, Order & Chaos Online, Plants vs. Zombies, Where's My Perry, The Dark Knight Rises, Amazing Alex, Bad Piggies, Quizkampen (quiz-spill), +++

Har du forslag til flere essensielle Android-apper? Kommenter i forumet eller skriv omtale på AppLista.no.

Underholdning

Her er de essensielle underholdningsappene til Android:

Photoshop Touch

Denne appen har vært tilgjengelig til nettbrett en god stund, men har nå kommet som mobilversjon også (Android 4.0 eller nyere). Dette er gode nyheter for alle som liker å ta bilder med mobilkameraet sitt, og justere og behandle bildene i etterkant, for her får du rimelig avanserte funksjoner til å gjøre jobben.

Fiks mobilbildene dine med Photoshop Touch (35 kroner)

Songify

Endelig kan Android-brukerne gjøre som Britney Spears: synge med stemmen du har, behandle sporet med "auto-tuning", legge til musikk, og vips så har du en låt. Med Songify gjøres det meste automatisk i appen, og resultatet blir som regel mer morsomt enn hørbart.

Lag en egenkomponert ringetone med Songify (gratis)

IMDb

The Internet Movie Database (IMDb) er et strålende oppslagsverk for deg som ser mye film eller følger med på amerikanske TV-serier. Sjekk vurderinger, omtaler, rollelister, filmbiografier og mye mer direkte fra mobilen.

Se når Homeland S.02 starter på IMDb (gratis)

Netflix

Filmstreamingstjenesten Netflix har vokst seg stor i USA, og er nå klar til å legge verden for sine føtter – inklusive Norge. Her får du tilgang til massevis av filmer og TV-serier, både til mobil nettbrett, PC og spillkonsoll. Abonnerer du på tjenesten bør du selvsagt ha appen også.

Se Modern Family via Netflix (gratis app, 79/mnd. for abonnement)

Pixlr Express

Pixlr Express kan best beskrives som en salig blanding av Instagram og Photoshop, hvor du både får 600 filtre du kan legge oppå bildene dine og haugevis av avanserte redigeringsmuligheter. Del bildene via Facebook, Instagram, Twitter eller andre sosiale medier med et tastetrykk. Appen er gratis.

Gjør alle blinkskudd magiske med Pixlr Express (gratis)

Otaku Camera

Japanske tegneserier, eller såkalt "manga", er populært over store deler av verden. Med appen Otaku Camera kan du gi dine kamerabilder en skikkelig manga-overhaling, med lydeffekt-bobler og det hele. Appen er gratis og du kan også laste ned haugevis av manga-rammer gratis.

Lag dine egne tegneseriebilder med Otaku Camera (gratis)

Kicksend

Kicksend er en app som lar deg sende flere bilder eller videoer i samme slengen til andre Kicksend-brukere på Android-plattformen, eller hvilken som helst e-postadresse. Praktisk og enkelt, pene menyer.

Del bildene dine privat med Kicksend (gratis)

ARK e-bok

Bokhandelen ARK har lansert en egen e-bokleser. Her kan du kjøpe e-bøker direkte i appen hvis du på forhånd har registrert deg som ARK-bruker. Dersom du begynner å lese en e-bok på nettbrettet ditt kan du fortsette der du slapp på mobilen senere.

Bli en e-lesehest med ARK e-bok (gratis/kjøp bøker)

Google Listen

Podcast-tjenesten til Google lar deg søke opp podcaster, abonnere på dem, laste dem ned og streame dem. Google Listen er ikke perfekt, men det er definitivt en av de beste gratis podcast-appene som finnes til Android.

Hør Juntafil i smug med Google Listen(gratis)

WiMP

Den norske musikkstreamingstjenesten WiMP har redaksjonelle anbefalinger og et rikt utvalg av norsk musikk som to av de sterkeste kortene på hånden. Abonnement, inklusive tilgang på mobilen, koster 99 kroner per måned.

Hør Årets album "El Camino" via WiMP (abonnement, 99 kroner/mnd.)

Spotify

Spotify gjorde musikkstreaming til allemannseie i Norge. Her får du blant annet et rikt utvalg av musikk og deling av spillelister. Ny og forbedret versjon av Spotify til Android ute april, 2012. Abonnement koster 99 kroner i måneden hvis du også vil bruke tjenesten på mobilen.

Del favorittspillelista di på Spotify (abonnement, 99 kroner/mnd.)

Instagram

Foto-appen Instagram ble tilgjengelig på Android-plattformen i april, og har tilsynelatende blitt veldig godt mottatt av brukerne. Med denne appen kan du ta bilder og legge til effekter, for så å dele bildene med vennene dine.

Del retro-bildene dine via Instagram (gratis)

Ordflyt

Cappelen Damms nye lydbokstreamingstjeneste lar deg høre på en rekke gamle klassikere helt gratis. Nye bøker må du foreløpig kjøpe stykkevis.

La Sølve Grotmol lese for deg på sengekanten (gratis/kjøp nye lydbøker)

Shazam

Denne appen gjenkjenner hvilken låt som spilles. Veldig nyttig hvis du hører en låt på radioen som du vil lete frem på WiMP/Spotify i ettertid.

Tag' en låt på café med Shazam (gratis/betalingsversjon 30 kroner)

SoundHound

SoundHound gjør akkurat samme nytten som Shazam - den gjenkjenner låter. Her får du også sangtekst på de fleste låtene.

Finn ut hvem som har den nye radiohiten med SoundHound (gratis/betalingsversjon 35 kroner)

Pro Capture

Pro Capture gjør mobilkameraet ditt om til et fullblods digitalkamera med avanserte funksjoner. Gratisversjonen er begrenset til 3,2 megapikslers oppløsning på bildene.

Ta blinkskudd med Pro Capture (gratis/betalingsversjon 24 kroner)

Magic Hour

Ta bilder med kule effekter. Etter at du tar et nytt bilde kan du legge på et lag som gir nye fargenyanser, svarthvitt-effekter, sepia, og flere stilige rammer.

Gi bildene overhaling med Magic Hour (gratis/betalingsversjon 14 kroner)

YouTube

YouTube ligger som oftest forhåndsinnstallert på nye Android-telefoner. Her får du tilgang til all verdens videoinnhold direkte på mobilen.

Få deg en billig latter på YouTube (gratis)

Lapse It Pro

Det kan bli veldig stilig å sette sammen stillbilder til en slags animasjonsfilm, og den muligheten får du med Lapse It Pro. Effekten er mye brukt i filmer og reklamer, men fungerer også fint til å dokumentere turer med bikkja eller dine eksperimenter med hjemmelaget pizza.

Lek deg med Lapse it Pro (11 kroner/demoversjon)

Øvrige: Camera 360, Vignette, Iris, Norsk Tipping Mobil, Filmweb, ZombieBooth, AirSync, DoubleTwist Player, Deezer, +++

Har du forslag til flere essensielle Android-apper? Kommenter i forumet eller skriv omtale på AppLista.no.

Nytteapper

Her er de essensielle nytteappene til Android:

iZettle

Flere aktører prøver å etablere nye mobilbetalingsløsninger, og svenske iZettle ser ut til å henge godt med på denne utviklingen. Gjør transaksjoner via iZettle på mobilen når dere skal gjøre opp take-away-regningen i vennegjengen med en gang, for eksempel. Gebyrene er dessverre i høyeste laget foreløpig.

Betal med mobilen via iZettle (gratis app, 100 kr for valgfri kortleser, samt transaksjonsgebyr på 2,75-3,50%)

Opera-nettleser

Norske Opera Software ASA har lansert en splitter ny mobilnettleser til Android, som er mye bedre tilpasset smartmobiler. Grensesnittet er lekkert og funksjonene er smarte. Blant annet får du en liste over aktuelle lokale nettsider, datasparingsmodus og offline-lagring.

Gjør mobilsurfingen din via Opera-nettleseren (gratis)

SwiftKey Keyboard 4

Tastaturet SwiftKey blir av svært mange Android-brukere ansett for å være det aller beste tastaturet. Nå har SwiftKey Keyboard kommet i splitter ny utgave som også inkluderer teknologien "SwiftKey Flow"; nærmest en ren kopi av "Swype"-konseptet som går ut på at du kan dra fingeren fra bokstav til bokstav for å skrive. Ordboken har også blitt oppgradert.

Skriv enklere på mobilen med SwiftKey (oppgrader gratis/kjøp for 22 kroner)

UT.no Turguide

Ut på tur aldri sur? Med denne NRK-appen får du i alle fall gode tips til steder det kan være fint å færdes. Søk etter turopplevelser i nærheten via mobilens GPS eller plott inn et stedsnavn. Flere av turmålene har både bilde og beskrivelse av hva du har i vente hvis du tar turen.

Ta på turskoene og sjekk UT.no Turguide (gratis)

Google Drive

Fra før hadde vi blant annet Dropbox, Sorami (Windows SkyDrive), Box og Mozy, men nå har også Google lansert sin egen skytjeneste. Her får du i likhet med de fleste andre 5 GB gratis lagringskapasitet, og kan kjøpe for eksempel 25 GB ekstra for rundt 15 kroner i måneden. Google Drive (Disk) har erstattet Documents (Dokumenter).

Ta backup av de viktigste til Google Drive (gratis)

Apotek1

Apotek-kjeden Apotek1 har lansert en Android-app som gir deg mange råd og god veiledning på en rekke områder. Pollenvarsel, UV-varsel, BMI-kalkulator, reisetips og førstehjelp er noe av det appen har å by på. Appen er gratis, men merk at du også får sprøytet inn en dose markedsføring, ettersom Apotek1 er en kommersiell aktør.

Beskytt deg mot Timotei med Apotek1-appen (gratis)

handyCalc Calculator

Trenger du en kalkulator som fikser litt mer avanserte saker enn addisjon, substraksjon, multiplikasjon og division er handyCalc Calculator den du bør laste ned.

Finn Cosinus med handyCalc Calculator(gratis)

Open Garden

Å dele internettilkoblingen din er ikke nødvendigvis så vanskelig, men Open Garden gjør det hele kjempelett. Last ned programvaren på PC-en din, samt på Android-mobilen din, og nettbrettet ditt, så får du Internett overalt med et tastetrykk.

Del båndbredden på flere dingser med Open Garden (gratis)

TeamViewer

Med denne appen kan du fjernstyre PC-en din fra mobilen på en enkel måte. TeamViewer er gratis til privat- og ikke-kommersiell bruk.

Ta kontroll over PC-en din med TeamViewer (gratis)

QR Droid

QR-koder finner du på reklameplakater, nettsider, på melkekartonger, gravstener og mye mer. For å skanne kodene trenger du imidlertid en skanner, og QR Droid er kanskje den beste av de som er gratis.

Få melkekuene til å snakke med QR Droid (gratis)

Dropbox

Med Dropbox kan du lagre bilder, dokumenter, lydfiler og annet i "skyen".

Ta backup med Dropbox (gratis/betaling for mer kapasitet)

Evernote

Evernote er et praktisk notatprogram som du har tilgang til både fra mobil, nettbrett og PC.

Husk alt med Evernote (gratis)

Alarm Clock Plus

Denne alarmklokken kan du blant annet stille inn slik at du må løse mattestykker for å kommer opp av senga. Gode tilpasningsmuligheter.

Klø deg i huet over 26+42 kl.05.45 med Alarm Clock Plus (gratis/betalingsversjon 6 kroner)

Med Googles Gesture Search kan du søke frem kontakter, apper, musikk og alt annet du har lagret på telefonen din ved å tegne symboler eller bokstaver på skjermen.

Tegn F for Facebook med Gesture Search (gratis)

uTorrent Beta

Fildeling slik folk flest kjenner det er vel strengt tatt fortsatt ulovlig i henhold til gjeldende åndsverklover, men det finnes også innhold som deles gratis og på helt lovlig vis – som NRKs egenproduserte TV-serier. Med uTorrent Beta kan du laste ned "torrents" direkte til mobilen din, men det krever litt forhåndskunnskap for å få det til.

Bli pirat med ansvar for eget skip via uTorrent (gratis)

Porselensguiden

Finn nærmeste toalett på et kart med Porselensguiden. Kan være praktisk en gang i blant for folk flest, selv om appen først og fremst er utviklet med tanke på personer som lider av Chrohns eller ulcerøs kolitt.

Søk, løp og trekk ned med Porselensguiden (gratis)

Posten Sporing

Bruk mobilen din som hentelapp på Posten, finn nærmeste postkontor og spor sendingene dine.

Bli din egen postmann med Posten Sporing (gratis)

Øvrige: Google Dokumenter, Google Maps, Astrid Task/To-do List, Astro File Manager, SlideIT-tastatur, Google Oversetter, Addons Detector, Lommelykt - Tiny Flaslight, Scandinavian Keyboard, Llama, SMS Backup +,+++

Har du forslag til flere essensielle Android-apper? Kommenter i forumet eller skriv omtale på AppLista.no.

Nyheter og medier

Her er de essensielle nyhets- og medieappene:

TV 2 Sporten

TV 2 Sporten for Android er en glimrende app for deg som er interessert i sport. Se live-kamper og høydepunkter fra Premier League og Tippeligaen. Android-versjonen er foreløpig ikke infisert med slitsom reklame, slik som iPhone-versjonen.

Sjekk stillingen på TV 2 Sporten (gratis)

Flipboard

Denne geniale appen samler nyheter, dine venners Facebook-statuser, Twitter-tweets, RSS-feeds et cetera, og presenterer alt sammen som et slags mobil-magasin. Bilder fra lenker lastes automatisk, slik at du slipper å trykke deg inn på hver enkelt lenke.

Gjenoppdag sosiale medier og nyheter med Flipboard (gratis)

NRK Radio

Den offisielle NRK Radio-appen gir deg tilgang til alle NRKs radiostasjoner som du kan høre via 3G eller WiFi.

Hør Radioresepsjonen med NRK Radio (gratis)

TV 2

TV 2 har samlet både nyheter, sport, TV og Sumo i en og samme app. Noe av innholdet krever at du betaler en abonnementsavgift.

Se Tour de France med TV 2-appen (gratis/abonnement)

Pulse News

Pulse News lar deg tilpasse nyhetssiden selv. Dermed kan du for eksempel legge inn VG, Dagbladet, TV 2, NRK, The Telegraph og New York Times som dine favoritter og få nyheter fra disse kildene samlet i samme app.

Få siste nytt med Pulse News (gratis)

Pocket

Tidligere Read It Later. Med denne appen kan du lagre nettsider eller videoer som du vil se på senere. Veldig praktisk hvis du er midt i en interessant artikkel når du må gå av bussen.

Spar det til senere med Pocket (gratis)

BBC News

En gjennomført nyhetsapp fra BBC som passer for et "internasjonalt publikum".

Direkte fra London, her er BBC News (gratis)

CNN

CNN-appen gir deg internasjonale nyheter fra et amerikansk perspektiv i en app med gode tilpasningsmuligheter.

Følg presidentvalget i USA med CNN-appen (gratis)

Øvrige: TV 2 Nyheter, Dagbladet.no, Snarvei VG.no, Aftenposten, NYTimes, Pocket Casts, Washington Post, Instapaper+++

Har du forslag til flere essensielle Android-apper? Kommenter i forumet eller skriv omtale på AppLista.no.

Diverse apper

Her har vi samlet diverse essensielle Android-apper:

TED

TED gir deg taler og foredrag i podcast-format på mobilen. Her er det snakk om mange forskjellige emner - noen serveres som lydfiler, andre som video. Sony står bak mye av innholdet, noe som fungerer godt som kvalitetssikring.

Utvid horisonten med TED(gratis)

MinFotball

Med NFFs nye app får du tilgang til den samme klubbinformasjonen du finner på fotball.no, med terminlister, resultater, kontaktinformasjon og annen info knyttet til norsk fotball. Appen har et pent grensesnitt og gir deg god oversikt over alt fra lag i Tippeligaen til 7-er-fotball for 7-åringer. Det eneste vi ikke forstår er hvorfor appen koster penger, når NFF får dataene levert av brukerne selv - som samtidig betaler kontingent for (til dels) å utvikle denne typen tjenester for medlemmene.

Sjekk tabellen til J13 avd. 04 med MinFotball (21 kroner)

MatPrat

Er du en kjøtteter finner du mange enkle middagstips hos MatPrat, appen til Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Lag biffsalat med bacon med MatPrat (gratis)

Endomondo

Denne treningsappen kan hjelpe deg med motivasjonen, enten du trener på lavt, middels eller høyt nivå.

Gå tur i skogen med Endomondo (gratis/betalingsversjon 23 kroner)

Gule Sider

Ettersom du må betale for å bruke Android-appen til 1881, er Gule Sider den nummeropplysningsappen folk flest vil foretrekke. Alternativt den nye 180.no-appen for Android.

Sjekk hvem som ringte deg med Gule Sider (gratis)

Yr.no

Med Yr.no kan du sjekke værvarselet på åtte millioner steder i Norge og verden for øvrig.

Planlegg piknik i parken med Yr.no (gratis)

Sleep as Android

Denne søvnregistreringsappen kan gi en indikasjon på hvor godt du sover, sjekke om du snakker i søvne eller snorker, samt vekke deg når du er på vei ut av REM-søvnen om morgenen. Til dels nyttig, men mest underholdende.

Bann i søvne og ta det opp med Sleep as Android (13 kroner/demoversjon)

TaxiNå!

Ring direkte til nærmeste taxiholdeplass i stedet for sentralen.

Unngå taxikøen med TaxiNå! (29 kroner)

Norgeskart

Denne karttjenesten har blitt veldig populær blant norske Android-brukere. Både topografisk kart og sjøkart er inkludert.

Finn veien hjem fra fjellet med Norgeskart (gratis)

Øvrige: Rimi Pluss, RunKeeper, Trafikk, Storm.no, Trafikanten, Donorkort, Bipper bSafe, Flyplass Pro, NSB, Locus, Nike+ Running, Word Lens,Slutta (Røyk- og snusslutt), Skiinfo Ski & Snørapport +++

Har du forslag til flere essensielle Android-apper? Kommenter i forumet eller skriv omtale på AppLista.no.

annonse