Nyhet

Se de nye iPhone-appene

Her er noen av nykommerne i Apple App Store.

Den største nyheten i Apple App Store siden sist er vel at Google Maps har kommet tilbake, en app som tilsynelatende foretrekkes av den store majoriteten fremfor Apples egne kart. Dette er imidlertid ikke den eneste nye iPhone-appen som har fanget vår oppmerksomhet de siste par månedene.

Apper som vi synes utmerker seg merker vi med tre stjerner på logoen. Disse får også plass i den oppdaterte listen over de essensielle iPhone-appene. Enkelte av de øvrige appene kan være interessante for noen, mens andre igjen trekker vi frem for å vise hva som rører seg på app-markedet om dagen.

Les også: Her er høstens iPhone-nykommere

Fantastical

Ønsker du deg en bedre kalender enn den som allerede føgler med iOS? Da kan Fantastical kanskje være løsningen. Her får du alle planlagte gjøremål presentert per dag, uke eller måned i en ryddig oversikt. Synkroniserer med Google Calender, iCloud etc., og støtter talekommandoer på noen få språk (ikke norsk).

Skaff deg oversikt over det du har på planen med Fantastical (14 kroner)

Google Maps

Før var Google Maps integrert i iOS, og nå er karttjenesten tilbake som en app på lik linje med andre kartapper i App Store. Her får du funksjoner som Street View og Business Photos (butikkbilder), samt trafikkinformasjon og sving-for-sving navigasjon.

Finn veien med Google Maps (gratis)

Beamr

Med Beamr kan du lage ditt eget magasin ut av bildene du har tatt med din iPhone. Som en fotobok med cover-side. En fordel med denne appen er at du kan dele bildene dine i originalformat via sosiale medier og e-post, riktignok med link til Beamrs nettside for fremvisning.

Kom på coveret av ditt magasin med Beamr (gratis)

iTunes 12 days of Christmas

Denne appen er i seg selv er ikke ny, men gratisinnholdet du får mellom 26. desember, 2012, og 6. januar, 2013 er nytt. Apple (iTunes) står bak denne gave-appen, og har du en iPhone, iPad eller iPod er det verdt å se hva du får denne gangen. Imidlertid er det sjelden mer enn 3-4 skikkelige godbiter (apper, låter, bøker), så ikke forvent all verdens.

Få gratis innhold til ditt Apple-produkt med iTunes 12 days of Christmas (gratis)

Grand Theft Auto: Vice City

I år 2002 ble PlayStation 2-spillet Grand Theft Auto: Vice City lansert. I anledning 10-årsjubileumet har Rockstar lansert det samme spillet i mobilversjon. Spillet krever 1 GB ledig plass, men det er absolutt verdt det om du liker denne sjangeren. Herlig gangsterspill.

Lek gangster fra 80-tallet i Grand Theft Auto: Vice City (35 kroner)

Etsy

Etsy er en app for alle som liker klær, vesker, pyntegjenstander og andre produkter i stilen "som hjemmelaget" eller "vintage". Her kan du bla deg gjennom mer enn 17 millioner varer, fra over 800 000 butikker verden over – enten for å kjøpe noe eller bare hente inspirasjon. Bra app til sitt formål.

Finn vinterens kuleste "hjemmestrikkede" ullsokker via Etsy (gratis)

TaxFree Norway

Billig børst og tobakk går aldri av moten i vårt lille land. TaxFree Norway er den siste appen i rekken som regner ut hvor mye du har lov til å ta med deg over grensen uten å fortolle varene. Den gjør absolutt nytten for målgruppen, og inkluderer samtidig informasjon om hvor mye du må betale for å fortolle det du har med for mye, samt hvor stor bot du får (og evt. fengselstraff) hvis du blir tatt for smugling.

Få full kontroll på tollvarene med TaxFree Norway (14 kroner)

YouTube

Videokanalen YouTube er tilbake som offisiell iOS-app. Via appen får du naturligvis tilgang til de mange millionene med videoer som ligger i YouTube-databasen, samt funksjoner som innlogging til egen profil og deling.

Se all slags videoinnhold på mobilen med YouTube (gratis)

Gangnam DanceBooth

Det finnes haugevis av flåsete apper i App Store, men Gagnam DanceBooth må være en av de beste siden Fat Booth... Her skal du ganske enkelt ta bilde av noens ansikt, som deretter får låne en kropp som danser Gangnam Style. Det er det.

Få én god latter med Gangnam DanceBooth (gratis)

Letterpress

Turbaserte ordspill er som skapt for å drepe dødtid med mobilen. I Letterpress skal du lage ord ut fra de bokstavene som er på brettet, men så kan motstanderen stjele tilbake de samme bokstavene du har brukt i neste runde. Kult spill hvis du liker Wordfeud, Ruzzle etc., men det er kun på engelsk foreløpig.

Skap ord med Letterpress (gratis)

iZettle

Den svenske betalingsløsningen iZettle er relansert på det norske markedet, med støtte for Visa. Med iZettle på mobilen kan du for eksempel gjøre opp take-away-regningen i vennegjengen med en gang. Gebyrene er dessverre i høyeste laget foreløpig.

Betal med mobilen via iZettle (gratis app, 199 kr for valgfri kortleser, samt transaksjonsgebyr på 2,75-3,50%)

Øvrige: Coaster Crazy (spill), 1Password (passordbeskyttelse), CSR Racing (bilspill), Angry Birds Star Wars HD (spill), Respawnables (skytespill), Ski Challenge 13 (slalom-spill), The Hobbit: Kingdoms of Middle-earth (strategispill), GoPro app (app til HD HERO2-kamera), Zedge, Snapchat (chat-app), TaxiBeat (bestille taxi), 4Chords ("gitar-karaoke"),+++

Hele listen (oppdatert):
Her er de essensielle iPhone-appene

Lik Amobil.no på Facebook!

Les også
Last ned en splitter ny iPhone-app
Les også
Apple vil la deg selge apper du ikke liker
Les også
Easybring relansert før julerushet
Les også
App-tips til Android
Les også
Her finner du massevis av nye iPhone-apper
Les også
Dette er de essensielle iPhone-appene
Les også
Dette er de essensielle Android-appene
annonse