Til hovedinnhold
Tips

Nå kan du spore Android-mobilen din

Googles Android Device Manager er klar til bruk.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Vi skrev nylig om at Google holder på å rulle ut en ny funksjon for å finne igjen en mistet eller stjålet Android-mobil, og at mulighet til å aktivere denne tjenesten allerede hadde dukket opp i innstillingsmenyene på telefoner med den nyeste Android-programvaren.

Inntil nå har ikke dette vært spesielt nyttig, siden selve tjenesten for å finne igjen eller fjernslette telefonen ikke har vært tilgjengelig. Men nå er den web-baserte tjenesten Android Device Manager klar til bruk.

Gratis gjenfinningstjeneste

Android Device Manager ligner på Find my iPhone, og lignende tjenester på for eksempel Windows Phone. Det finnes også tredjepartstjenester for Android. Det som er nytt, er altså at Google har lagt inn en sporings- og fjernslettingstjeneste som standard i Android.

Tjenesten er gratis, og vil være tilgjengelig på alle Android-enheter som kjører Android 2.2 eller høyere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slik ser web-grensesnittet i Android Device Manager ut.

Web-grensesnittet i Android Device Manager er forholdsvis simpelt, og gjør i hovedsak tre ting: Hvis du har mistet telefonen, kan du få den til å ringe på maksimalt lydvolum i fem minutter, slik at du har mulighet til å lytte deg frem til hvor den befinner seg. Dette fungerer selv om ringelyden på telefonen er skrudd av. Du kan også vise på et kart hvor telefonen befinner seg, og tror du telefonen har havnet i hendene på uvedkommende kan du fjernslette alle data på telefonen.

Du må aktivere tilgang i innstillingsmenyene på telefonen.

Slik bruker du Android Device Manager

Det første du må gjøre for å bruke Android Device Manager, er å sørge for at telefonen din kjører en Android-versjon nyere enn 2.2. Gå inn i Innstillinger -> Om telefonen -> Programvareoppdatering. Noen telefoner krever at du oppdaterer via programvare på PC-en.

Når det er gjort, må du gi Android Device Manager tillatelse til å fjernlokalisere telefonen. Det gjør du ved å gå inn på Innstillinger -> Sikkerhet -> Enhetsadministratorer. På skjermbildet som dukker opp har du en oversikt over hvem som kan fjernadministrere telefonen. Kryss av at Android Device Manager skal få de nødvendige tillatelsene.

Hvis alt har gått etter planen,
skal det nå være bare å gå til www.google.com/android/
devicemanager og logge deg inn med Google-kontoen din. Øverst til venstre vises den siste telefonen du har brukt, og har du flere telefoner kan du trykke den lille nedoverpilen for å vise alle sammen. Trykk Oppdater-knappen (pilene som går i sirkel) for å posisjonere telefonen på kartet. Befinner telefonen seg innendørs er det ikke sikkert det fungerer.

I Android Device Manager får du opp alle enhetene som stotter tjenesten.

Du kan også trykke Ring for å la telefonen signalere med lyd hvor den befinner seg, eller Tøm enheten for å slette alt innholdet på den. Fjernsletting fungerer så lenge telefonen er tilknyttet enten mobilnettet eller wi-fi, men du kan be om fjernsletting og få en mistet telefon som er offline til å slette seg selv så snart den kommer online igjen.

Les også:
Ny gjenfinningstjeneste for Sony-mobiler

Se også vår guide: Ni tips som sikrer mobilen din

annonse