Test

Panasonic TX-P50VT30

Firkantet fot følger med til VT30

Panasonic TX-P50VT30

2010 ble året da 3D slo igjennom for fullt, men bildekvaliteten var plaget av crosstalk, fenomenet som gjør at bildet ser dobbelt ut, selv om plasma taklet problemet bedre enn LCD. For en av de beste flatskjermene du kunne kjøpe i fjor, var Panasonics toppmodell, TX-P50VT20. Modellen bøy på knakende gode bildekvalitet på tradisjonelle 2D-sendinger, og kvaliteten i 3D var god, selv om crosstalk også her var et problem.

Nå har vi testet årets toppmodell fra Panasonic, TX-P50VT30. En fullblods plasmamodell som har gjennomgått en ansiktsløftning, samtidig som bildekvaliteten også har blitt forbedret - alt til en lavere pris enn forgjengeren. Vi er ikke i tvil, dette er den beste plasmaskjermen du får kjøpt for penger akkurat nå - og den beste flatskjermen vi har testet hittil.

Bedre design

Panasonic har lenge produsert gode plasmaskjermer, men utseendet til skjermene har vært omstendig og kjedelig. På fjorårets VT20 var dog sortfargen i rammen byttet ut med en mørkebrun finish, noe som i det minste skilte den ut fra resten av skjermene til produsenten.

Den nye toppmodellen; TX-P50VT30, har fått et markant ansiktsløft når det kommer til utseendet. Designen er stilren med en hel glassflate foran som både dekker selve skjermen og de sorte rammene. Glassoverflaten omkranses av en tynn sølvfarget metallkant. Tykkelsen på skjermen har blitt kraftig redusert, takket være den nye fosforteknologien, Neo PDP, og i likhet med lillebror TX-P50GT30, er nå VT30 like tynn som de fleste LED-LCD-skjermer på markedet.

Skjermen har en Av- og På-knapp på forsiden av skjermen, samt et betjeningspanel på høyre bakside av skjermen, der du blant annet kan justere volum, skifte kanal eller bytte inngang.

Foten som medfølger er enkel og utført i blank plast for å matche resten av designen på TV-en. Det høres kanskje kjedelig ut, men i og med at resten av skjermen går for rette og enkle linjer, syns vi foten bidrar til et bra sluttprodukt. VT30 kan vendes noen grader til hver side når den står på denne foten.