Til hovedinnhold

Her er årets EISA-vinnere

Sjekk hvilke flatskjermer som har blitt kåret til de beste for 2011-2012.

EISA er en forkortelse for European Imaging and Sound Association og deler hvert år ut EISA Awards for de beste produktene innen kategorier for lydanlegg og hjemmekino, bilelektronikk, foto, video, mobile enheter og såkalt grønn teknologi.

Denne utdelingen forekommer før IFA-utstillingen i Berlin som blir avholdt mellom 2. og 7. september – og EISA-vinnerne får ekstra fremhevelse på denne messen. Under kan du se hvilke relevante produkter under kategorien "Video" som ble årets EISA-vinnere, med begrunnelse:

Beste plasma-TV – Panasonic TX-P50VT30

Denne high-end-TV-en kombinerer en rekke teknologier som til sammen skal gi en overveldende bildekvalitet i både 2D og 3D. Sortnivå, kontrast og farger skal være imponerende, og hurtige bevegelser får en glimrende gjengivelse.

Nettverksfunksjonen Viera Connect gir brukerne tilgang til de nyeste nettbaserte tjenestene, og en innebygd subwoofer skal sikre en dyp og overbevisende lydgjengivelse.

Digitalt programinnhold kan bli tatt opp på et SD-minnekort, harddisk eller flashdisk, og man kan spille av mange ulike kodeker gjennom TV-ens USB-kontakt.

Beste 3DTV – Philips 46PFL9706

Slanke 46PFL9706 skal ha redusert crosstalk betydelig, og gir brukeren muligheten til å minke bildets 3D-dybde hvis effekten blir for sterk.

Videre er det mulighet for ISF-kalibrering, og refleksjoner i skjermens overflate er også redusert betraktelig på grunn av "Moth Eye"-filteret.

Best Buy-TV – Samsung UE40D6505

UE40D6505 er den mest velutrustede TV-en i sin klasse, og har kvalitet og design til en attraktiv pris. Man får funksjoner som 3D, DLNA, WLAN og diverse Smart TV-tjenester som gir en tilgang til nettbasert underholdning.

Bildekvaliteten skal være høy i forhold til TV-ens klasse, både når det gjelder 2D og 3D. TV-en har kantbelyst LED, noe som skal sikre lavt effektforbruk. Videre er det mulighet for å kontrollere TV-en via iOS- eller Android-baserte mobiltelefoner.

Beste 3D-hjemmekinoløsning – LG 55LW650S + HLX56S

LG 55LW650S er en 3DTV med mange justeringsmuligheter og passiv lukkerteknologi, med fordeler som lette 3D-briller, ikke synlig crosstalk og uten risiko for belastning på øynene i lengden som ved aktiv 3D.

Sammen med lydplanken HLX56S får man en integrert Blu-ray-spiller og trådløs subwoofer. Gode tilkoblingsmuligheter og en inkludering av LGs Smart TV-funksjoner har derfor gjort dette oppsettet til EISAs vinner innen komplett 3D-hjemmekinoløsning.

Beste AV-streaming-TV – Loewe Individual 46 Compose 3D

Loewe Individual 46 Compose 3D er en TV som skal ha imponerende kvalitet på lyd og bilde, i tillegg til at den har et stort antall tilkoblingsmuligheter. I tillegg følger det med en intern harddisk på 500 GB som kan ta opp og spille av alt TV-innhold til dine andre Loewe-TV-er, takket være "Follow Me"-funksjonen.

3D-materiale kan også bli sendt rundt til andre Loewe-TV-er i huset via LAN, WLAN eller Powerline. Man kan for eksempel begynne å se en film på stua, ta seg en pause, og deretter fortsette å se filmen på soverommet – alt gjennom et par trykk på fjernkontrollen.

Beste LCD-TV – Sony Bravia KDL-55HX920

LCD-TV-en KDL-55HX920 har et friskt design og skal ha imponerende sortnivå, samt gode muligheter for fargekalibrering. Av andre funksjoner finner vi blant annet Super Bit Mapping (SBM) – som Sony i sin tid lanserte for å forbedre tradisjonelle musikk-CD-ers 16-bit-lydkvalitet.

Super Bit Mapping Video (SBMV) erstatter vanlig 8-bits videobehandling med 14-bit, noe som skal gi bedre fargegjengivelse på spesielt ansikter. 3D-funksjonalitet er også inkludert.

Beste Blu-ray-spiller – Sony BDP-S780

Sony BDP-S780 har fått en ny bildemotor i form av et nytt, proprietært brikkesett som skal gi en økt kvalitetsstandard på et relativt billig produkt. Det følger med en innebygget nettleser, som man kan bruke til diverse underholdningstjenester fra Internett.

Blu-ray-spilleren kan videre konvertere 2D til 3D og støtter DLNA-streaming via både kabel og trådløse nettverk. Den kan også spille av DVD, CD og SACD.

Beste videoprojektor – JVC DLA-X7

Projektoren DLA-X7 har THX 3D-sertifisering, kontrastforhold på 70 000:1 og et lysnivå 1300 ANSI lumen. Projektoren er ment for aktive 3D-briller, ettersom dette skal gi stor frihet med tanke på valg av projeksjonsskjerm.

Man kan stille inn projektorens gamma, og det følger med et syvdelt fargestyringssystem som gir en presis fargekalibrering. DLA-X7s videoprosessor støtter de fleste videoformater, både i 2D og 3D.

Beste grønne TV – Philips 42PFL6806

Effektforbruket til 42PFL6806 er på kun 56 watt i standard modus.

Kjemiske PCB-analyser foretatt av SIMS Mirec Recycling Solutions, verdens største gjenbruksvirksomhet innenfor elektriske og elektroniske apparater, viser at denne TV-en utgjør en mindre belastning på miljøet enn andre TV-apparater.

(Kilde: EISA)

annonse