Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestPanasonic TX-P50GT30

Endelig har 3D blitt bra

Panasonics nye plasma-TV overbeviser.

Test: Panasonic TX-P50GT30

3D kom på markedet for fullt i fjor, introdusert av James Camerons Avatar. Antall filmer og TV-er som kunne vise den nye dimensjoner var få og teknologien var samtidig i en tidlig fase. Crosstalk ble et omtalt problem, fenomenet som gjør at 3D-effekten oppfattes som doble bilder som sklir fra hverandre.

Siden den tid har produsentene lagt hodet i bløtt, og Panasonic har tydelig jobbet mye med å forbedre sine plasmaskjermer når det kommer til 3D. Blant annet skal fosforen i skjermene blitt betydelig raskere.

Nå har vi testet Panasonic TX-P50GT30, en ny femtitommers plasmaskjerm med en ny og forbedret 3D-funksjon, som viser seg å være helt overlegen tilsvarende GT-modell fra 2010.

GT30 er tynn, med en aluminiumsramme rundt skjermen.

Bedre design

Mye har forandret seg på GT30 kontra Panasonics foregående modeller. Spesielt har designen fått seg et markant løft, og det på var høy tid. GT30 har blitt slankere, med en tykkelse som er på samme nivå som flere LED-skjermer på markedet. GT30 måler 3,7 centimeter på det tynneste. Men nederst bak på TV-en eser den ut et par centimeter.

GT30 måler 3,7 centimeter på det tynneste.

Panasonic har lenge hatt trauste og kjedelige rammer uten snert, men dette har det blitt en forandring på i år. I stedet for tykke helsorte rammer, har GT30 fått en stilig aluminiumsfarget ramme i underkant som fader ut i sort mot kantene, akkurat som lillebror TX-P50G30. På utsiden av TV-en finner vi en kledelig metallramme i børstet aluminium. Bruken av nye rammer kombinert med et nettere ytre hever kvalitetesinntrykket av skjermen med flere hakk og designen henger nå bedre med den ellers så gode kvaliteten.