Til hovedinnhold

Test av musikkmobiler

Mobilene våre får stadig flere funksjoner og overtar for både MP3-spilleren, GPS-en og digitalkameraet. Vi har testet fire mobiler som er spesiallaget for musikkavspilling.
Sony Ericsson W760i - Walkmanmobilen som viser vei


Sony Ericsson har etter hvert fått et bredt spekter av Walkman-mobiler. Ved første øyekast er W760i bare en skyvemobil som plasserer seg sånn midt på treet. Men med innbygget GPS, Turbo-3G og multitasking, viste W760i seg å være en langt mer anvendelig mobil enn vi først fikk inntrykk av.
Kameraet er ikke så heftig som vi kunne håpet på. En oppløsning på 3,2 megapiksler gjør det mulig å ta bilder som holder til mer enn bare MMS-meldinger, men kameraet har verken fotolys eller autofokus.
Totalopplevelsen av Walkmanmobilen er likevel meget god. Den kan skilte med rask surfing, bra musikkspiller, innebygget GPS-navigasjon, velfungerende spill og et kamera som tross sine svakheter er langt bedre enn gjennomsnittet for mobilkameraene.
Når den i tillegg er lett å bruke og har god lyd og godt batteri, så er det ikke så mye å sette fingeren på. Et litt mer elegant utseende og bedre taster, og denne ville kunnet gå helt til topps.

Her kan du lese hele testen av Sony Ericsson W760i.
Pluss: Bra musikkspiller, kjappe nettforbindelser, GPS med navigasjon, bevegelsessensor, ekstern høyttaler.
Minus: Litt simpelt materialvalg, ukomfortable taster. Mangler autofokus og fotolys. Ikke frontkamera for videosamtaler.
Pris uten abonnement: Rundt 3.000 kroner.

Nokia 5320 Xpress Music - Plastic fantastic


Nokia 5320 XpressMusic har fantastiske ytelser, pakket inn i et glatt og simpelt plasthylster med et håpløst tastatur.
Det beste argumentet for å velge 5320 Xpress Music er at du da får en smartmobil med Series60 for drøyt 2000 kroner. Den viktigste grunnen til ikke å velge 5320 er det håpløse tastaturet. Tastene er små, glatte og stive, og vi sliter med å få flyt i tekstingen.
Dette er da også en mobiltelefon for spill og underholdning. Den har FM-radio og musikkspiller, i tillegg til at den skal kunne laste ned og spille spill på Nokias N-Gage-plattform.
Kameraet tar bilder med to megapiksler oppløsning. Det har lys for fotografering i mørke, men bildekvaliteten er skuffende.
Vi konkluderer med at dette er en mobiltelefon som inneholder mange spennende muligheter, men i et litt for simpelt chassis. Normalt ville en smartmobil som har Turbo-3G, musikktaster, qvga-skjerm og alle de funksjonen vi finner i 5320 XpressMusic, ha havnet høyt oppe på ønskelista vår. Men det dårlige tastaturet er bare så irriterende.

Her kan du lese hele testen av Nokia 5320 Xpress Music.
Pluss: Billig smartmobil med turbo-3G. Egne musikk-knapper.
Minus: Dårlige taster, svakt kamera.
Pris uten abonnement: Rundt 2.300 kroner.
Sony Ericsson W980 - Sony Ericssons lille musikkbombe


Sony Ericsson W980 har 8GB minne, FM-sender og et nytt brikkesett for bedre lyd. W980 er en foldemobil med utvendig skjerm og utvendige berøringskontroller for styring av musikkspilleren og radioen.
I lukket tilstand minner telefonen mye om en ren MP3-spiller. Selv om telefonen har et kamera med 3,2 megapiksler oppløsning, så er dette ikke noen utpreget kameramobil. Den mangler fotolys, og linsen er plassert på en slik måte at du lett får fingrene i veien når du skal ta bilder. Men under gode forhold tar den bra bilder.
Lyden i W980 er svært god, faktisk er den bedre enn på tidligere musikkmobiler fra Sony Ericsson. Menysystemet er velprøvd og fungerer utmerket, og telefonen har Google Maps og kan brukes med GPS-tilbehør. Nettleseren i telefonen er også bra, og W980 støtter 3G, Turbo3G og Edge for raskere nedlasting.
Alt i alt er W980 en svært god musikkmobil, som samtidig har ok kamera og gode taster. At den også har god batterikapasitet kommer som et ekstra pluss.
Her kan du lese hele testen av Sony Ericsson W980.
Pluss: Knallgod lyd og bra musikkbetjening. Kjappe nettforbindelser og bra batteri. Mye minne.
Minus: Ikke kameralys, ikke autofokus, uheldig plassering av objektiv. Høy pris trekker også ned.
Pris uten abonnement: Rundt 4.200 kroner.
Nokia 5220 Xpress Music - Nokias skeive billigmobil


Den har en spennende asymmetrisk form, men ellers er dette en litt kjip mobil. Nokia frir åpenbart til ungdom med lite lommepenger, når de nå kommer på markedet med Nokia 5220 Xpress Music.
Vi må medgi at telefonen har gode spesifikasjoner i forhold til prisen. Men vi får oss ikke til å juble over en musikkmobil som ikke støtter større minnekort enn 2GB, og som leveres med et hodesett som bare leverer diskant.
Løsningen med kontrolltaster for musikk er smart, fordi den gjør det enkelt å stoppe eller starte musikkspilleren, samme hvor i telefonens menysystem du måtte befinne deg.
Våre forsøk på å få respons fra kontrolltastene avdekket imidlertid også en annen svakhet. Det er nemlig litt for lett å komme borti volumtastene når du skal betjene musikkspilleren, fordi du naturlig vil plassere høyre tommel på volumtasten for å få mothold.
Kameraet er svakt. Oppløsningen er på to megapiksler, men her finnes verken autofokus eller fotolys. Den lille lampen ved siden av kameralinsen blinker i takt når du spiller musikk, men har ingen funksjon knyttet til fotografering.
Nokia 5220 Xpress Music er en enkel mobiltelefon. Den støtter Edge, men ikke 3G - dermed kan du ikke laste ned innhold i høy hastighet. Alt i alt en grei mobiltelefon for den som ønsker å spare penger, og som fremdeles har en relativt beskjeden musikksamling.

Her kan du lese hele testen av Nokia 5220 Xpress Music.
Pluss: Spennende utforming, god skjerm, FM-radio, bra talelyd.
Minus: Svakt kamera, maks 2 GB minnekort, dårlig hodesett. Ikke 3G.
Pris uten abonnement: Rundt 1.400 kroner.

Mer om
annonse