Test

Pen og kompakt musikkmobil

Pen og kompakt musikkmobil

Testresultater

Billig, følger med mye minne i pakken.
Hodetelefonløsningen fungerer dårlig.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

W595i er en lekker musikkmobil i slide-design, og her får du mye for pengene. Mobilen koster rundt 2.200 kroner og kan skilte med mange funksjoner under panseret.
Turbo-3G lar deg surfe kjapt på nettet, kameraet er på 3,2 megapiksler, du kan synkronisere både e-post, kalender og kontakter, her er stereo Bluetooth-støtte for trådløs overføring av musikken din og du får med minnekort på to gigabyte.
Oser kvalitet
Selve mobilen er lekker, med matt overflate i mørkeblått og detaljer i metall, og finnes også i en hvit versjon med røde detaljer. Her er det ikke noe som skrangler eller tyder på dårlige byggekvalitet, W595i framstår som en kvalitetsmobil. Eneste vi kan trekke litt for utseendemessig er noe plastikkaktige styretaster.
Selve kameraet tar gode bilder og video i godt lys, men verken fotolys eller nattinnstillinger kan avhjelpe problemet de fleste mobilkamera fortsatt har – bilder tatt i dårlig lys innendørs eller i mørke ute blir svært kornete. Vi ble likevel mest imponerte over video-kvaliteten så lenge lyset holdt, til små filmsnutter fungerte det overraskende bra. Bare ikke forsøk å spille av klippet i fullskjerm på PC-en, da blir det kornete.


På med musikken
Det som musikkspiller W595i virkelig er ment å skinne, så mediespilleren og løsningene rundt musikkavspilling har vi lagt stor vekt på. Menyene er enkle å forholde seg til, det er egne avspillingsknapper for musikk og lydkvaliteten er bra. De eksterne høyttalerne lar deg dele musikk uten å bytte ørevoks med venner, selv om lydkvaliteten naturlig nok ikke er den beste. Vi har likevel et stort ankepunkt mot W595i på musikksiden – her er ikke 3,5 millimeters plugg for egne hodetelefoner.

- Vi løste problemet med BH-stroppen og en halv meter sportsteip.
Med i esken følger riktignok med en overgang, og her kan du plugge i ikke bare ett, men to, hodesett for å dele musikken med en venn. Men for de av oss som ønsker en musikkmobil til å ta over for MP3-spilleren gjør denne løsningen det fryktelig knotete, spesielt i sportslige situasjoner.

Reodor Felgen-løsning
Selve hodet på overgangen er både stort og tungt, så under joggeturen blir ørepluggene til stadighet revet ut av øregangene av vekten på overgangen. Vi løste problemet med BH-stroppen og en halv meter sportsteip, men det er på ingen måte noen optimal løsning for de fleste. I tillegg er selve ledningen en hel meter lang, og lengden på dine egne hodetelefoner kommer på toppen av det hele. Det innbyr til ledningskaos.


Overgangen til hodetelefonen er stor og klumpete.
Som surfemobil fungerer W595i godt, skjermen har grei oppløsning og turbo-3G skal i teorien gi deg superkjapp nedlasting av sider eller musikk du kjøper. Sony Ericsson har integrert sin musikkbutikk Play Now i telefonen, og du kan kjøpe musikk enten via PC eller rett til mobilen. Vi kommer med en egen test av Play Now i løpet av kort tid. Når det gjelder turbo-3G fikk vi aldri dekning, og måtte nøye oss med 3G og Edge.
Sony Ericsson skryter også en egen RSS-leser som gir deg de siste nyhetene fra ditt favorittnettsted på startskjermen på telefonen. Den funksjonen kunne de gjerne spart seg - det er enklere å surfe på nettleseren på mobilen enn det er å bruke RSS-feeden.
Konklusjon
W595i har det aller meste du trenger, og det til en meget gunstig pris. Telefonen støtter M2 minnekort helt opp til åtte gigabyte, og vi er fornøyde med at Sony Ericsson legger ved to gigabyte i esken når du kjøper telefonen, spesielt når prisen er ligger rundt snaue 2.200 kroner uten abonnement. Vårt eneste ankepunkt mot en telefon som ligger an til en sterk femmer, er hodetelefon-løsningen. Vi synes likevel at en mobil som markedsføres som musikktelefon og erstatter for MP3-spilleren bør ha en bedre løsning og trekker den derfor ned på en firer.