Test: Sony Ericsson W302

Test: Sony Ericsson W302

Testresultater

Bra musikkspiller, god pris, solid og pent design.
Små, harde knapper gjør det vanskelig å skrive SMS. Store og ubehagelige medfølgende ørepropper, ingen 3,5 mm jack-inngang. Dårlig kamera.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

W302 er en billig utgave av Sony Ericssons populære Walkman-modeller. Da vi åpnet esken falt vi umiddelbart for designet, som i motsetning til mange andre mobiler i prisklassen ikke oste plastikk. Prisen ligger rundt 1.300 kroner uten abonnement.
Tvert i mot, telefonen føles solid, og dekslet er laget for å likne metall. Dessverre er knappene på telefonen små og harde, og det er ikke noen enkel sak å skrive meldinger. SMS-er du mye vil vi anbefale deg å gå inn på nærmeste mobilsjappe og teste ut tastene selv før du kjøper.
Skjermen er heller ikke av de største og klareste, du må nøye deg med 176 x 220 piksler. Til sammenlikning har W902 en skjermoppløsning på 320x240 piksler. Det gjør mobilsurfingen litt mindre spennende enn den kunne vært.
Du skal ikke surfe på tunge sider eller laste ned mye musikk rett til mobilen, her er ikke støtte for 3G eller turbo-3G, men Edge gjør at surfingen likevel går greit.

Ikke imponerende kamera
Kameraet er heller ikke av de beste, her får du kun to megapikslers oppløsning. Bildene du tar i godt lys blir greie, men heller ikke mer. De er ikke spesielt egnet til å putte glass og ramme, men fungerer greit som minner om en hyggelig skitur eller piknik i parken.


Bildene du tar blir ikke akkurat mesterverk, selv når lyset er godt.
Bilder tatt innendørs og i dårlig lys blir derimot ikke spesielt bra, selv om du bruker nattfunksjonen. Videoklippene egner seg kun til å spille av i 10 x 10 centimeters størrelse, blåser du filmen mer opp, blir filmen fryktelig pikslete.
Så er det da også musikkspilleren som er hovedpoenget med denne mobilen, og her kommer W302 godt ut. Spilleren er enkel i bruk, og startes via en egen walkman-knapp på siden av telefonen. Musikken kan sorteres etter artister, album, spor eller spillelister og du kan også legge inn dine egne internettradiokanaler.
Vanlig FM-radio får du også i W302. Musikkspilleren er ikke like avansert som i de dyrere utgavene, her har du blant annet ikke funksjonen hvor du kan ta opp musikk som spilles, og søke rett på nett etter artist og låtnavn. Eneste vi har å utsette er at det er tungvindt å lage spillelister med W302.
Her er det nemlig ikke noen egen programvare for overføring av musikk mellom PC-en og telefonen, noe som har både fordeler og ulemper. Det positive er at det gjør musikkoverføringen svært enkel – du kobler til mobilen og drar og slipper musikkfilene du vil ha over i musikkmappen på minnekortet. Ulempen er at du ikke kan lage ferdige spillelister på PC-en, men må knotte de fram på mobilen.


Bra på lyd
Går du inn på musikken din i filmappen, ligger de kun sortert på tittel, noe som gjør det vanskelig å holde oversikten. Heldigvis kan du som nevnt sortere på artister og album i selve avspilleren.
Lydkvalitetet en god, men de medfølgende ørepluggene er alt for store og ukomfortable, og gir heller ikke spesielt god lyd. Vi anbefaler å bytte dem ut med noe bedre både i lydkvalitet og komfort.
Her kan du lese vår store øreplugg-test.
Vi irriterer oss fortsatt over at en Walkman-mobil ikke har egen inngang for standard, 3,5 mm. jack for vanlige hodesett, men at vi må bruke Sony Ericssons medfølgende overgang. For det første er pluggen til telefonen stor og gjør det vanskelig å dra mobilen opp og ned av lomma, for det andre blir det fort fryktelig mye og lange ledninger.


Vi er ikke glade i Sony Ericssons proprietære kabelløsning.
W302 har støtte for stereoavspilling av lyd via Bluetooth, AD2P, slik at du kan slippe unna kablene helt om du investerer i et trådløst hodesett.
Konklusjon
W302 er en enkel og grei musikkmobil som ikke later som den er noe mer. Musikkspilleren er god, og selve telefondelen fungerer også greit. Stive og harde taster trekker ned, det samme gjør en litt liten skjerm og kun Edge-støtte.
Kameraet er heller ikke imponerende nå som stadig flere mobiler kan skilte med fem megapiksler. Om du er på utkikk etter en enkel mobil som kan doble som MP3-spiller har vi ingen problemer med å anbefale W302. Er du mer kresen vil du finne andre mobiler som både fungerer som musikkspiller, kamera og telefon.

Bildeeksempler

Testresultater

Bra musikkspiller, god pris, solid og pent design.
Små, harde knapper gjør det vanskelig å skrive SMS. Store og ubehagelige medfølgende ørepropper, ingen 3,5 mm jack-inngang. Dårlig kamera.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Bra musikkspiller, god pris, solid og pent design.
Små, harde knapper gjør det vanskelig å skrive SMS. Store og ubehagelige medfølgende ørepropper, ingen 3,5 mm jack-inngang. Dårlig kamera.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse10 x 4,6 x 1,1 cm
Vekt78 gram
Standby-tid300 timer
Taletid7 timer
Tilkobling-
BluetoothJa Ja, A2DP
USB-portJa Ja (proprietær kabel)
Meldingsfunksjon-
TasteutformingSmå og harde taster
MMSKrysse av
EpostKrysse av
Sosiale tjenesterBytt
OrdbokKrysse av
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraEnkelt i bruk, egen kameraknapp.
Bildegjengivelse inneGreie bilder, men ikke mer.
Bildegjengivelse dagslysHolder til MMS, men ikke til fotoalbumet.
Bildeoppløsning2 megapiksler
VideoopptakJa Ja, (QCIF 15fps)
Skjermstørrelse176 x 220 piksler
Fargedybde256.000 farger.
Minne-
Minnekapasitet20 MB
Støtte for minnekortJa Ja, Memory Stick Micro (M2), 512 MB følger med i pakken.
Nettverk-
UMTSBytt
EDGEKrysse av
1900-bånd (trippelbånd)Krysse av
WLANBytt
GPSBytt
Tilbehør/Media-
FM-radioKrysse av
MediaspillerJa Ja, meget bra
JavaKrysse av
Stereo handsfreeJa Ja, med 3,5 mm overgang
Generelt-
TotalinntrykkEn grei og billig Walkman-mobil, som ikke gir seg ut for å være mer enn den er.
PrisklassePris uten abonnement ligger i testøyeblikket rundt 1.300 kroner
MenynavigeringEnkel navigering
BrukervennlighetGod
DesignLiten, lett og lekker i solid utførelse.
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilKrysse av
Utgåtte egenskaper-
GPRSJa Ja, klasse 10
IRBytt
Push and talkBytt
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdiKrysse av
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchJa0
Les også
Test av musikkmobiler
Les også
Musikalsk ulv i fåreklær
Les også
De beste og verste tilbudene på mobil
Mer om
annonse