Til hovedinnhold
Service

Her er de mest populære kabinettene akkurat nå

Disse 10 kabinettene jakter flest på.

Fem populære kabinetter

De fleste har behov for et tak over hodet, og de individuelle komponentene i en datamaskin er intet unntak. Det er viktig å velge riktig kabinett med omhu, for ikke bare skal det ha plass de alle delene du har bruk for, men kjøling og støydemping må også tas med i vurderingen.

Sist, men ikke minst, et kabinett er det du må finne deg i å se på i tiden etter et kjøp, så her gjelder det å velge riktig. Kabinettjungelen kan virke stor og forvirrende, og derfor har vi satt sammen en toppliste basert på de mest populære i prisguiden vår.

10. Fractal Design Node 304

Den ærverdige tiendeplassen går denne gangen til svenske Fractal Design og deres kabinett Node 304. Den skrivebordsvennlige kassa er kompakt, med en mengde modulære løsninger på innsiden.

Byggkvaliteten skal være høy, og mulighetene til å skreddersy boksen etter ditt eget behov skal være mange. Den eneste ulempen kan være at det er kronglete å dra kablene gjennom kabinettet.

Dette kabinettet får du fra 644 kroner.

9. Fractal Design Array R2

Enda et kabinett som er lite av størrelse, men som fremdeles rommer mye. Array R2 er hovedsakelig ment å fungere som en hjemmeserver, men har også stort potensiale som stue-PC.

Vi testet kabinettet i sin tid, og var svært fornøyde med den flotte designen og og den gode gjennomførelsen. Kabinettet vitner til høy kvalitet fra topp til tå – til tross for at det blir varmere enn vi liker.

877 kroner må du punge ut for denne boksen.

8. Fractal Design Define R3 Black Pearl

Define R3 fra Fractal Design blir ofte trukket fram som et sikkert kjøp på kabinettfronten, ettersom det er både godt og hyggelig priset.

R3 har riktig nok noen mangler, som litt tungvinn installasjon og liten plass til de største skjermkortene. Dette veies likevel opp av en stilren design, gode temperaturer og stillegående drift.

Prislappen på denne kassa er 649 kroner.

7. Corsair Obsidian Series 650D

Dette kabinettet var Corsairs første i mellomstørrelsen, og kombinerte gode egenskaper fra eldre søsken. Kabinettet appellerer med gode spesifikasjoner, smarte detaljer, et tilsynelatende pent utseende og en fornuftig pris.

Til tross for litt høye temperaturer og noe bråkete vifter, kunne vi i testen vår skryte av blant annet brukervennlighet og de enkle monteringsløsningene.

For dette kabinettet må du bla opp 1286 kroner.

6. Corsair Carbide 300R

Carbide 300R plasserer seg i budsjettklassen, og som et kabinett i mellomstørrelsen vil de fleste finne god nok plass her – samtidig som de unngår de verste problemene som er forbundet med de aller billigste modellene på markedet.

Her er pengene spart inn på mengden metall og fancy funksjoner, mens god byggkvalitet og funksjonalitet fremdeles er på plass. Corsair Carbide 300R er et lettvint kabinett som har alt du trenger, og passer nok aller best for de som ikke har den heftigste maskinvaren og store plassbehov.

Denne boksen plasserer seg rett under femhundrelappen med en pris på 499 kroner.

Bli med til neste side for å se topp fem »

De fem mest populære kabinettene

5. Corsair Obsidian Series 800D

På femteplass finner vi Corsair Obsidian 800D. Det ble lansert for snart fire år siden, men holder fremdeles koken.

800D er et stort kabinett med plass til det meste, og kommer med et vindu i sidedøren. På innsiden er det delt opp i temperatursoner, som skiller varmeutviklingen fra de forskjellige komponentene.

Det koster å være kar, og denne boksen går således for 2168 kroner.

4. Fractal Design Define XL R2

Define XL R2 er et fullskalakabinett som retter seg mot et kvalitetsbevisst entusiastpublikum som vet hva de vil ha. Kabinettet er støydempet for å gi deg en stillegående maskin, har – og frister med muligheten til å skreddersy innmaten etter ditt eget behov.

I testen vår var vi fornøyde med lettvinn montering, stilig design, solid konstruksjon, gode kjøleegenskaper og en fornuftig pris. Skal du ha et digert kabinett, kan derfor dette være noe for deg.

Prisen her er på 888 kroner.

3. Corsair Obsidian Series 900D

900D er oppfølgeren til 800D nevnt ovenfor, og er et kjempekabinett med plass til både vannkjøling og digre skjermkort. Det du ikke får plass til her, har du neppe bruk for.

Corsair-kabinettet kan friste med de fleste positive egenskaper forbundet med kabinetter, som for eksempel ryddig interiør, solid konstruksjon, gode kjøleegenskaper og stillegående drift. Skal du bygge en virkelig diger maskin med litt budsjett, vil dette være noe av det beste du kan få tak i.

Dette beistet går for 2447 kroner.

2. Fractal Design Define R4

Ifølge Fractal Design er Define R4 det aller ypperste du kan finne av støydempede kabinetter. Størrelsen er i mellomsjiktet, og prislappen er i øverste del av budsjettklassen.

Det er ingen spesielle ulemper ved Define R4, som ellers kan skilte med romslig plass, lave temperaturer og lavt støynivå. Når kvaliteten og designen også er god, mener vi at kabinettet er et av de mest gjennomførte på markedet i dag.

Denne sølvplassen koster 674 kroner.

1. BitFenix Prodigy

På førsteplass finner vi endelig et annet merke enn Fractal Design og Corsair, og det med BitFenix' Prodigy-kabinett. Minikabinettet frister med en stilren design og solid byggkvalitet, samt muligheten til å skreddersy det modulære interiøret.

På innsiden er det plass til en mengde ulike oppsett, og ifølge internasjonale tester er ytelsen innen både kjøling og støydemping svært god. Prisen er heller ikke så verst, og her får man altså muligheten til å leke seg med en rimelig kompakt kasse – som fremdeles har nok av plass å boltre seg på.

For å slå klørne i gullplassen, må du ut med 595 kroner.

Dine tips

Har du noen gode kabinettips? Del dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Les også
BitFenix Colossus Micro-ATX: Dette kabinettet snur alt på hodet
Les også
Bitfenix har sluppet flere småkabinetter
Les også
Lian Li lanserer moddevennlige kabinetter
Les også
Corsair Obsidian 900D: Ett av de beste kabinettene du kan få tak i
Les også
Se alle bildene av Corsairs massive kabinett
Les også
Fractal Design Define XL R2: Et tungt og bunnsolid kabinett for de stilsikre
annonse