Tek.no

Test BitFenix Colossus Micro-ATX

Dette kabinettet snur alt på hodet

BitFenix frister med spennende minikabinett.

15 Mar 2014 19:00

Introduksjon

BitFenix produserer kabinetter til stasjonære datamaskiner, samt diverse annet krimskrams som vifter og lys. De har også startet opp med hodetelefoner, men akkurat i dag skal vi holde oss til kabinettene. Dagens kabinett er en liten tass, nemlig Colossus micro-ATX.

Kabinettet bygger på BitFenix Colossus, som vi i syntes er både stort og glorete. Micro-ATX-varianten ligner heldigvis ikke så mye, men det er fremdeles både lyseffekter og annet juggel som et digert emblem i front for dem som liker sånt.

Synes du kabinettet blir for stort, har BitFenix også en Colossus-utgave for mini-ITX. Fordelen med micro-ATX er likevel at du får mulighet for blant annet to skjermkort, slik at du med et litt større kabinett får vesentlig kraftigere skjermkortmuskler.

Vi pakker ut

Liten tass med plass til litt av hvert på innsiden.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Innpakningen til Colossus Micro-ATX er en klassisk pappeske, med et enkelt sort trykk. Selve esken er ikke veldig stor, selv om den på ingen måter er spesielt liten heller.

Fronten av kabinettet er nesten helt dekket av en diger dør. Midt på døren ser vi logoen til BitFenix i en forkrommet utgave. I nederkant av døren, og ut på hver side, ser vi en lyslist. Denne brekker opp og ned, litt som et lyn.

Bak døren finner vi én brønn for optiske enheter, og en perforert plate som skjuler en vifte på innsiden. Vi noterer oss at hengslene ser noe spinkle ut, og er laget i enkel plast. Døren holdes lukket ved hjelp av en magnetlås.

Beveger vi oss over på høyresiden av kabinettet, finner vi fortsettelsen av den lyslisten vi nevnte, samt tilkoblinger for lyd, USB 3.0 og av/påknappen.

Venstresiden av kabinettet er helt tom rent bortsett fra lyslisten. På toppen av kabinettet er det perforeringer tilsvarende to vifter.

Baksiden byr ikke på de helt store overraskelsene, bortsett fra at det ikke er noe hull til strømforsyningen, grunnen til det skal vi komme tilbake til.

En veldig spesiell innside

For å sette inn maskinvare er det først og fremst den høyre sidedøren som må fjernes, siden BitFenix har satt en del av innmaten på hodet.
Så snart vi har skrudd av døren oppdager vi at den fremdeles sitter fast i diverse kabler, det viser seg at lyslisten og alle tilkoblingene som befinner seg på høyresiden av kabinettet er koblet til via denne sidedøren. Det er en særdeles underlig løsning, det hadde vært mye mer smidig om dette hadde blitt gjort via fronten på en eller annen måte.
Når vi fjerner sidedøren er det ingenting som er der det "skal være". Det første vi må fjerne er en brakett som står og sperrer for hovedkortet. På denne kan du feste harddiskene eller SSD-ene dine.
Strømforsyningen skal tydeligvis i en brønn helt foran i kabinettet, og selv brønnen for det optiske drevet er overraskende grunn. Dette har dog også sin fordel, nemlig at brønnen ikke tar så mye plass dersom du ikke vil ha et optisk drev der.
BitFenix sendte produktet til test

Les også