Til hovedinnhold

Lian Li lanserer moddevennlige kabinetter

Mini-ITX-kassene kommer i to ulike størrelser – til ulik bruk.

Hovedkort med formfaktoren Mini-ITX krever lite energi, og behøver derfor ikke like mye kjøling som andre systemer. Dette reduserer i sin tur viftestøy, noe som gjør Mini-ITX ettertraktet blant stue-PC-byggere og andre som er lei av larmen.

Taiwanske Lian Li lanserer nå et par nye kabinetter av børstet aluminium med Mini-ITX, ved navn PC-Q27 og PC-Q28. Begge kassene er kompakte, og Lian Li lover at designen gjør Mini-ITX-formatet kompatibelt med tradisjonelle komponenter i full størrelse. I tillegg fremhever de spesielt sistnevnte kabinett, PC-Q28, som modifiseringsvennlig.

Passiv kjøling på minsten

Innsiden av PC-Q27.Foto: Lian Li

Ifølge taiwanerne passer minstemann PC-Q27 best til stua, kontoret eller som spillmaskin. Dimensjonene er på 20 cm (bredde) x 30 cm (høyde) x 24 cm (dybde), og dette skal gi plass til skjermkort på opptil 19,5 cm i lengden.

Kassen har videre plass til tre 3,5-tommersharddisker, samt én 2,5-tommers SSD på bunnen. Det er visstnok mulig å bytte ut én av harddiskene med en SSD hvis man måtte ønske det.

PC-Q27 står på fire bein, slik at kabinettet blir løftet opp fra underlaget. Sammen med det energisparende Mini-ITX-opplegget, bidrar dette til gode muligheter for passiv kjøling. Lian Li mener at ventilasjonen på bunn og baksiden av kabinettet burde være nok til å holde komponentene kjølige, men det er mulig å installere en vifte på 120 mm hvis man fjerner det nederste harddiskburet.

I front finner vi en LED-basert av/på-knapp, samt et par USB 3.0-porter på høyre side.

Ut med burene

Innsiden av PC-Q28.Foto: Lian Li

PC-Q28 er litt større enn sitt søsken, med mål på 22,7 cm (bredde) x 30,5 cm (høyde) x 34,5 cm (dybde). Bruksområdene inkluderer spill, LAN eller hjemmeserver, og kabinettet har plass til skjermkort på opptil 29 cm.

Sju harddisker eller SSD-er er det også plass til, i ulike kombinasjoner mellom 3,5 og 2,5 tommer. Harddiskburene kan også fjernes, slik at moddere kan slå seg løs.

PC-Q28 er også løftet opp fra underlaget via fire bein. Ifølge Lian Li er dette viktig fordi kabinettet ikke har ventilasjon i front. En vifte på 140 mm trekker inn luft fra bunnen, mens en toppvifte på 120 mm frakter varm luft ut. Dette opplegget skal angivelig redusere støynivået.

To USB 3.0-porter og en HD-lydtilkobling befinner seg på høyresiden av fronten.

Pris og tilgjengelighet

PC-Q27 og PC-Q28 blir i første omgang tilgjengelig i USA i mai, og da med prisene 79 dollar (460 kroner) og 119 dollar (690 kroner).

Vi var fornøyde med et beslektet kabinett da vi testet det i fjor:
PC-V650 er et lite, men meget godt kabinett »

(Kilde: Pressemelding / techPowerUp)

Les også
Dette kabinettet er formet som en skrivepult
Les også
Lian Li slipper nytt mini-ITX-kabinett for entusiaster
Les også
Denne er liten, men skal ha plass til en kraftig spillmaskin
Les også
Luftig dobbeltdekker fra Lian Li
Les også
Dette minikabinettet skal være ideelt for LAN-folket
Les også
Dette Mini-ITX-kabinettet har buet form
Les også
Her er de mest populære kabinettene akkurat nå
Les også
Her tøffer Lian Li-kabinettet bortover
Les også
Lian Li PC-V650: Lite, men meget godt kabinett
Les også
Sjekk Lian Lis spinnville kabinett
Les også
Lian Li Pitstop T60: En flatpakket perle
annonse