Tek.no

Test Fractal Design Define XL R2

Et tungt og bunnsolid kabinett for de stilsikre

Fractal leverer minimalistisk perfeksjonisme.

Varg Aamo, hardware.no
2 Apr 2013 18:00

Introduksjon

I dag tester vi et virkelig lekkert kabinett fra Fractal Design, ved navn Define XL R2. Dette er ennå mer minimalistisk i sitt uttrykk enn entusiast-kabinettet LD Cooling PC-V7, som vi testet for litt siden, men Fractal-kabinettet har likevel en betydelig mer overkommelig pris.

Fractal Design Define XL R2 er ekstremt minimalistisk.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Dagens testmodell føyer seg inn i rekken av fullskala-kabinetter vi har testet i det siste, og retter seg ifølge produsenten mot et kvalitetsbevisst entusiast-publikum som vet hva de vil ha.

Av finesser kabinettet har å by på nevnes stort innvendig volum med ekspansjonsspor til 9 PCI-kort, så vel som to bur til harddisker som kan flyttes rundt på for å gjøre plass til radiatorer for vannkjøling. Skulle det trengs, kan du også fjerne ett av disse for å gjøre plass til skjermkort på hele 48 centimeter.

Svenskene i Fractal Design har også fokusert temmelig kraftig på å gjøre kabinettet stillegående. Innsiden er kledd med støydempende materialer, og det følger med tre vifter i deres Silent Series R2-linje.

Vi er spente på å se hvordan dette produktet vil duge, siden vi tidligere har gitt nærmest uforbeholdne anbefalinger til kabinettene vi har testet fra Fractal Design. Dagens modell sies å bygge videre på de samme prinsippene som disse – men det betyr også at Define XL R2 har en hel del å leve opp til.

Bla om til neste side, så pakker vi ut og tar en nærmere titt på Define XL R2 »

Takk til Fractal Design som sendte produktet til test.

Les også