Til hovedinnhold
SniktittAcer Thronos

– Dette var intenst

Acers Thronos forvandlet et Lego-spill til heseblesende action.

Video

Tek.no/Berlin: De har ikke ratt og pedaler, jeg vet ikke om jeg gidder, er jeg rask til å påpeke.

Jo, denne er så spesiell at vi må prøve den, svarer kollegaen på messegulvet.

Hmm. Hvor artig er det uten ratt og pedaler, tenker jeg igjen mens jeg stiller meg i kø for å sitte i en stressless med en en videoskjerm foran.

Skeptisk opphøyd i andre står fortsatt som innprentet i panna i det det blir min tur og jeg tar steget inn i den Transformer-aktige doningen som Acer har gitt det gudeaktige navnet Thronos.

Enjoy! Kvitrer Acer-representanten mens hun gir kommandoen til Thronos om å våkne til live. Stolen senkes bakover og blir med ett svært komfortabel, mens tre brede skjermer kommer nærmere og nærmere helt til de dekker mesteparten av synsfeltet mitt.

Og før jeg rekker å tenke over hvor utrolig teit det så ut fra utsiden, tenker jeg på hvor utrolig kult dette er fra innsiden.

Se video av Acers Thronos øverst i saken!

Råkjøring i Lego-land

Dette var jo ganske moro.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Her kjører jeg en Lego-bil, i en Lego-verden, med blå himmel, blomster langs veiene, små gule menn i biler som tilsynelatende har ni liv og grønne trær som simpelthen deles i to om jeg krasjer inn i dem.

Men jeg er allerede litt klam på ryggen. Opplevelsen er altoppslukende. Det å få verdenen så tett på gjør at jeg frykter å kjøre av veien eller havne i en møteulykke som fører til at det regner klosser. Konsekvensene virker større enn når jeg spiller på en vanlig TV i stua hjemme, trolig på grunn av at også sidesynet aktiveres. Og om et uskyldig Lego-spill gir den følelsen, hva da med skikkelige simulatorspill, være seg Forza eller Flight Simulator?

Skal jeg prøve å finne ut hvor fotografen gikk for å se i kameraet? Jeg ser meg litt rundt, men forstår raskt at her må jeg holde øynene på veien, ellers går det at skogen og trær vil dele seg. Han kan seile sin egen sjø.

Hvor fort kan denne klosse-bilen gå? Det vil jeg finne ut.

Svaret er så fort at det samme senteret i hjernen som stopper meg i å kjøre i 200 kilometer i timen i virkeligheten, kicker inn.

Denne gangen ignorer jeg det, men hele tiden mens sansene brukes på å sjekke om veien fremfor meg er fri for hindringer. Nå er ryggen svett. Dette er overraskende intenst.

Selv uten ratt og pedaler skal det innrømmes, med en skarve kontroller i hendene. Dog skal den konstante, pulserende, vibrasjonen i setet nok ha sin del av æren – eller skylden – for dette. Den opplevdes som vel mye, med stadige kraftige vibrasjoner som var helt frakoblet det som faktisk utspilte seg på skjermen.

Med forbehold om at ikke dette allerede er på plass i en annen modus skulle jeg ønske vibrasjonmotoren i stolen responderte på den faktiske kjøringen, akkurat som Xbox-kontrolleren gjør. Denne justerer jo intensiteten basert på om du holder deg på veien, kjører fort, skrenser eller bremser. Det ville gjort innlevelsen enda mye bedre.

Selv om det er trygt å krasje i spill er hjernen litt mer skeptisk enn vanlig. Vil dette gjøre vondt, spør den på vei til gjerdet.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kostbart oppsett

Det eneste som ellers kunne gjort Thronos bedre er ratt og pedaler, tenker jeg når jeg krøker meg ut av den. Før tiden min var brukt opp faktisk. Jeg hadde fått nok inntrykk på fem minutter, takk. Men så kommer jeg jo på at det slettes ikke er noe som hindrer deg i å installere litt ekstrautstyr om du allerede har 14 000 dollar til å kjøpe deg en Thronos i utgangspunktet. Og en latterlig sprek PC for å drive den, da.

Dette er maskinen som driver de tre skjermene. På innsiden står det nok komponenter for flere titalls tusen kroner.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Trippel-skjermoppsettet som er i sving her krever nemlig langt flere krefter enn du finner i den jevne spill-PC. Samlet teller skjermene mange, mange millioner piksler, og for å gi en opplevelse av fart og spenning er det helt essensielt at bildeflyten er høy og jevn.

Acer hadde snekret sammen sin egen spill-rigg for Thronos-demoen, og uten at vi vet hva som var på innsiden tipper vi et RTX 2080 Ti-grafikkort pluss en rimelig fersk prosessor. Og skal du spille mer krevende saker enn et Lego-spill kan du nok investere i enda et grafikkort først som sist.

Med tanke på prislappen til denne saken er det kanskje greit at den kommer med en egen massasje-modus.

Jeg, som liker å slappe av med spill, skal ikke ha en. Men er du på jakt etter en mer intens spillopplevelse skal den visstnok dukke opp i en nyere og oppgradert versjon mot slutten av året.

Dette er nye Thronos Air »

annonse