Til hovedinnhold

Acer avslører ny versjon av «gamingtronen» Thronos

Men det er nok de nye bærbare spill-PC-ene som er mest interessante.

Acer

I forbindelse med den store elektronikkmessa IFA i Berlin har produsentene begynt å avsløre høstens nyheter, og for de gaminginteresserte er det allerede en del å glede seg over – som «verdens første gaming-ultrabook» fra Razer.

Men også Acer er med på slippet og har avslørt en hel drøss av nye produkter. Stort sett dreier det seg om bærbare spill-PC-er, med alt fra dyre toppmodeller til de litt rimeligere modellene med svakere grafikkort.

Det som har fått mest oppmerksomhet fra IFA-messen er imidlertid den gigantiske konstruksjonen kalt Thronos.

Troner over det meste

«Gamingstolen» Acer Predator Thronos så vi for første gang på IFA i fjor, men siden den gang har det vært ganske stille rundt dette monsteret. Dette har sikkert fått noen foreldre til å puste lettet ut – en gamingtrone på flere hundre kilogram ville nok ikke akkurat gjøre det enklere å få poden til å kutte ned på dataspillingen.

Acer Predator Thronos Air.
Acer

Men nå kommer Acer tilsynelatende sterkt tilbake med en slags oppfølger, nemlig Thronos Air. Acer omtaler den selv som en frittstående «gaminghule for hardbarka spillentusiaster».

Herligheten har settes opp med opptil tre skjermer og har et motorisert sete som lar seg stille i de mest misunnelsesverdige vinkler.

Umiddelbart biter vi oss merke i at den nye utgaven har fått integrert massasjefunksjon. Koppholder er også på plass, om enn som ekstrautstyr sammen med headsetholder, USB-hub og kamera.

Du må ha en slik til youtubingen din, sier du? Vel, da håper vi du har noen tusenlapper til overs. I USA skal moroa koste 14 000 dollar, så det er bare å spare mens vi venter på mer informasjon rundt et eventuelt hjemlig slipp. Acer sier fjerde kvartal, men med slike dyre dingser er det sjelden noe som er sikkert.

Ny utgave av testvinner

Av det litt mer normale slaget slapp Acer to spillbærbare under navnene Predator Triton 500 og Triton 300.

Får raskere skjerm: Acer Predator Triton 500.
Acer

Førstnevnte, altså Triton 500, er på ingen måte ny. Faktisk stakk den av med en «best i test»-utmerkelse to ganger hos oss nå i våres – først med Nvidia GeForce RTX 2060-grafikk og deretter RTX 2080-grafikk. Det er derfor ikke fritt for at vi har visse forventninger når det gjelder den nye utgaven som skal slippes i november måned.

Den store nyheten ligger dog ikke i grafikkytelsen, men i selve skjermen. Denne skal nemlig bli tilgjengelig i en 300 Hz-utgave, som jo er et godt steg opp fra de 144 hertzene som har vært standard.

Så hvis det er på dette punktet du har hatt savn med gaminglaptoper, vet du kanskje allerede nå hva du kan putte øverst på ønskelista.

Rimeligere spillbærbar

Acer Predator Triton 300.
Acer

I motsetning til storebroren, er Predator Triton 300 på sin side helt ny – og påtenkt deg som ikke kan stole på at det er julenissen som kommer med de hardeste og dyreste pakkene.

Altså har vi her en gamingmodell for deg som må betale for moroa selv.

Triton 300 er som 500-modellen fremdeles en 15,6-tommer, men den har rimeligere komponenter. Det hele er fremdeles pakket inn i et aluminiumsskall med lys og design som selskapets dyrere gaminglaptoper, men vi snakker om en startpris som ligger ti tusen kroner under Triton 500.

Acer Predator Triton 300.
Acer

Da sier det seg selv at du ikke får like god ytelse, men det trenger du da heller ikke nødvendigvis ha for å ha det gøy med de fleste spill.

Uansett har Acer puttet inn Nvidia GeForce GTX 1650-grafikk, 16 GB minne, en niende generasjons Intel Core 7-prosessor og Wi-Fi 6. Den kan også oppgraderes med mer RAM og settes opp med opptil to SSD-er pluss harddisk.

Skjermen er som nevnt på 15,6 tommer og har Full HD-oppløsning – som er helt greit med tanke på at den ikke har kraftigere grafikkort. Oppdateringsfrekvensen er på anstendige 144 Hz.

Triton 300 skal være å finne i handelen fra oktober en gang, og veiledende pris starter på 12 500 kroner.

Lyst på en helt spesiell bærbar?
TEST: Asus ZenBook Pro Duo – en innertier >>>

(Kilde: Acer)

annonse