SniktittZTE Axon 7 mini

Nye ZTE Axon 7 mini skal ha super lyd

Vi har prøvd ZTEs nye og rimelige mobil.

Berlin / Tek.no: Tidligere i år lanserte ZTE en ny toppmodell, Axon 7, med heftige spesifikasjoner og ganske hyggelig pris. Telefonen har riktignok ennå ikke dukket opp her på berget – og det har heller ikke forgjengeren ZTE Axon.

På IFA-messen i Berlin avduket ZTE en mini-utgave av ZTE Axon 7, og den får vi bekreftet at kommer til Norge.

Den nye telefonen har passende nok fått navnet ZTE Axon 7 mini. Men mini og mini. Med en 5,2-tommers skjerm og høyttalere både over og under skjermen er ikke dette akkurat hva vi vil kalle en liten telefon. Men den er mindre enn Axon 7, som har 5,5-tommers skjerm.

Vi tok turen til ZTEs stand for å se nærmere på den nye telefonen.

Svakere prosessor enn storebroren

Her ser vi Axon 7 mini (til høyre) ved siden av Samsung Galaxy S7.

Størrelsen er ikke den eneste forskjellen mellom Axon 7 og Axon 7 mini. Med en utsalgspris som antagelig vil ligge på 3495 kroner i Norge, koster den rundt 1350 kroner mindre enn Axon 7. Dermed har produsenten naturlig nok måttet kutte ned på spesifikasjonene for å holde prisen nede.

Mens Axon 7 bruker en Snapdragon 820-prosessor, kommer Axon 7 mini med en svakere Snapdragon 617. Mengden arbeidsminne (RAM) er også senket fra 4 til 3 gigabyte.

Den mest synlige forskjellen er selvfølgelig skjermen. Den er som sagt på 5,2 tommer, og oppløsningen er redusert fra 1440 x 2560 punkter i Axon 7 til 1080 x 1920 punkter i Axon 7 mini. Det er imidlertid en fornuftig oppløsning på en skjerm i denne størrelsen, og vårt inntrykk etter å ha studert skjermen litt på messen er at skjermen absolutt holder mål. Den er lyssterk, har fine farger og ikke minst – den ser skarp ut.

Axon 7 mini sett fra siden.

Skjermen er for øvrig avrundet i ytterkantene – noe vi synes gjør at telefonen ser dyrere og mer eksklusiv ut enn den egentlig er. At chassiset er laget i metall er også positivt. Denne telefonen ser rett og slett ganske lekker ut.

Stereohøyttalere

ZTE gjorde et stort poeng ut av at ZTE Axon 7 mini skal ha spesielt god lyd, med doble høyttalere i fronten – slik at du får stereolyd. ZTE skryter også av at telefonen har Dolby Atmos, som skal gi en slags simulert surroundlyd.

Det er høyttalere både over og under skjermen.

Hvor god lyden er, var ikke så lett å finne ut av i et svært støyende messeområde. Men ZTE har fått skryt for lyden i Axon 7 i mange internasjonale tester, så vi får nesten bare ta dem på ordet inntil det motsatte er bevist.

På baksiden av telefonen er det en fingeravtrykksleser, plassert litt innfelt rett under kameraet og LED-lampen. Det at fingeravtrykksleseren er felt inn litt gjør at det er lett å føle seg frem til den med fingeren.

Enklere kamera

Mens Axon 7 kommer med et 20 megapiksel kamera med blender f/1.8, har Axon 7 mini et 16 megapiksel kamera med en litt mindre blenderåpning på f/1.9. ZTE har også droppet optisk bildestabilisator på mini-modellen. Kameraet kan filme i opptil 1080p.

Frontkameraet er på 8 megapiksler, det samme som i Axon 7.

Fingeravtrykksleseren sitter på baksiden.

32 GB lagringsplass er ganske bra i en telefon i denne prisklassen, og om det skulle være for lite så er det mulig å sette inn et MicroSD-kort. Velger du å ikke bruke minnekort kan du i stedet sette inn et SIM-kort nummer to.

Batteriet er på 2705 mAh, og det er støtte for hurtiglading (Quick Charge 2.0). Lading foregår for øvrig via en USB Type-C-kontakt – som vi mener er et pluss. Da spiller det ingen rolle hvilken vei du setter inn USB-pluggen.

Operativsystemet er Android 6.0, med ZTEs egne tilpasninger på toppen. I likhet med Huawei har ZTE valgt å droppe den vanlige appskuffen du finner i Android, og i stedet la alle app-ikonene ligge utover flere hjem-skjermer. Så kan du lage mapper hvis du ønsker å rydde opp litt.

Vi synes brukergrensesnittet virker oversiktlig og greit. Alt i alt virker dette som en ok telefon som også er pen å se på – selv om den riktignok ikke er revolusjonerende på noen måte.

Telefonen fås i gull eller sølvgrå farge, og den ventes til Norge i slutten av oktober. Pris i Sverige vil ligge på 3495 kroner, og ifølge ZTE vil prisen antagelig havne på det samme i Norge.

Se flere saker fra IFA 2016 på vår temaside »

Les også
ZTE ba Internett om hjelp til å lage et kult nytt produkt – dette ble resultatet
Les også
Dette er ZTEs nye «rammeløse» mobiltelefon
Les også
ZTEs nye toppmodell har saftige spesifikasjoner og veldig snill pris
Les også
ZTE Blade V6: ZTE Blade V6 er bygget i aluminium og danker ut dyre toppmodeller på pris
Les også
Flott design og god ytelse til 2500 kroner
Les også
ZTEs topptelefon er raskere enn Galaxy S6
annonse