Tek.no

Test ZTE Blade V6

ZTE Blade V6 er bygget i aluminium og danker ut dyre toppmodeller på pris

For rundt 2500 kroner får du en lekker, syltynn og rask telefon.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
24 Nov 2015 13:37

Introduksjon

Når vi tenker på billige og gode mobiltelefoner er det to navn som spretter frem før resten. De kinesiske merkene Huawei og ZTE har slått seg opp på dette slaget telefoner her til lands, men ting har skjedd med de billige telefonene siden de først dukket opp. I dag er premiumtelefoner til halv pris i vinden, og ZTEs nye Blade V6 kan ses på som et nytt tillegg i den sterke konkurransen.

For rundt 2500 kroner får du en telefon i stilren aluminiumsdesign. Spesifikasjonslisten virker dessuten å være sydd sammen ens ærend for å være et supert kompromiss mellom pris og ytelse.

Det første vi tenker når vi tar i ZTE Blade V6 er at den er svært tynn, og umiddelbart føles den kald. En viktig forskjell sammenliknet med mange tidligere ZTE-modeller, ettersom selskapet tidligere har satset nesten utelukkende på rimelige telefoner bygget i plastmaterialer. Blade V6 er faktisk bygget i aluminium. Det trenger ikke bety så mye ettersom plastvariantene som er i bruk i dag kan være vel så gode, men metallet gir likevel en kvalitetsfølelse i hånden som plast ikke helt matcher.

Virker velbygget

Sammenlikner vi Blade V6 direkte med Blade S6, som hadde chassis i plast med sølvgrå lakk på, er den opplevde kvalitetsforskjellen enorm. Ikke bare fordi plast lakkert som andre materialer som regel avslører seg fort, men også fordi Blade S6 ikke virket å ha den mest solide plastkonstruksjonen vi har vært borti.

Dette er altså en stor forbedring sammenliknet med S6-modellen som koster nesten det samme.

Vi har allerede prøvekjørt modellen litt under årets IFA-messe i Berlin. Den gang var telefonen utstyrt med nesten rene Android-menyer, noe en del brukere betrakter som en fordel. Modellen som har kommet inn til test hos oss, er derimot utstyrt med ZTEs egne MiFavor-menyer. Det gjør for eksempel at den ikke har noen egen appmeny. Alt baseres på at du skal spre appene dine ut over hjemmeskjermene.

ZTE Blade V6 er usedvanlig pen å se til med tanke på at den koster rundt 2500 kroner i vanlig utsalg. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Finfin skjerm

Ulempen med en slik løsning er at hjemmeskjermene fort kan bli litt rotete om man ikke holder god oversikt og rydder litt på telefonen innimellom. Det kan også bety at avstanden til nye programvareoppdateringer blir lenger. Enn så lenge er imidlertid Android 5.0.2 Lollipop forholdsvis nytt og greit. I vanlig bruk er den rask nok i massevis, og vi merker ikke til skjemmende stopp eller andre uhumskheter.

Skjermer har tradisjonelt vært et område vi har merket det fort på når mobilprisene har gått ned. Slik er det ikke lenger. Riktig nok er det ikke snakk om noen QHD- eller 4K-skjerm, men det opplever vi heller ikke som strengt nødvendig. Her får du i stedet en IPS-skjerm med HD-oppløsning. Det er godt nok til at du skal se veldig godt etter før du ser pikslene i Blade V6-skjermen. Fargegjengivelsen er også god, og lysstyrken virker å være på det jevne.

Skulle du være misfornøyd med fargene kan du velge noen faste fargeprofiler i innstillingene, eller lage din egen.

ZTEs Blade V6 gir altså et svært lovende førsteinntrykk, men hva skjer når vi går litt grundigere til verks?

ZTE Blade V6
9
Imponerende
Anbefalt

ZTE Blade V6

sitat"ZTEs Blade V6 er ett av de beste kompromissene mellom pris, ytelse og byggekvalitet."
 • Krysse av
  Rask og fin i bruk
 • Krysse av
  Pen i tøyet og bygget i aluminium
 • Krysse av
  Syltynn
 • Krysse av
  Mange nyttige funksjoner på innsiden
 • Krysse av
  God skjerm til prisen
 • Krysse av
  Svært høylydt høyttaler
 • Krysse av
  To SIM eller SIM + minnekort
 • Bytt
  Svak målt ytelse
 • Bytt
  Middels kameraytelse
 • Bytt
  Batteritiden kunne vært bedre

Les også