Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestZTE Blade V6

ZTE Blade V6 er bygget i aluminium og danker ut dyre toppmodeller på pris

For rundt 2500 kroner får du en lekker, syltynn og rask telefon.

Introduksjon

Når vi tenker på billige og gode mobiltelefoner er det to navn som spretter frem før resten. De kinesiske merkene Huawei og ZTE har slått seg opp på dette slaget telefoner her til lands, men ting har skjedd med de billige telefonene siden de først dukket opp. I dag er premiumtelefoner til halv pris i vinden, og ZTEs nye Blade V6 kan ses på som et nytt tillegg i den sterke konkurransen.

For rundt 2500 kroner får du en telefon i stilren aluminiumsdesign. Spesifikasjonslisten virker dessuten å være sydd sammen ens ærend for å være et supert kompromiss mellom pris og ytelse.

Det første vi tenker når vi tar i ZTE Blade V6 er at den er svært tynn, og umiddelbart føles den kald. En viktig forskjell sammenliknet med mange tidligere ZTE-modeller, ettersom selskapet tidligere har satset nesten utelukkende på rimelige telefoner bygget i plastmaterialer. Blade V6 er faktisk bygget i aluminium. Det trenger ikke bety så mye ettersom plastvariantene som er i bruk i dag kan være vel så gode, men metallet gir likevel en kvalitetsfølelse i hånden som plast ikke helt matcher.

Virker velbygget

Sammenlikner vi Blade V6 direkte med Blade S6, som hadde chassis i plast med sølvgrå lakk på, er den opplevde kvalitetsforskjellen enorm. Ikke bare fordi plast lakkert som andre materialer som regel avslører seg fort, men også fordi Blade S6 ikke virket å ha den mest solide plastkonstruksjonen vi har vært borti.

Dette er altså en stor forbedring sammenliknet med S6-modellen som koster nesten det samme.

Vi har allerede prøvekjørt modellen litt under årets IFA-messe i Berlin. Den gang var telefonen utstyrt med nesten rene Android-menyer, noe en del brukere betrakter som en fordel. Modellen som har kommet inn til test hos oss, er derimot utstyrt med ZTEs egne MiFavor-menyer. Det gjør for eksempel at den ikke har noen egen appmeny. Alt baseres på at du skal spre appene dine ut over hjemmeskjermene.

ZTE Blade V6 er usedvanlig pen å se til med tanke på at den koster rundt 2500 kroner i vanlig utsalg. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Finfin skjerm

Ulempen med en slik løsning er at hjemmeskjermene fort kan bli litt rotete om man ikke holder god oversikt og rydder litt på telefonen innimellom. Det kan også bety at avstanden til nye programvareoppdateringer blir lenger. Enn så lenge er imidlertid Android 5.0.2 Lollipop forholdsvis nytt og greit. I vanlig bruk er den rask nok i massevis, og vi merker ikke til skjemmende stopp eller andre uhumskheter.

Skjermer har tradisjonelt vært et område vi har merket det fort på når mobilprisene har gått ned. Slik er det ikke lenger. Riktig nok er det ikke snakk om noen QHD- eller 4K-skjerm, men det opplever vi heller ikke som strengt nødvendig. Her får du i stedet en IPS-skjerm med HD-oppløsning. Det er godt nok til at du skal se veldig godt etter før du ser pikslene i Blade V6-skjermen. Fargegjengivelsen er også god, og lysstyrken virker å være på det jevne.

Skulle du være misfornøyd med fargene kan du velge noen faste fargeprofiler i innstillingene, eller lage din egen.

ZTEs Blade V6 gir altså et svært lovende førsteinntrykk, men hva skjer når vi går litt grundigere til verks?

ZTE Blade V6
9
Imponerende
Anbefalt

ZTE Blade V6

sitatZTEs Blade V6 er ett av de beste kompromissene mellom pris, ytelse og byggekvalitet.

Fordeler

 • +
  Rask og fin i bruk
 • +
  Pen i tøyet og bygget i aluminium
 • +
  Syltynn
 • +
  Mange nyttige funksjoner på innsiden
 • +
  God skjerm til prisen
 • +
  Svært høylydt høyttaler
 • +
  To SIM eller SIM + minnekort

Ting å tenke på

 • Svak målt ytelse
 • Middels kameraytelse
 • Batteritiden kunne vært bedre

Ytelse og funksjoner

Hvor god kan egentlig en Android-telefon til rundt 2500 kroner være? Strengt tatt har vi fått svaret ved et par anledninger allerede. Både Sony og ZTE har tidligere sluppet påfallende gode kompromiss som har vært rimelige å kjøpe.

Blade V6 er imidlertid den første telefonen i denne prisklassen der byggematerialene er så påkostet.

Så da kan man spørre seg om det har blitt nok penger igjen til å lage en telefon som er frisk i responsen og god å bruke også?

Rask og smidig i bruk

Denne telefonen har åpenbare likheter med Blade S6 som vi testet tidligere i år, men noen endringer har produsenten gjort. Der Blade S6 hadde billigere materialer, og formodentlig en dyrere Qualcomm-brikke på innsiden, er brikken skiftet ut med en variant fra kinesiske MediaTek i Blade V6. Den er dermed ett av relativt få MediaTek-utstyrte produkter på det norske markedet.

Før har vi enkelte ganger støtt på litt svak responsivitet i telefoner med maskinvare fra alternative produsenter. Det merker vi ingenting til her. Blade V6 oppfører seg ryddig og pent, og våkner fra dvale uten irriterende pauser. Også menynavigasjonen er smidig og rask, selv om dette ikke er den raskeste maskinvaren som tenkes kan.

Den lekre HD-skjermen gjør også at menysystemet tar seg ut fra sin beste side. Her ligger ZTEs egen programvare over Android, slik at det rent visuelt ser litt annerledes ut enn ordinær Android. At du bare har hjemmeskjermer å spre appene dine ut over er også noe vi stadig ser fra kinesiske mobilprodusenter. Ellers er telefonen relativt lik de fleste andre Android-dingser i bruk.

Ikke så veldig nyttige apper

Ved siden av ZTEs eget menysystem er det lagt ved programvare fra en rekke av ZTEs partnere her. Det er ikke av det gode i alle telefoner, ettersom noen produsenter tradisjonelt har lagt ved prøveprogramvare som egentlig bare er menyspam. Det er imidlertid ikke tilfellet for ZTE.

Joda, du kan betale for flere funksjoner i noen av appene som følger med, men ingen av dem krever betaling for å gjøre sin grunnleggende jobb. Dermed kan de ha en nytteverdi uansett om du åpner lommeboken din etter mobilkjøpet eller ei.

En av de mer fremtredende appene som følger med heter Clean Master. Den skal hjelpe deg med å få maksimal ytelse ut av telefonen din. I utgangspunktet høres det ut som en fin ting, spesielt for en telefon som ikke er fra aller øverste hylle utstyrsmessig. Og det er mulig Clean Master gjør jobben sin, eller blir mer nyttig gjennom lang tids bruk, men vi opplever funksjonen som relativt masete.

Clean Master fra Cheetah Mobile følger med på telefonen. Det er muligens den mest paranoide sikkerhets- og ytelsespakken vi har vært ute for. Ikke merker vi noe særlig bedre ytelse ved bruk av den, og der den sier fra om andre appers sikkerhetstrusler må du langt inn i menyene for å finne ut at den selv sender data hjem til utviklerne. Denne er heldigvis mulig å fjerne. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Clean Master kan heldigvis fjernes

Det skal veldig lite bruk til før appens malerpensellogo dukker opp i varslingsfeltet for å fortelle deg at du har midlertidige filer som bør fjernes, eller RAM som bør tømmes. Vi fant ikke innstillinger som lot oss stille detaljert på kriteriene for disse varslene, men appen lar oss skru av og på varslinger for hver kategori hvis vi vil.

Det er dessuten en hel armada med andre innstillinger her, og tilsynelatende et økosystem utenfor av apper som hører til. Det er for eksempel en knapp her som leder til en antivirusfunksjon. Såvidt vi kan se gjør den en sikkerhetsjobb i utgangspunktet, men den vil veldig gjerne at vi skal installere enda en sikkerhetspakke.

I det hele tatt virker appen en smule paranoid både med tanke på ytelsen og med tanke på sikkerheten. At vi har vært innom noen nettsider i testperioden gjør at appen melder om personvernrisiko. Den har nemlig veldig lyst til å fjerne den lille historikken vi har opparbeidet oss.

Dypt i appens menyer finner vi imidlertid ut at den selv sender data hjem til utviklerne. Det er den ikke like påpasselig med å fortelle om.

God å bruke til SMS og ringing

Et eget tastatur ved navn Touch Pal følger med, og er hovedtastaturet på telefonen. Det fungerer helt greit, til tross for en litt håpløs ordliste som vi raskt slo av under bruk av telefonen. Ellers er ikke ZTE alene om å ha ordlister som går mer i veien enn de hjelper, og det er uansett vanskelig å få testet disse fullverdig, siden de tilpasser seg brukeren underveis. De krever rett og slett en del bruk før de begynner å oppføre seg.

Med ordlisten deaktivert fungerer tastaturet utmerket. Her har vi dessuten en sveipeløsning som lar deg gli fingrene over tastene for å tegne et ord heller enn å trykke flere ganger. Løsningen er kjent og kjær for mange mobilbrukere, kanskje først og fremst gjennom det nedlastbare tastaturet Swype.

Som vanlig telefon fungerer Blade V6 helt ålreit. Den har normalt god kvalitet under samtaler, uten at vi reagerer på noe hverken i spesielt positiv eller negativ retning. Om noe er samtalevolumet ganske høyt, noe som er nyttig dersom du har nedsatt hørsel eller må bruke telefonen i bråkete omgivelser.

Telefonen er syltynn, og har kun én luke. Her kan du putte inn to SIM-kort, eller ett SIM-kort og ett minnekort. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dobbel SIM-plass

En egenskap som ikke deles av så mange konkurrenter er muligheten for to samtidige SIM-kort. Men velger du å bruke Blade V6 slik, må du forsake minnekortplassen den ellers har. Med rundt 11 gigabyte tilgjengelig lagringsplass i telefonen kan det bli litt lite om du ønsker å ta med deg litt musikk og film rundt samtidig som du er koblet til to mobilnettverk.

Apropos SIM-kort. Det er trangt om plassen inni mobiltelefoner, spesielt i telefoner som er så tynne som denne. Dermed velges det stadig mer kreative løsninger for å få plass til SIM-kortene. ZTEs siste variant er av en slik art at du neppe kommer til å ville bytte kort særlig ofte.

Du må velge mellom kortene

Dette er nemlig en skuff der de to kortene plasseres over hverandre. På den ene siden har du et par små spor som skal holde Micro-SIM-kortet fast, mens du snur den for å sette inn enten et SD-kort eller et Nano-SIM. Løsningen er overhodet ikke laget for store pølsefingre og er særdeles pirkete å ha med å gjøre.

Har du først fått kortene på plass fungerer løsningen fint, og ZTE har sørget for at menyene fungerer godt når du bruker telefonen med to samtidige nummer. Bruker du bare ett SIM-kort sammen med minnekort merker du ikke noe særlig til disse endringene.

En ulempe her er imidlertid at 4G ikke er støttet for SIM-kort nummer to. Kortet som gir deg de største datakvotene bør altså være hoved-SIM i telefonen, med et attåtkort som først og fremst er for samtaler. Telefonen kan imidlertid koble opp 2G-data for kort nummer to, slik at MMS og slike ting ikke bråstopper.

Du kan velge mellom støtte for ett SIM-kort og ett minnekort, eller støtte for to samtidige SIM. Dette er løst på en god måte i Blade V6. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Smarte innstillinger

I tillegg til appene som ZTE har lagt ved har de også gjort mye i innstillingsmenyen. Her finner du for eksempel mulighet til å justere bildeprofilen på skjermen. Du kan sette opp egne tidspunkt telefonen skal skru seg av og på, slik at den ikke behøver å stå på gjennom hele natten. Det er også en egen lydforbedrer gjemt i ringetonemenyen.

Alt her har sitt formål og oppleves som nyttig. Lydforbedreren gir en voldsom bassøkning i lyden, noe som ikke er gunstig om du har et ålreit sett hodetelefoner fra før. Men det kan være svært gunstig om du bruker et sett rimelige ørepropper. En del av dem holder seg for det meste i lydområdet med mellomtone og diskant, og krever litt overtaling før du får særlig bass ut av dem.

Pepring av menysystemet med slike smarte innstillinger er noe de kinesiske mobilprodusentene har hatt for vane gjennom mange generasjoner telefoner. Det er også noe av det vi liker best ved en del av disse modellene.

Det finnes mange svært nyttige funksjoner i innstillingsmenyene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Batteritid på det jevne

I daglig bruk oppleves batteritiden som litt svak til helt grei. Den har heller ikke det største batteriet i en telefon av denne størrelsen, med 2200 mAh. En egen innstilling lar deg sette telefonen i en slags dvaletilstand når den ikke er i bruk. Denne ser ut til å fungere litt slik som Sonys Stamina Mode kan gjøre, der det omtrent kun er tilkoblingen til mobilnettet som er aktiv når skjermen er av. Så fort vi vekker telefonen igjen synkroniserer den opp tjenestene dine.

Dette kan være svært nyttig for deg som ikke trenger å vite akkurat når e-posten kommer inn, men heller låser opp skjermen fra tid til annen for å sjekke.

Uten funksjonen aktivert vil telefonen holde til rundt en dags forholdsvis tung bruk. I dag har det blitt ganske vanlig at telefoner holder i halvannen dag, med de beste modellene opp mot to og tre døgns bruk. Det får vi ikke ut av denne, men lader du telefonen din hver natt er batteriet her tilstrekkelig.

Ytelse på linje med litt eldre toppmodeller

Det aller viktigste for at en telefon skal være god å bruke er at den er kvikk i menyresponsen, så man slipper å vente på helt enkle ting. Det er Blade V6, og i dag er de fleste mobiltelefoner der. Selv de med aller svakeste maskinvare begynner å bli helt greie å bruke. Men den rene ytelsen fra systembrikken og prosessorene som sitter inni kan fortsatt være interessant. Det handler om hva telefonen vil være i stand til å kjøre av programvare fremover.

For noen år siden var mobilspillene stort sett svært enkle greier, for folk som bare ville slå ihjel litt tid. Den typen spill er fortsatt med oss, i varianter som Candy Crush, Cut The Rope og Angry Birds-serien. Disse kjører på nær sagt alle telefoner, uavhengig av innmat. Men utviklerne har i økende grad fått ytelsen til å lage virkelig krevende spill som på noen områder rivaliserer fullstørrelsespillene for PC og konsoll.

ZTEs Blade V6 har ikke så fryktelig mye futt å by på i ytelsestestene våre. Samtidig har tiden gått fort på dette området, så den legger seg omtrent der enkelte av toppmodellene lå for et par år siden. Det er tilstrekkelig til det meste du kan installere i dag, men det er litt magert med tanke på at innhold raskt blir mer krevende.

Takler det meste av spill

Vi installerte tre av de mer krevende spillene vi fant i Google Play på telefonen. Actionspillene Modern Combat 5 og Epoch 2 kjørte begge helt problemfritt på telefonen. Det samme kan vi si om A Wolf Among Us, som er en slags mellomting mellom eventyrspill og action, der man må utforske og etterforske, avbrutt av en og annen actionsekvens.

Høyttaleren spiller HØYT! Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ingen av de tre spillene har kvalitetsinnstillinger du kan skru på selv, så her må vi ta høyde for at spillene kan ha justert ned grafikkdetaljene en del i forhold til det maksimale. Noe enklere blir de uansett å drive på en telefon som ikke krever full-HD-oppløsning eller høyere.

Uansett virker det som om telefonen har mer enn tilstrekkelig med hestekrefter til å drive det som er på markedet i dag, og sannsynligvis også en del av det som er på vei. Vi merket ingenting til sjenerende hakking eller pauser. Foruten Gamelofts obligatoriske evighetsopplæring før vi faktisk fikk spille selv, eller se etter kvalitetsinnstillinger, var gjennomgangen av innholdet en god opplevelse på denne telefonen.

Blade V6 overrasket oss dessuten med solid lyd fra høyttaleren som er montert på baksiden. Det er ikke stereolyd vi får ut av den, men den kan bråke såpass mye at vi likevel måtte skru ned volumet en del da vi prøvekjørte spillene. Nyttig om man ikke har hodetelefoner med seg og er et sted det ikke gjør noe om man bråker litt.

Den kraftige høyttaleren bidrar også til svært høyt ringevolum.

Middels godt kamera

Etter å ha tatt et knippe bilder med Blade V6 må vi konkludere med at kameraet ikke er telefonens sterkeste punkt. Den knipser bilder i 13 megapikslers størrelse, men blåser vi opp bildene til full størrelse blir de forholdsvis grøtete. Vi noterer oss også at gode lysforhold ikke virker å påvirke denne ergerlige bildestøyen.

Telefonen virker også å ha litt trøbbel med å fokusere skikkelig, i godt lys skal det dessuten lite til før vi får bevegelsesuskarphet i bildene.

På sitt beste kan imidlertid kameraet i Blade V6 ta helt ålreite bilder, og i mange tilfeller kan du berge et litt uskarpt bilde ved å skru ned størrelsen i etterkant.

Vi merker oss dessuten at bildene ofte ser vesentlig bedre ut på mobilskjerm enn på storskjerm, og gitt at det ofte er der de blir vist frem kan det være godt nok for mange.

Det er dessuten viktig å få med at kameraet er et vanskelig punkt for svært mange telefoner i denne prisklassen. Både Sonys Xperia M4 Aqua og ZTEs tidligere Blade S6 ga liknende resultater. Men så koster også hele bunten mellom en tredel og halvparten av det en vaskeekte toppmodell koster, og når de yter såpass godt som de gjør på andre områder er det likevel snakk om gode kompromiss.

ZTE Blade V6
9
Imponerende
Anbefalt

ZTE Blade V6

sitatZTEs Blade V6 er ett av de beste kompromissene mellom pris, ytelse og byggekvalitet.

Fordeler

 • +
  Rask og fin i bruk
 • +
  Pen i tøyet og bygget i aluminium
 • +
  Syltynn
 • +
  Mange nyttige funksjoner på innsiden
 • +
  God skjerm til prisen
 • +
  Svært høylydt høyttaler
 • +
  To SIM eller SIM + minnekort

Ting å tenke på

 • Svak målt ytelse
 • Middels kameraytelse
 • Batteritiden kunne vært bedre

Konklusjon

De rimelige mellomklassemobilene blir stadig flere, og stadig bedre. ZTE har allerede ett bidrag i stabelen, men følger nå opp med nye Blade V6. Telefonen er bygget i aluminium og ser på papiret ut til å være et svært godt kompromiss mellom pris og den ytelsen du og jeg faktisk trenger.

Her er det ingenting som umiddelbart virker som dårlige valg, men du får naturligvis ikke alt en fullblods toppmodell kan gi deg. Så kan du også kjøpe to Blade V6er og en billigtelefon for det du må gi for en toppmodell.

Velbygget og med god skjerm

Telefonen er bygget i aluminium. Den føles noenlunde solid, selv om vi kjenner at metallskroget ikke føles like tykt og solid som i en del av de virkelig dyre modellene.

Skjermen har tilstrekkelig oppløsning og fargegjengivelse til at vi synes den er veldig god å bruke. Misfornøyd med fargene? Da kan du stille på dem i innstillingsmenyen. Såkalt 2,5D-glass buer svakt innover mot rammen langs kantene og hever inntrykket.

ZTEs menyer er som vanlig av typen som mangler en ren appmeny. I stedet er alt du installerer spredt utover hjemmeskjermene. Det er i og for seg en grei løsning, men den forutsetter at du tar deg tid til å holde telefonen noenlunde ryddig.

ZTE Blade V6 er usedvanlig pen å se til med tanke på at den koster rundt 2500 kroner i vanlig utsalg. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Rask og fin i bruk

Selv om ytelsestestene viser at innmaten i Blade V6 er rundt halvparten så kjapp som i dagens toppmodeller, er ikke det merkbart i menyer og vanlig bruk. Vi har knapt sett den ta seg pauser eller gi irriterende ventetid, og noen av de aller heftigste spillene vi vet om lar seg kjøre uten problemer.

Noe mindre fremtidssikker enn en toppmodell er den kanskje, med relativt lave ytelsestall, men så koster den halvparten av en toppmodell også. Blir den for treg kan du kjøpe ny tilsvarende telefon om ett år og likevel ha spart penger.

Det følger med et lite knippe apper fra andre utviklere her. Tastaturet er TouchPal-varianten vi kjenner fra tidligere ZTE-modeller. Det fungerer helt greit, tross en ordliste som er forholdsvis dum innledningsvis. Den kan heldigvis skrus av eller læres opp ved bruk.

En annen app skal sørge for jevn ytelse og stå for sikkerheten på telefonen. Vi blir imidlertid ikke helt klok på den, ettersom den varsler om alt mulig. Hele tiden. Vi merker ikke ytelsesforskjell på telefonen med eller uten appen, som lar seg fjerne.

Ingen appmeny, bare hjemmeskjermer. Det krever at du er litt ryddig, og ikke lar gamle apper ligge slengende rundt. Samtidig klarer iOS-brukere seg helt greit med omtrent samme type løsning. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Smarte innstillinger

Der vi kunne vært mer fornøyd med appene som er lagt ved, kunne vi ikke vært mer fornøyd med en del av innstillingene. Som nevnt kan du stille på fargegjengivelsen i skjermen, men du kan også velge en lydforbedrer som er nyttig for rimelige øreplugger. Det er dessuten mulig å få telefonen til å skru seg av og på til faste tider. Kjempepraktisk hvis den likevel ikke er i bruk om natten, slik at batteriet kan vare lenger. En egen batterisparefunksjon stenger ned nesten all kommunikasjon når skjermen er av, omtrent slik en del av Sonys Stamina Mode virker.

Som vanlig telefon er Blade V6 helt ålreit. Vi hadde ønsket oss litt lenger batteritid, men den holder gjennom dagen ved normalt bruk, og så lenge du er vant til å lade om kvelden er ikke dette noe problem.

Volumet i ringehøyttaleren er svært høyt, slik at det burde være mulig å høre den også om man sliter med hørselen eller har bråkete omgivelser. Også lyden i samtale er forholdsvis høy og god.

Kameraet er en blandet opplevelse

Håndholdt testbilde fra ZTE Blade V6, HDR aktivert. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nær sagt som vanlig for telefoner i denne prisklassen er kameraet en blandet opplevelse. Det gir bilder med forholdsvis mye støy. Det veksler litt mellom å slite med å fokusere og å ta så lange eksponeringer at bevegelsesuskarphet blir veldig vanskelig å unngå. På sitt beste blir bildene helt greie, og de ser stort sett fine ut på mobilskjermen. Krymper du dem i etterkant kan du avhjelpe noe, men helt perfekte blir de ikke.

Kameraet er imidlertid et punkt vi har sett tilsvarende telefoner ha liknende problemer med. For de beste produktene i denne mellomklassen er kameraet som regel det eneste som minner oss på at prislappen er halvparten til en tredel av det de heftigste toppmodellene koster. Det hadde vært en helt grei prioritering, om det ikke var for at kameraet og bilder betyr så mye for så mange brukere.

Konklusjon og alternativer

ZTE har nok en gang laget en telefon som byr på virkelig mye for pengene. Dette er jo også de kinesiske mobilprodusentenes paradegren. Det nye er at innpakningen er så lekker, og til en viss grad at kompromisset mellom pris og ytelse er såpass godt som det er. Blade V6 er et godt valg for alle som ikke stiller for høye krav til kamerakvaliteten.

Ett av de beste alternativene er det Sony som lager, og den heter Xperia M4 Aqua. Heller ikke her får du det aller beste kameraet, men i stedet får du en rask og god telefon som også er vanntett. Du bytter altså bort et lekkert metalldeksel med plastmaterialer som ikke slipper inn vann. Det kan være et fornuftig bytte i Norge. Den koster også et par hundrelapper mindre enn Blade V6.

For deg som må ha bedre kamera, men fortsatt ikke vil betale for mye, kan Huaweis Honor 7 være et utmerket valg. Den koster rundt tusen kroner mer, men her er også kameraet vesentlig bedre. Også Honor 7 er bygget i aluminium, og du får dessuten fingeravtrykksleser for sikkerheten og større batteri.

ZTE Blade V6
9
Imponerende
Anbefalt

ZTE Blade V6

sitatZTEs Blade V6 er ett av de beste kompromissene mellom pris, ytelse og byggekvalitet.

Fordeler

 • +
  Rask og fin i bruk
 • +
  Pen i tøyet og bygget i aluminium
 • +
  Syltynn
 • +
  Mange nyttige funksjoner på innsiden
 • +
  God skjerm til prisen
 • +
  Svært høylydt høyttaler
 • +
  To SIM eller SIM + minnekort

Ting å tenke på

 • Svak målt ytelse
 • Middels kameraytelse
 • Batteritiden kunne vært bedre
Mer om
annonse