Til hovedinnhold

ZTEs nye toppmodell har saftige spesifikasjoner og veldig snill pris

«Axon 7» kommer blant annet med 6 GB minne.

Ozerina Anna/Shutterstock.com, ZTE

I september fjor tok vi en titt på kinesiske ZTEs mobilmodell «Axon», som bød på skikkelig heftige spesifikasjoner. I en pressemelding har ZTE nå avduket oppfølgeren, «Axon 7», som også skilter med skikkelige muskler – og en svært moderat prislapp.

Axon 7 byr på en 5,5-tommers skjerm med QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler, som er det samme man finner på Pro-utgaven av forgjengeren.

Snapdragon 820 og 6 GB minne

Under panseret befinner det seg imidlertid nå en Snapdragon 820-brikke, og i tillegg kan mobilen leveres med hele 6 GB minne og 128 GB intern lagringsplass. Den kommer også i en utgave med 4 GB minne og 64 GB lagringsplass.

Ellers er hovedkameraet oppjustert til solide 20 megapiksler, mens frontkameraet leverer ubeskjedne 8 megapiksler. Batteriet er jekket opp til 3250 mAh, fra 3000 mAh på forgjengeren.

Videre kan det være verdt å merke seg at Axon 7 legger stor vekt på lyd, med to dedikerte lydbrikker og støtte for den avanserte «3D-lyd»-teknologien Dolby Atmos. Som på forgjengeren er fingeravtrykkleser på plass, og mobilen kan dessuten fåes med den trykksensitive Force Touch-teknologien.

Inspirert av luksusbiler

Når det gjelder design har telefonen såkalt 2,5D-skjerm, som innebærer at skjermen er avrundet på sidene, og ZTE sier at designet er utarbeidet i samarbeid med BMW og henter inspirasjon fra luksusbiler.

Axon 7 kommer i en basis-, standard- og premiumutgave, som i Kina vil koste henholdsvis 2900, 3200 og 4100 yuan. Dette tilsvarer cirka 3600, 4000 og 5200 kroner. I hjemlandet skal mobilen legges ut for salg i begynnelsen av juni, men norsk lanseringsdato og pris er ikke kjent.

Det er verdt å nevne at forgjengeren ZTE Axon ennå ikke har fått offisiell lansering i Norge, så det er dermed ikke sikkert at vi får se oppfølgeren heller med det første.

LG har også en ny mobil på gang: Den bøyelige modellen G Flex 3 kan få like god innmat som toppmodellen G5 »

annonse