Til hovedinnhold

Acer slipper bærbar PC for spillere som ikke har så høye krav

Nitro 5 retter seg mot spillere på budsjett.

Det har gått litt sport i å tilby spillere bærbare PC-er med ekstra mye futt, for eksempel maskiner med GTX 1080- eller GTX 1070-skjermkortene om bord. Nå slipper Acer imidlertid en spillbærbar for dem med noe mer moderate krav. I en pressemelding har de nemlig kunngjort sin nye maskin Nitro 5.

Nitro 5 tar steget ned til det mer overkommelige, men samtidig høyst brukbare, GTX 1050 Ti-skjermkortet fra Nvidia, og får Kaby Lake-prosessor opptil i7-varianten.

Kommer også med AMD-maskinvare

Den nye bærbare kan imidlertid også fåes med AMD-innmat i form av RX550-skjermkortet og syvende generasjon AMD A-prosessorer. Ytelsesmessig er det nok trygt å si at det er Nvidia-pakken som trekker det lengste strået.

Acer Nitro 5.

Av andre spesifikasjoner kommer PC-en med opptil upåklagelige 32 GB minne, og når det gjelder lagring kan maskinen leveres med en SSD på 512 GB som kan pares med en harddisk på opptil 2 TB.

Skjermen er på 15,6 tommer med en vanlig, full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler og benytter IPS-panel. Tilkoblingene omfatter én USB-C-port, én USB 3.0-port, to USB 2.0-porter og en HDMI 2.0-port. Ethernet og 802.11ac 2x2 MIMO er også på plass, og maskinen har to vifter som er manuelt kontrollerbare ved tunge belastninger.

Acer Nitro 5 skal få europeisk lansering i august med en startpris på 1100 euro, cirka 10 000 kroner, men norsk pris og lanseringstidspunkt er ennå ikke kjent.

Acer lanserte også nylig ny spillskjerm: Den er både stor, bred og buet »

Les også
Acer slipper spillbærbar for deg som ikke har så store krav
Les også
Hos Acer Spin 1 er kvalitet og budsjett ingen motsetning
Les også
Acer slipper syltynn spillbærbar med masse muskler
Les også
Lenovo kommer endelig med en skikkelig kraftig spillbærbar
Les også
Acer lokker gamerne med 144 Hz i 4K
Les også
AMD Radeon RX 480 CFX: Flimmer, hakking og ustabilitet hele veien
annonse