Rykte

Angivelig Core i7-7700K-måling viser betydelig bedre ytelse

Kaby Lake-flaggskipet kan bli svært ettertraktet blant entusiastene.

For en måned siden annonserte endelig Intel sin syvende Core i-prosessorgenerasjon med kodenavn Kaby Lake. Kaby Lake tar snart over for den et år gamle gamle Skylake-generasjonen, men der vi tidligere kunne rapportere om en rekke forbedringer var det nok få som fant frem hammeren for å knuse sparegrisen etter å ha lest annonseringssaken vår. Der fremstod nemlig Kaby lake mer som en «kjekt å ha»-oppgradering fremfor noe du virkelig behøvde i maskinen din.

Nå kan dette imidlertid ha snudd. Nettsiden WCCF-Tech har nemlig fått tak i det som skal være de første ytelsestallene, eller «benchmarkene» av Kaby Lake-prosessoren Core i7-7700K.

Inntil 40 prosent høyere ytelse

Fra de mulige lekkasjene får vi forespeilet inntil 40 prosent høyere enkeltkjerneytelse og inntil 20 prosent høyere flerkjerneytelse fra det nye «flaggskipet» over Core i7-6700K.

De omtalte ytelsesresultatene skal ha lekket via en oppføring i testdatabasen til måleverktøyet GeekBench 4. Fra oppføringen, som er avbildet like under, ser vi at Core i7-7700K-prosessoren er klokket til 4,2 GHz. Ellers byr den som sin foreløper på fire kjerner, hver med to tråder.

4,2 GHz skal være standard klokkefrekvens, og med «Boost»-frekvenser kan den potensielt nå så langt som 4,5 GHz eller enda høyere på vannkjøling ved manuell overklokking. Apropos overklokking skal vi ikke se bort ifra at i7-7700K-prosessoren som kan være ytelsestestet har vært overklokket, noe som kan være med på å forklare den høye poengsummen.

Denne GeekBench-rapporten som angivelig viser ytelsen til Core i7-7700K-prosessoren har funnet veien til internett.

Kan bety pensjonstilværelse for mange gamle prosessorer

Den potensielt imponerende enkeltkjerneytelsen vil kunne bety mye for ytelsen i spill, som ofte utnytter flerkjernekapasiteten i nyere prosessorer svært dårlig.

Om tallene viser seg å stemme går vi en svært spennende tid i vente hvor mange som til nå har sagt seg fornøyde med deres både fire og fem år gamle CPU-er kanskje vil vurdere en oppgradering. Intel har tidigere måtte tåle en del kritikk fra entusiastbrukere og pc-byggere for å de siste generasjonene ha prioritert bort signifikante ytelsesøkninger til fordel for å lage mer energieffektive prosessorer.

Kaby Lake-prosessorene for selvbyggere er ventet i handelen like over nyttår. Inntil da kan det være lurt å ta tallene med en håndfull skepsis, men vi håper selvsagt på at de stemmer.

Raskere, smartere og mer strømgjerrig:
Dette er Kaby Lake »

(Kilde: WCCF Tech)

Les også
AMD presser Intel på prosessorkjerner
Les også
Intels «Coffee Lake» skal gi flere kjerner til folket
Les også
Lar du deg lure av Intels klistremerker?
Les også
AMD har lansert nye prosessorer med kraftig grafikk
Les også
Intel har sluppet Kaby Lake
annonse