Til hovedinnhold

Apple kan komme til å bruke iPhone 5-designet for fjerde gang

Men trådløs lading ser den ut til å få, da.

Wccftech
Torstein Norum Bugge

Som tilnærmet eneste produsent har Apple holdt på produksjonen av telefoner med 4-tommers skjermer og ganske kraftig innmat de siste årene. Det er allikevel over to hele år siden iPhone SE ble avduket, og telefonen begynner utvilsomt å dra på årene.

Derfor er det ikke overraskende at Pocket-lint og flere andre nå melder om bevegelse i Apple-leiren.

Apple har blant annet registrert hele 11 modellnavn for nye iPhone-modeller: A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2099, A2101, A2103, A2104, A2105 og A2106. Dette ble hentet ut fra databasen til den eurasiatiske økonomiske kommisjonen (EEC), og ble først oppdaget av det franske nettstedet Consomac.

Ingen av disse modellnavnene er i skrivende stund i bruk, og ettersom ingen Apple-modeller foreløpig har kommet opp i modellnummer som begynner på 2-tallet. Dermed spekulerer mange teknologinettsider at det her er snakk om en liten sniktitt inn i Apples kommende mobilportfølje.

Ny iPhone SE med større skjerm og mindre rammer?

De nye iPhone-modellene har glass bak, og det vil nok kommende modeller også få. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sannsynligheten for en ny iPhone SE (iPhone SE 2?) skjuler seg blant tallene er også stor, ifølge flere kilder og underleverandører – som også peker på en mulig lansering i første halvdel av 2018.

Apple har de siste årene hatt flere lanseringer til utradisjonelle tider – sist ut var lanseringen av iPad (2018) for kun få uker siden. Derfor virker det ikke helt usannsynlig at en ny, liten iPhone kan være rett rundt hjørnet. Apple annonserte heller ikke iPhone SE-lanseringen veldig lang tid før avdukingen faktisk fant sted.

Den største endringen fra dagens modell forventes å være mindre rammer og større skjerm, noe som vil være høyst påkrevd for å kunne konkurrere i dagens marked. Det snakkes da om en 4,2-tommers variant, som vil få plass på samme fotavtrykk som dagens modell.

Videre forventes det også et kraftig oppgradert kamera, ettersom dette er ett av de svakeste punktene hos dagens modell.

Likt design som før

Tre generasjoner iPhone med samme kropp – kommer det en fjerde? Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at ryktemølla virker å være ganske samstemt om at designet vil bli noenlunde likt. Faktisk kan det se ut til at Apple for fjerde gang vil benytte designet i de introduserte tilbake i 2012, med iPhone 5.

Den største forskjellen skal etter sigende være at den nye modellen får glass på baksiden, for å tillate trådløs lading.

Mange hevder også at FaceID vil finne veien til en ny iPhone SE, men det vil i så fall bety både stivere prislapp og en litt merkelig konkurranse med iPhone 8 og 8 Plus som mangler dette. Og disse «vanlige» modellene får neppe en oppgradering før i september, ved Apples tradisjonelt største lansering.

Den kjente og nokså treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo ser ut til å mene at en ny iPhone SE også vil lanseres i september, men dette kan også være snakk om en større 6,1-tommers modell med heldekkende skjerm – til en lavere pris enn iPhone X-serien.

iPhone X er ikke lenger den beste telefonen med heldekkende skjerm:
TEST: P20 Pro rykker forbi iPhone X og Galaxy S9 »

(Kilde: Pocket-lint, Pocket-lint 2, MacWorld)

annonse