Til hovedinnhold

– Surface Pro 5 får 4K-oppløsning og masse minne

Nye rykter om den nye Surface-hybriden har dukket opp.

Vegar Jansen, Tek.no

Den seneste modellen i Microsofts serie av «brett-PC-er» ble lansert i november i fjor til solid mottakelse her på verket, men siden den gang har det vært ganske stille rundt oppfølgeren til Surface Pro 4. Nå har imidlertid nettstedet Mobipicker bragt en pose godbiter til ryktetorget.

Nettstedet har vært i kontakt med kinesiske kilder, visstnok med hittil godt rulleblad, som kunne avsløre noen av spesifikasjonene til den neste Surface-modellen.

4K-oppløsning

Den viktigste nyheten er nok at Surface Pro 5 visstnok skal utstyres med 4K-oppløsning, opp fra de allerede respektable 2736 x 1824 pikslene på fjorårets Surface Pro 4.

Surface Pro 4.
Vegar Jansen, Tek.no

Ellers skal den nye hybrid-PC-en by på «Kaby Lake»-arkitekturen fra Intel, som er oppfølgeren til dagens Skylake og siste generasjon basert på 14 nanometers produksjonsprosess.

Masse minne

Spenstige 16 GB minne skal også være på plass, men både dette og 4K-oppløsningen skal være valgfrie alternativer for de som ønsker å bla opp en del ekstra for mer krutt. Den nye modellen skal også få bedre kamera, USB Type-C-kontakt og en ny penn.

Den amerikanske prisen er visstnok ventet å ligge på 900 dollar for en i5-basert innstegsmodell og 1600 dollar for den i7-baserte toppmodellen. Dette tilsvarer cirka 7300 kroner og 13 000 kroner. Lanseringstidspunktet er våren neste år, uten noe mer spesifikk dato.

Det har også kommet rykter om Microsofts neste laptop: Slik blir Surface Book 2 »

(Via Ubergizmo)

annonse