Til hovedinnhold

Slik blir Microsoft Surface Book 2

Får ganske heftig innmat, ifølge nye rykter.

Microsoft, skjermdump fra video

Det har tatt en stund, men i fjor høst kunne vi omsider melde at Microsoft hadde dratt sløret av sin aller første bærbare PC, døpt «Surface Book». Maskinen har ennå ikke blitt offisielt lansert i Norge, men allerede har det begynt å dukke opp rykter om oppfølgeren.

Nettstedet The Next Rex hevder å sitte på opplysninger som indikerer at Surface Book 2 skal lanseres i løpet av andre halvdel av 2016, men trolig så tidlig som til sommeren.

4K og Kaby Lake

Ryktebørsen har også fremskaffet et knippe tekniske spesifikasjoner. Først og fremst skal Microsoft visstnok klaske til med 4K-oppløsning på Surface Book-oppfølgeren, opp fra 3000 x 2000 piksler på den eksisterende modellen.

Festet på tastaturet til Surface Book er nokså utradisjonelt. Mon tro om oppfølgeren får samme løsning.
Microsoft, skjermdump fra video

I tillegg skal Surface Book 2 etter sigende få den nye USB Type-C-standarden, som ikke virker usannsynlig med tanke på at flere nye bærbare PC-er den siste tiden kommer med denne standarden.

Når det gjelder prosessorer indikerer ryktene angivelig at Microsoft har lyst til å vente på den kommende «Kaby Lake»-arkitekturen fra Intel, som er oppfølgeren til dagens Skylake og siste generasjon basert på 14 nanometers produksjonsprosess.

Kan komme samtidig som nye MacBook-er

Kaby Lake har ikke fått en lanseringsdato, men det har tidligere blitt rapportert at arkitekturen skal lanseres i løpet av andre halvdel av 2016. Tidspunktet kan med andre ord se ut til å stemme med det ryktede lanseringstidspunktet til Surface Book 2.

Utover dette er det ikke så mye som er kjent om Microsofts nye bærbare. Det kan for øvrig se ut som maskinen er ment som en konkurrent til de ryktede, nye MacBook-modellene som visstnok også skal lanseres til sommeren.

I mellomtiden har Apple-brukerne fått enda en MacBook å leke seg med: Nye Apple MacBook er god, men usmakelig dyr »

(Via TechnoBuffalo)

annonse