Dette må da være Nokia 9?

Selskapet røper seg i sin invitasjon til årets MWC-messe.

Nå kan det virke som Nokia omsider kommer med en toppmodell. Modellen som har blitt omtalt som Nokia 9, har florert på ryktebørsen lenge, og den siste tiden har lekkede bilder gitt nytt vann på mølla.

I forbindelse med den kommende Mobile World Congress-messen (MWC) i Barcelona, har Nokia nå sendt ut en invitasjon til sin lansering. Og i denne kan man se et utsnitt av det som trolig blir toppmodellens nye kamera, melder SlashGear.

Oppdatert: Vår pressekontakt i HMD sier dette ikke er noen offisielt utsendt invitasjon, men at mer informasjon kommer.

Også LG har noe spennende på gang til MWC:
Sjekk denne merkelige invitasjonen »

Får trolig minst fem ulike sensorer

Her er bildet som Evan Blass lekket for noen uker siden.

Det er nemlig HMD, selskapet bak de nyeste Nokia-modellene, som har sendt ut invitasjonen. Og i midten av denne kan vi se en ring hvor datoen for lanseringen er på den venstre siden, mens den høyre viser fem separate sensorer som angivelig blir hovedkameraet på et nytt flaggskip.

Det vil i så fall bety at Nokia tar et steg videre hva gjelder antall sensorer, hvor for eksempel Huawei Mate 20 Pro «kun» har fire sensorer til å sy sammen et bildet. Og det er telefonen Nokia i så fall må slå for å ta over tronen som beste kameramobil.

I tillegg mener nettsiden i at Nokia vil gi den kommende toppmodellen en Snapdragon 845, samt 6 GB med arbeidsminne, 128 GB lagring og Androidversjon 9.0. Også kjent som Android Pie. Og ikke minst skal telefonen få en AMOLED-skjerm på 5,99 tommer som skal takle en oppløsning på 2960 x 1440 piksler. Men trolig får den også et annet kjennetegn.

Får skjerm med knapphull i?

Det er nemlig også sendt ut en generell invitasjon fra Nokia for de dagene messen pågår. Også her kan det virke som HMD har lagt igjen et lite hint om hva mer du har i vente fra denne skjermen.

Denne viser det som trolig blir fronten på Nokia 9, hvor altså «busslommen» virker å skiftes ut med et knapphull for frontkameraet.

For her vises det et bilde, eller omriss om du vil, av fremsiden på en mobil. Og man kan nok gjette seg til at dette er samme telefon det hintes til.

Bildet viser nemlig en skjerm som har et lite knapphull øverst i venstre side på skjermen. En trend vi har sett at flere produsenter har tenkt å ta i bruk. For eksempel Samsung, som viste frem sin første modell A9 Pro bare for få dager siden.

Grunnen til at hullet er laget i skjermen er for å få plass til blant annet et frontkamera, og på den måten kvitte seg med «busslommen» som de fleste av toppmodellene hadde i 2018.

Tidligere har det blitt lekket bilder av en bakside med hele syv sensorer, men på invitasjonen kan vi kun se fem. Så hvor mange det eventuelt blir, gjenstår altså å se når vi skriver den 24. februar neste måned – hvor Tek.no vil være på plass for å gi deg de siste nyhetene og sniktittene.

Lyst på den beste kameramobilen akkurat nå?
Les testen av Huawei Mate 20 Pro her »

(Kilde: SlashGear)

Les også
Nokias helsprø PureView-mobil ser ut til å være ekte
Les også
Nye rykter om Nokias telefon med fem kamera
Les også
Nokia gikk bananas i Barcelona – lanserte fem mobiler på tre kvarter
annonse